07 / 05 / 2024

Türkmen bölgeleri imar

Türkmen bölgeleri imar

ITC Milletvekili Erşat Salihi yaptığı açıklamada 2021 mali bütçesinden Türkmen bölgeleri için 6 milyon dolar ayrıldığını belirtti.

Hilmi Türkmen'den kentsel dönüşüm tepkisi!

Önceki gün Üsküdar'da gerçekleşen kentsel dönüşüm programına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31493 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ekin Türkmen, Bodrum Gümüşlük'te ev kiraladı!

Ünlü oyuncu Ekin Türkmen, bu sene yaz sezonuna Bodrum'da start verdi. Ekin Türkmen, Bodrum Gümüşlük'te ev kiraladı.

Mudanya'nın Çağrışan ve Göynüklü bölgesinde imar düğümü!

Sınırları Mudanya’ya bağlı olan Çağrışan-Göynüklü bölgesinin imar planları yılan hikayesine döndü. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bölge için hazırladığı imar planları 7 defa mahkemeden döndü. Yeni planlar ise Haziran ya da Temmuz gibi hazır olacak...

Türkistan Bölge Hastanesi inşaatı 2022'de bitecek!

Türk firması YDA Group tarafından Kazakistan'da inşa edilen Türkistan Bölge Hastanesi'nin yapımı 2022'de tamamlanacak. 

Erzurum'daki OSB bölgeleri ve fabrika sayısı mecliste!

Erzurum'da bulunan organize sanayi bölgeleri ile toplam fabrika sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31447 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkmen bölgelerinin imarı için 10 milyar Irak dinarı ayrıldı!

ITC Milletvekili Erşat Salihi yaptığı açıklamada 2021 mali bütçesinden Türkmen bölgeleri için 6 milyon dolar ayrıldığını belirtti.

Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetleri tam gaz!

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin yaptığı açıklamada Fırat'ın batısında ve doğusunda Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetlerinin son hızla devam ettiğini söyledi.

İzmir Harmanlı bölgesine imar müjdesi!

İzmir'de Çiğli Belediyesi uzun yıllardır çözüm bekleyen Harmandalı bölgesinin imar sorununu yüzde 60 oranında çözecek olan imar planı düzenlemesini Belediye Meclisinde görüştükten sonra onanması için İzmir Büyükşehir Belediyesine iletti. 

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31384 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile sanayi yangınlarına müdahale etmek üzere özel teçhizatlı OSB İtfaiye Merkezi kurulması planlanıyor.

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile organize sanayi bölgelerinin şehir dışına taşınması amaçlanıyor.

Türkmen bölgeleri imar Haberi

Türkmen bölgeleri imar

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Milletvekili Erşat Salihi yaptığı açıklamada 2021 mali bütçesinden Türkmen bölgelerinin imarı için 10 milyar Irak dinarı ayrıldığını belirtti.

Salihi, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, dün Meclis'te onaylanan yeni mali bütçe ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkmen bölgelerinin kalkınması için canla başla çalışmayı sürdürdüğünü söyleyen Salihi, “Irak 2021 bütçesinden 10 milyar dinarın (yaklaşık 6 milyon dolar) Türkmen bölgelerinin imar ve kalkındırılması için ayrılmasını sağladık.” diye konuştu.

“Irak’ta Türkmenlerin yaşadığı bölge olan 'Türkmeneli' ismini de bütçede resmi olarak tescillendirdik” diye konuşan Salihi, “Türkmeneli, Orta Doğu bölgesinin parlayan yıldızı olacak.” dedi.

Irak Meclisi, Bağdat-Erbil arasındaki anlaşmazlık sebebiyle aylarca sürüncemede kalan 2021 bütçesini dün onaylamıştı.
 

Irak hükümeti, DEAŞ'lıların aileleri için yerleşim yeri inşa...