30 / 04 / 2024

türkmenistanlı iş adamları

türkmenistanlı iş adamları

DEİK Türkiye - Türkmenistan İş Konseyi Başkanı Halil Avcı, Antalya Expo 2016’ya katılacak Türkmen iş adamlarını Adana'ya davet ettiklerini belirterek, iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin gelişmesi için çabaladıklarını bildirdi.

Türk girişimcilerin Amerika'da şirket kuruluşları arttı! Konut alımından ihracata kadar kredi desteği sağlanıyor!

2024 yılı itibariyle, Amerika Birleşik Devletleri'nde Türk şirketlerinin sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Bu artış, Türk iş adamları ve girişimcilerin Amerika'da finansman imkanlarına daha kolay ulaşabilmeleri için şirket kurma eğilimlerinin güçlenmesiyle ilişkilendiriliyor.

Kredi kullanan iş adamları döviz almaya koşuyor!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Kredi kullanan iş adamları döviz almaya koşuyor" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 5 maddelik analizi...

Orta Asyalı iş adamlarının Türkiye yatırımları yüzde 341 arttı!

Orta Asya'dan gelen iş adamları Türkiye'ye yatırım yapma yarışına girdi. Yılın ilk çeyreğinde Orta Asya ülkelerinden Türkiye'ye yatırım yapan firma sayısı yüzde 341 arttı.

Suriyeli iş adamları Şanlıurfa'da 20 fabrika kuracak!

İç savaş nedeniyle ülkelerinden ayrılıp Türkiye'ye sığınan Suriyeliler ülkemizde yaptıkları yatırımlarla birçok kişiye istihdam sağlıyor. Suriyeli iş adamları en çok İstanbul, Gaziantep, Mersin, Bursa ve Şanlıurfa'ya yatırım yapıyor.

Arap Türk İş Adamları Derneği Kartal Wings'i ziyaret etti!

Arap Türk İş Adamları Derneği [ARTİAD] Başkanı Cemalettin Kerim ve yönetim kurulu üyeleri, Kartal Wings‘i ziyaret ederek proje hakkında bilgi aldı. 

Katar, Türk inşaat firmaları için yeni fırsatlar sunuyor!

Türk iş adamları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile 15-17 Ocak tarihlerinde Katar’ı ziyaret edecek..

Türk iş adamlarına Pakistan'a konut yatırımı çağrısı!

Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, Türk iş dünyası temsilcilerine tüketim ürünleri, altyapı, enerji, yenilenebilir enerji, ilaç sanayisi, konut ve makine endüstrisi sektörleri için yatırım davetinde bulundu.

Özbekistan'dan Türk işadamlarına davet!

Türkiye’nin inşaat, müteahhitlik, inşaat malzemeleri alanlarında büyük tecrübeye sahip olduğunu belirten Özbekistan Başbakan Yardımcısı Camşid Kuçkarov, Türk işadamlarını YİD projelerine davet etti..

Camşid Kuçarov: Türk iş adamlarına 3 gün içinde vize vermeyi hedefliyoruz!

07 Eylül 2017 tarihinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştiren Özbekistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Camşid KUÇKAROV ve beraberindeki heyet Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Merkezini ziyaret ettiler.

Bahreyn, Türk iş adamlarını yatırıma çağırdı!

Bahreyn, Türk iş adamlarını ticaret ve yatırıma çağırdı. Bahreyn Ticaret Odası’nın davetlisi olarak önümüzdeki ay Türkiye'den geniş bir iş adamı Bahreyn'e gidecek.

Türk iş adamları 24 ülkede 56 otel işletiyor!

Türkiye’de son 15 yılın en gözde yatırım alanı turizm oldu. Türk iş adamları 24 ülkede 56 otel işletiyor.

Türk işadamları yurtdışında arazi alıyor!

Türkiye'deki tarım politikası tartışması iş adamlarını yurt dışında yatırım yapmaya itti. Birçok ülkeden arazi alan yatırımcılar gayrimenkul ve turizm yatırımına yöneldi.

Eyüp Akbal: Tüm iş adamlarını yatırıma davet ediyorum!

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, referandum sonrası görüşlerini paylaştı. Akbal, "Tüm iş adamlarını yatırıma davet ediyorum" dedi.

türkmenistanlı iş adamları Haberi

türkmenistanlı iş adamları

Avcı, yazılı açıklamasında, DEİK çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye - Türkmenistan İş Konseyi’nin yaklaşık 25 yıldır iki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin kardeşçe çabayla gelişmesi adına çalışma yürüttüğünü belirtti.


Türkmen iş adamlarının, bu ay Antalya’da Expo 2016’ya katılacağını anımsatan Avcı, "Türkmen girişimci kardeşlerimizi Adana’da misafir edip, Çukurova’yı her yönüyle daha yakından tanıtmak istiyoruz. Bölgemizdeki sanayicilerimizin Türkmen iş adamlarının iş birliği içinde üçüncü ülkelerde ortak projeleri hayata geçirmesi, küresel rekabette bizleri güçlü kılacak" ifadelerini kullandı.


Avcı, çeyrek asırlık süreçte Türk müteahhitlerin Türkmenistan’da 48 milyar doları bulan çok sayıda projeyi başarıyla gerçekleştirdiğini belirterek, şunları kaydetti:


"Türkmenistan’daki Türk yatırımları 300 milyon dolar düzeyine çıktı ve bu ülkede 16 bin kişiye istihdam sağlandı. Türkiye-Türkmenistan arasındaki ticaret hacmi geçen yıl 2,4 milyar dolara ulaştı. Bu rakamın...