28 / 10 / 2024

Ümraniye'de riskli yapılar için Yarısı Bizden Kampanyası başlatıldı! e-Devlet başvurusuna gerek yok! 

Ümraniye'de riskli yapılar için Yarısı Bizden Kampanyası başlatıldı! e-Devlet başvurusuna gerek yok! 

Ümraniye Belediyesi, riskli yapılara yönelik kentsel dönüşüm kampanyasını hayata geçirdi. Artık E-Devlet başvurusu yapılmasına gerek olmadan, Ümraniye’deki tüm riskli yapı sahipleri “Yarısı Bizden” kampanyasından yararlanabilecek.




Ümraniye Belediyesi tarafından, riskli yapılara ilişkin kentsel dönüşüm kampanyası başlatıldı. Kampanyaya başvuruda bulunabilmek için ilk önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı lisanslı kuruluşlar aracılığıyla karot testi yapılarak yapının risk durumu tespit ediliyor. 

Riskli yapı statüsüne sahip yapılar için hak sahipleri, ortak kararla seçecekleri yüklenici firma ile anlaşma yaparak projelendirme ve yapı ruhsatı işlemlerini bitiriyor. 

Ümraniye Belediyesinin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; sonrasında kat irtifakı işlemlerinin yapılmasıyla beraber, “Yarısı Bizden” desteği için ilçe belediyelerine başvuru yapılabiliyor. 

Ümraniye de riskli yapılar için Yarısı Bizden Kampanyası başlatıldı! e-Devlet başvurusuna gerek yok! 

HİBE VE KREDİLER NE KADAR? 

Ümraniye Belediyesi “Yarısı Bizden” kampanyası çerçevesinde, bir konutu için hak sahibine 700 bin lira hibe ve 700 bin lira kredi imkânı sunulurken, diğer her bir konut için ise 1 milyon 400 bin TL kredi desteği saplanıyor. 

Aynı şekilde, iş yeri sahiplerine de bir dükkân için 350 bin lira hibe ve 350 bin lira kredi, diğer her bir dükkân için 700 bin TL kredi veriliyor. Hibe ve krediler, hak sahiplerinin belirlediği yüklenici firmaya belirli aşamalarda gerçekleştiriliyor ve inşaat sürecinin ilerlemesine göre taksitlerle olacak şekilde tamamlanıyor. 

Yeni projelerde otopark ve sığınak alanları inşaat alanı hesaplaması kapsamına alınmıyor ve hak sahiplerinin mağduriyet yaşamasının önüne geçiliyor. Ayrıca, tahliye destekleri tek seferde 100 bin TL olacak şekilde veriliyor. Bu destek, konut ya da iş yerinde kiracı varsa kiracıya, değilse de konut sahibine yapılıyor. 

Ümraniye de riskli yapılar için Yarısı Bizden Kampanyası başlatıldı! e-Devlet başvurusuna gerek yok! 

GERİ ÖDEMELER NASIL YAPILACAK? 

Kredi geri ödemeleri, yapı ruhsatının alınmasından iki sene sonra başlıyor ve 10 seneye kadar vade imkanı sağlanıyor. İlk sene faiz uygulanmıyorken, sonraki senelerde TÜFE oranının yarısı kadar güncellemeye gidiliyor. 

Kampanyaya başvuru yapmak isteyenler için herhangi bir süre kısıtlaması yok. Ümraniye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, kampanyaya katılmak isteyen hak sahiplerine tüm süreçlerde rehberlik sağlıyor ve gereken üm işlemlerin hızlı ve sorunsuz bir şekilde tamamlanmasına destek oluyor. 

Piyasalar dalgalandı, inşaat sektörüne güven yine azaldı!

Çiftçilerin hesaplarına bugün 150 milyon TL yatıyor! Bakanlıktan yeni tarımsal destek ödemesi müjdesi! 

Mia Investment'ten 125 milyon euroluk dev yatırım! Riviera Montenegro hayata geçiriliyor!

 


Geri Dön