18 / 07 / 2024

türklere ait evlerin berlinde yanması

türklere ait evlerin berlinde yanması

Almanya'nın başkenti Berlin’in Wedding semtinde Türklerin yoğun olarak ikamet ettiği apartmanda dün gece de saat 02.40 sıralarında yangın çıkarıldı. Asansörün içinde çıkarılmaya çalışılan yangın, kullanılan kâğıtların sönmesi üzerine büyümedi...

Almanya, ev alan Türklere 30 bin Euro verecek! Ucuz kredi ve vergi muafiyeti de var!

Almanya’da Hessen Eyaleti, genç çiftleri konut sahibi yapmak için 'ilk evini alanlara' ev ödeneği sağlayacak. Evli ve iki çocuklu bir çift, konutu ortak aldıklarında 20 bin Euro, 18 yaşının altındaki her çocuk için 5 bin Euro, toplam 30 bin Euro alabilecek. 

Güney Afrika, Türk firmaları üretime ve inşaata çağırıyor! 

DEİK Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi Başkanı Abubakir Salim, geçtiğimiz  hafta bu ülkede hükümet yetkilileri ve iş dünyası ile gerçekleştirdiği temasları ile ilgili konuştu ve Türklere davet olduğunu söyledi. İşte ayrıntılar...

Alman, Ukraynalı, Rus ve İngilizlerin ev almaları ve kiralamaları emlak piyasasını alt üst etti! 

Yabancıya yapılan satışlardan en çok yazlık bölgeler etkileniyor. Yazlık bölgelerde yabancı ev sahipleri, Türklere satış ya da kiralama yapmayı istemiyor. 

Yunanistan açıkladı! Türklere kapıda vize uygulaması 5 adada başladı!

Yunanistan Türk vatandaşlarına kapıda vize uygulaması ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Buna göre, İstanköy, Midilli, Rodos, Sisam ve Sakız adalarında kapıda vize uygulaması başladığı kaydedildi. 

Yunan adalarına 7 günlük vize Bodrum'da 2 bin TL olan lahmacun fiyatlarını tarihe karıştır mı? 

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım Yunanistan Türklere 7 gün vize muafiyeti uygulayacağını ve bu uygulama ile Bodrum'da 2 bin TL olan lahmacunların tarihe karışacağını söyledi.

Awox seramik taban buharlı ütüde dev indirim fırsatı! İşte teknik özellikleri ve fiyatı

Seramik tabanlı ütüler özellikle evlerin en önemli küçük ev aletleri arasında yer alıyor. Awox’in resmen piyasaya armağan ettiği active 2600W seramik taban buharlı ütü ise teknik özellikleri ve fiyatıyla adeta göz dolduruyor.

Almanya bugünden itibaren kapılarını tamamen açtı! 64 alanda Türk uzmanı alımları başlıyor!

Almanya, 1 Kasım itibariyle yürürlüğe giren yasa ile Türklere kapılarını sonuna kadar açıyor. Nitelikli göç yasası ile birlikte tam 64 alanda Türk uzmanı alımı yapılacak.

Türklere Alman vatandaşlığının yolu açılıyor! Almanya’dan yeni vize adımı: Detaylarıyla açıklandı! 

Almanya'nın "yeni nesil nitelikli göçmen yasasının" ayrıntıları tek tek belli oldu. Schengen vizesinde kriz yaşanırken, nitelikli göçmen için hazırlanan plandaki bazı ayrıntılar dikkatleri çekti. 

Türk vatandaşlarına kolay Schengen vizesi veren ülke belli oldu!

Bir Avrupa ülkesi Schengen vizesi vermekte ısrar edince bir Avrupa ülkesinin Türk vatandaşlarına vize vermesinin daha kolay olduğu ortaya çıkıyor. Peki Schengen vizesini en hızlı hangi ülke alabilir? İşte Türklere en kolay Schengen vizesi veren ülke...

Almanya, Türklere 37 Bin Euro maaşla iş fırsatları sunarak çalışan arayışına girdi!

Almanya, Türk vatandaşlarının çalışmak için göç etme isteğine yanıt veriyor ve 37 bin euro maaşla işçi arayışına girdi! Almanya'nın sunduğu iş imkanları ve maaşlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

THY'den indirimli bilet kampanyası! Bu fırsat kolay kolay gelmez

Türk Hava Yolları, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda bilet alan öğrencilere yurt içi uçuşlarda yüzde 50 indirim sağlayacağını duyurdu. Ayrıca Türk Hava Yolları, Avrupa'da yaşayan Türklere yönelik indirimli bilet kampanyası yapıyor.

İstanbul’da ofis açan Dubaili emlak şirketinden Türklere çağrı

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında son dönemlerde kurulan ilişki pek çok alanda olduğu gibi ticarete de olumlu yansıdı. Merkezi Dubai’de bulunan gayrimenkul şirketi Homebond Türkiye’de ofis açtığını duyurdu.

O ilçede Türklere ev verilmiyor! Kiralar döviz üzerinden ve 1 yıllık peşin isteniyor!

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Muğla ve Antalya çevresine yerleşen Rus ve Ukraynalılar konut fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Mülk sahipleri Türkleri çıkarıp evlerini eşyalı olarak yabancıya döviz üzerinden kiralamaya yöneldi. İşte ayrıntılar...

türklere ait evlerin berlinde yanması Haberi

türklere ait evlerin berlinde yanması


Almanya'nın başkenti Berlin’in Wedding semtinde Türklerin yoğun olarak ikamet ettiği apartmanda dün gece de saat 02.40 sıralarında yangın çıkarıldı. Bu kez apartman asansörünün içinde çıkarılmaya çalışılan yangın, tutuşturulmak için kullanılan kâğıtların sönmesi üzerine büyümedi. Polis sözcüsü gözaltına alınan 68 yaşındaki şüphelinin sorgudan sonra serbest bırakıldığını, tutuklanabilmesi için güçlü deliller gerektiğini söyledi. 


Sözcü, bir soru üzerine apartmanda 25 Aralık’ta başlayan yangınlar serisinin ardında yabancı düşmanı bir motif tahmin etmediklerini ifade etti. Berlin’in Wedding semtinde, Neue Hochstrasse adlı sokakta bulunan bir apartmanda çıkarılan yangınlardan dört kişilik Güler ailesi olumsuz etkilendi. Aile fertleri duman zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedavi gördü. 


Baba Zikret Güler yangınların apartman sakinleri arasında huzursuzluğa yol açtığına dikkat çekerek, failin bir an önce yakalanmasını istedi. Polis, olayı aydınlığa kavuşturmak için yasalar çerçevesinde...