05 / 05 / 2024

Türkmenistanın en büyük fabrikası

Türkmenistanın en büyük fabrikası

Türkmenistan'da Türk şirketleri tarafından inşa edilen yeni sanayi tesisleri Gurbanguli Berdimuhamedov'un katılımıyla hizmete açıldı. Rönesans Holding tarafında kurulan 1.1 milyar dolarlık amonyak ve üre fabrikası faaliyete başladı.

Türkmenistan’ın en büyük fabrikası açıldı!

Rönesans Holding’in inşa ettiği Türkmenistan’ın en büyük gübre fabrikası törenle açıldı. Türkmenkimya Devlet Kuruluşu tarafından Mary şehrinde yaptırılan Amonyak ve Üre Üretim Fabrikası 1 milyar dolara mal oldu...

Türkmenistan’ın en büyük gübre fabrikası açıldı!

Rönesans Holding’in inşa ettiği Türkmenistan’ın en büyük gübre fabrikası törenle açıldı. Türkmenkimya Devlet Kuruluşu tarafından Mary şehrinde yaptırılan Amonyak ve Üre Üretim Fabrikası 1 milyar dolara mal oldu.

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Türkiye, çelik üretiminde Avrupa'nın en büyük üreticisi oldu!

Türkiye, Ocak ayında gösterdiği performansı ile Almanya'yı geçerek, Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi konumuna kadar yükselmiş oldu. 

Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa Çarşı şehre yeni bir soluk getirecek!

Polat imzasıyla şehrin dinamiklerine modern bir yorum katan ve Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa Çarşı kapılarını açıyor. 

Türkiye, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi'nde ikinci sırada!

Türkiye, 40 firma ile "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi"nde ikincilik konumunu korurken, Türk müteahhitlerin 30 milyar doları aşan proje üstlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yeni yatırım yapıyor!

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yatırım yapacağını duyurdu. Peki şirketin CEO’sunun verdiği bilgiye göre, bu yatırım hangi alanda, nereye yapılacak ve tutarı ne kadar olacak?

Rusya'nın en büyük borsasında Türk Lirası'na olan talep 17 kat arttı!

Rusya’nın en büyük borsası olan Moskova Borsası’nda Türk Lirası’na ilişkin talebin 2022 yılında geçen yıla kıyasla 17 kat arttığı açıklandı.

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, Türkiye’ye yoğunlaşıyor..

Dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, sahip olduğu potansiyeli dikkate alarak Türkiye'deki faaliyet ve yatırımlarını artırmayı hedefliyor. Ülkemizde blok zincir ekosistemini daha iyi anlatabilmek için gayret ettiklerini bildiren Binance, Türkiye’ye yoğunlaşıyor. İşte haberin devamı…

Herkesin beklediği haber sonunda geldi! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vatandaşlara Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü alanının yarın açılacağını açıkladı. İşte detaylar!

Türkiye tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesi Elazığ'da gerçekleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tekirdağ'da yaptığı ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Elazığ'da gerçekleştiğini dile getirdi. 

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesinde Silverline kalitesi!

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini Antalya Kepez’de 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda yükselten Sur Yapı, Silverline Ankastre kalitesini seçti...  

Türk Ytong, dünyanın en büyük ytong tesisini kurdu!

Son üç yılda 80 milyon Euro'luk yatırım yapan Türk Ytong, son olarak 29 Ekim'de Dilovası tesisini açtı. Bu, dünyanın en büyük ytong tesisi oldu. 2,5 milyon metreküplük ytong üretim kapasitesine sahip olan şirket, bu yıl 400 milyon TL ciro hedefliyor.

Rami Kışlası'nı Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rami Kışlası'nı Türkiye'nin en büyük kütüphanelerinden biri haline getiriyoruz" dedi...

Özbekistan'ın en büyük rüzgar santralini Türk şirketi inşa edecek!

Özbekistan'ın en büyük rüzgar santralini Türk şirketi yapacak, santralin inşaatı 2020 yılında tamamlanacak.

Türkmenistanın en büyük fabrikası Haberi

Türkmenistanın en büyük fabrikası


Ülkede ilk olarak başkent Aşkabat'a 350 kilometre uzaklıktaki Mari vilayetinde Rönesans Holding tarafında kurulan 1.1 milyar dolarlık amonyak ve üre fabrikası faaliyete başladı. 

Açılış töreninde konuşan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, fabrikada yılda 400 bin ton amonyak ve 640 bin ton üre üretileceğini söyledi. Berdimuhamedov. Rönesans Holding tarafından yapılan tesisin petrokimya sektörü için büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, üre ihracatından önemli gelir beklediklerini kaydetti. 

Daha sonra Çalık Holdıng'e bağlı Çalık Enerji şirketi tarafından 421.5 milyon dolara yapılan gaz türbınlı elektrik santrali hizmete açıldı. Türkmen lider, elektrik santralinde üretilecek elektriğin belirli bir kısmının yurt dışına satılacağını ifade etti. 

Berdimuhamedov. Mari vilayetindeki programı kapsamında daha sonra Sedaş İnşaat şirketi tarafından inşa edilen ve 47 milyon dolara mal olan 350 kişilik oteli de hizmete açtı. 

Türk müteahhitleri. Türkmenistan'da...