02 / 05 / 2024

Türkiyenin yurtdışı mermer ihracatı

Türkiyenin yurtdışı mermer ihracatı

Doğaltaşta dünyanın en zengin rezervlerine sahip Türkiye, ABD ve Kanada'daki lüks konut projelerine yaptığı mermer ve traverten ihracatını artırmaya başladı.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Türkiye, yurt dışı müteahhitlikte dünya ikincisi oldu!

“Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesi yayınlandı. Listeye göre, Türkiye, yurtdışı müteahhitlikte 44 firma ile bir kez daha dünya ikincisi oldu.

Türklerin yurtdışında doğrudan yatırımları artıyor!

Türk girişimciler başka ülkelerde yatırımlarını artıyorlar. Peki, Türk girişimcilerin yurtdışı yatırımlarının giderek artmasının nedenleri neler? 

Türkler yurtdışından ev alıyor!

Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, yurtdışından ev alanların sayısının arttığını açıkladı. Özdağ, “Türkler dünyada en fazla başka ülkelerden ev satın alan dördüncü millet konumuna yükseldi” dedi.

Türkler yurt dışında emlak avında!

Konut satışlarının bu yıl 1 milyon 500 bin ile bir rekora imza atması öngörülüyor. Her ne kadar yurtiçinde konut satışları hareketli olsa da Türklerin yurtdışında emlak arayışlarının arttığı biliniyor.

Türkler yurtdışında 500 yeni mağaza açacak!

İç piyasada ciddi sıkıntılarla mücadele eden perakendeciler yurtdışında 500 yeni mağaza açacak

Türkler yurtdışındaki liman yatırımını 29'a çıkardı!

Türk şirketlerinin yurtdışındaki liman yatırımları 29'a ulaştı. Satın alınan veya ortak olunan liman sayısının ilerleyen yıllarda 50'yi bulması planlanıyor.

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Türklerin yurtdışında gayrimenkul alımı arttı!

Darbe girişimi sonrası Türklerin yurtdışında gayrimenkul alımına daha fazla yöneldikleri dikkat çekerken, en fazla ilgi gösterdikleri ülkelerin başında ise Amerika yer alıyor.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Türk yatırımcılara yurtdışından şirket alımı çağrısı!

Enerji Bakanı Albayrak, güneş panellerinin ve rüzgâr türbinlerinin Türkiye’de üretilmesinin önemine dikkat çekti. “Türkler, yurtdışında şirket alabilir. Teknoloji getirecek alımlara destek verebiliriz” dedi.

Türkiye'de mermer sektörü ne durumda?

Mermer-Granit Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Türkoğlu mermer sektörünü Memleket'e anlattı. Türkoğlu "Türkiye'nin sektörde dünya çapında söz sahibi olmasına rağmen işleyemediğimiz için katma değer sağlayamıyoruz" dedi.

Türkiyenin yurtdışı mermer ihracatı Haberi

Türkiyenin yurtdışı mermer ihracatı

Ege Maden İhracatçı Birlikleri Başkanı Mevlüt Kaya, yaptığı açıklamada, Türk mermer ve traverten ürünlerinin 2008 krizi öncesinde en fazla ABD pazarından talep gördüğünü, bu ülkede bir çok ünlünün yaptırdığı malikaneler ve büyük projelerde Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden çıkarılan mermer ve travertenlerin kullanıldığını söyledi.


ABD'ye kriz sonrası ihracatın durma noktasına geldiğini ancak bir can simidi olarak Çin pazarının büyümeye başladığına işaret eden Kaya, ihracatın sürekli arttığı Çin'e 2013 sonu itibarıyla 981 milyon dolarlık mermer ve traverten gönderildiğini belirtti. 


Çin'in sektörü ayakta tutan bir pazar olmaya devam ettiğini ancak son dönemde Çin ekonomisinden de olumsuz sinyaller gelmesiyle 7 yıllık çıkış grafiğinin yerini gerilemeye bıraktığını dile getiren Kaya, şöyle konuştu:


"Yılın ilk yarısında Çin'e yaptığımız doğaltaş ihracatı yüzde 25 gerilemeyle 325 milyon dolar oldu. İhracatçı bunun...