15 / 05 / 2024

türkmenistan 2.gübre fabrikası

türkmenistan 2.gübre fabrikası

Çalık Holding inşaat şirketi Gap İnşaat'ın açıklamasına göre, Japon mühendislik şirketi Mitsubishi Corporation konsorsiyumuyla Türkmenistan'da yapılacak 1,3 milyar dolarlık ikinci Garabogaz Gübre Fabrikasının temeli atıldı.

Mazota zam var mı? Seçim sonrası benzin, motorin, LPG litre fiyatı kaç TL oldu? Güncel akaryakıt fiyatları 2 Nisan 2024!

Petrol 87 dolar seviyesine yükseldi. Araç sahipleri petrol fiyatlarında yaşanan yükselişlerin benzin ve mazot fiyatlarına yansıyıp yansımadığını merak ediyor. İşte güncel akaryakıt fiyatları 2 Nisan 2024...

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Dünya gıda fiyatları, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'de ise 38 aydır aralıksız artış devam ediyor. 

Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de yüzde 33,2 azaldı: 1 yılda yaklaşık 400 bin yabancı geldi, 140 bin Türk gitti! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2022'de 399 bin 643 yabancı uyruklu Türkiye'ye göç ederken, 139 bin 531 Türk vatandaşının da yurt dışına göç ettiği belirlendi. Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de, 2021'e kıyasla yüzde 33,2 azaldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! TÜRKŞEKER 1.000 işçi alacak! Başvurular 2 gün sonra başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre TÜRKŞEKER AŞ fabrikalarına 1000 kişilik işçi alımı yapacak. Başvurular 2 gün sonra başlıyor. TÜRKŞEKER işçi alımı başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar...

Çiftçilere müjde! Gübre dağıtımı başladı! Resmen açıklandı! Gübrenizi hemen alabileceksiniz!

Mera Islah Projesi kapsamında gübre dağıtımı başlarken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yaptığı gübre dağıtımıyla tüm çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteğinde tarihler peş peşe duyuruldu! Hemen şimdi o tarihe göz atın! 

Milyonlarca çiftçi merakla '2023 mazot ve gübre desteği ne zaman hesaplara yatırılacak?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteğinde tarihler peş peşe duyuruldu! Şimdi göz atın! 

Çiftçiler dikkat! Bakan Kirişci tarihi duyurdu! Mazot gübre desteği bu tarihlerde verilecek! Hemen bakın! 

Çiftçilere ödenen mazot ve gübre desteğine ilişkin son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Çiftçiler dikkat! Bakan Kirişci tarihi duyurdu! Mazot gübre desteği bu tarihlerde verilecek! Hemen bakın! 

Çiftçiler dikkat! Ocak 2023 mazot gübre desteği hesaplara yattı mı? Hemen kimlik numaranızla bakın! 

'Mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak 2023?' sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Çiftçiler dikkat! Ocak 2023 mazot gübre desteği hesaplara yattı mı? Hemen kimlik numaranızla bakın! 

Çiftçiler dikkat! Ocak 2023 mazot gübre desteği ne zaman yatacak? Şimdi hesaplarınızı kontrol edin! 

Çiftçiler merakla mazot gübre desteği ödeme tarihlerini araştırıyor. Peki 2023 Ocak  mazot gübre desteği ne zaman yatacak? Şimdi hesaplarınızı kontrol edin! 

iPhone kullanıcılarına müjde! iOS 16.3 Beta 2 güncellemesi geldi!

iOS 16.3 Beta 2 güncellemesi geldi! Acil SOS fonksiyonunun nasıl kullanılacağı yeni versiyonda değişecek, detaylar için tıklayınız...

Çiftçiler dikkat! Ocak 2023 mazot ve gübre desteği ödemeleri hesaplara yattı mı? Hemen siz de bakın!

'Mazot ve gübre desteği yattı mı, ne zaman yatacak?' sorularının yanıtları sık sık araştırılıyor. Ocak 2023 mazot ve gübre desteği ödemeleri hesaplara yattı mı? Hemen siz de bakın!

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği duyanı şaşkına çevirdi! Hesaplara yatıyor mu? Şimdi bakın! 

Mazot ve gübre desteği son günlerde milyonlarca çiftçi tarafından sık sık araştırılıyor. Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği duyanı şaşkına çevirdi! Hesaplara yatıyor mu? Şimdi bakın! 

Çiftçiler dikkat! ABB 2023 yılı mazot ve sıvı gübre desteği başvuruları başladı! Başvuru tarihini kaçırmayın

Ankara Büyükşehir Belediyesi çiftçi ve balıkçılara mazot ve gübre desteğinde bulunacak. Başvurular internet ortamında alınıyor. Çiftçi ve balıkçıların kayıt ve ruhsat belgelerini ibraz etmesi gerekiyor.

türkmenistan 2.gübre fabrikası Haberi

türkmenistan 2.gübre fabrikası

GAP İnşaat açıklamasına göre, Japon mühendislik şirketi Mitsubishi Corporation konsorsiyumuyla Türkmenistan'da yapılacak 1,3 milyar dolarlık Garabogaz Gübre Fabrikasının temeli atıldı. 


Temel atma törenine, Türkmenistan Devlet Başkanı Guıbanguli Berdimuhamedov, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık. Mitsubishi Corporation Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Ken Kobayashi ve Mitsubishi Heavy Industries Kıdemli Başkan Yardımcısı Terumasa Onaka katıldı. 


Mitsubishi Corporation, Mitsubishi Heavy Industries şirketiyle birlikte projenin üretim ünitelerinin kurulumu, lisanslanması, tedarik sürecinin yönetilmesi, ekipman tedariki ve üretilecek ürünlerin dünya piyasalarına ihracatı noktasında yükümlülük üstlenecek. Gap İnşaat ise temel mühendislik hizmetleriyle projenin tüm inşaat yapımı, buna uygun malzeme temini, montaj ve devreye alınmasını gerçekleştirecek. 


Günde 3 bin 500 ton granüle üre üretilecek Finansmanının yüzde 15'i Türkmenistan Devleti ve yüzde 85'i Japon Uluslararası İşbirliği Bankası (JB1C)...