Türk iş adamlarına Pakistan'a konut yatırımı çağrısı!
Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, Türk iş dünyası temsilcilerine tüketim ürünleri, altyapı, enerji, yenilenebilir enerji, ilaç sanayisi, konut ve makine endüstrisi sektörleri için yatırım davetinde bulundu.
Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre farklı sektörlerde Türk iş adamlarına yatırım daveti sunan Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, konut, altyapı, enerji, yenilenebilir enerji, tüketim ürünleri, ilaç sanayisi ve makine endüstrisi sektörleri için vurgu yaptı.
Başbakan Abbasi D-8 Zirvesi için İstanbul'a gelerek Türk iş adamlarıyla İstanbul'da yuvarlak masa toplantısında buluştu. Toplantıya, DEİK/Türkiye-Pakistan İş Konseyi üyeleri ile Pakistan'da yatırımı bulunan ve ticaret yapmakta olan iş dünyası temsilcileri katıldı.
Toplantıda söz alan Başbakan Abbasi Pakistan'da tüketim ürünleri, altyapı, enerji, yenilenebilir enerji, ilaç sanayisi, konut ve makine endüstrisi sektörlerinde yatırım fırsatları bulunduğuna dikkat çekti. Abbasi, serbest ticaret anlaşması üzerindeki müzakere sürecinin tamamlanması için Türk tarafının desteğini istedi.
DEİK/Türkiye-Pakistan İş Konseyi Başkanı Atilla Yerlikaya ise toplantıda söz alarak Türkiye ile Pakistan arasındaki ekonomik sınırların kaldırılmasını istedi .
Türkiye ile Pakistan arasındaki potansiyelin keşfedilmesi için serbest ticaret anlaşmasının tamamlanmasına dikkat çekerek yatırımlar ve hizmetleri de içeren kapsayıcı bir anlaşmanın iki dost ülkenin potansiyelini kullanabilmesi için şart olduğunu ifade etti.
İnşaat, enerji, sağlık, müteahhitlik ve otelcilik gibi sektörlerde fırsatların iyi araştırılması gerektiğini vurgulayan Yerlikaya, Türk müteahhitlik sektörünün Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru'nda ortak değer yaratabileceğini ifade etti.
Yerlikaya, "Türkiye'nin müteahhitlik başarısı tescillidir. Cam, makine, gıda azımsanmayacak ölçeklere sahiptir. 200 milyonluk genç bir tüketim pazarına ihracatla ancak bir süre yetişebilirsiniz. Sonuçta yatırım mutlaka gerekecektir." değerlendirmesinde bulundu.
Pakistan'ın, dünyanın en büyük süt ve pamuk üreticilerinden biri olduğuna değinen Yerlikaya, şu açıklamalarda bulundu:
"Pakistan, enerji kısıtı nedeniyle bu ürünleri katma değere dönüştüremiyor. Güvenlik sorunu Batı medyasınca abartılı bir dille anlatılıyor. Serbest ticaret anlaşması ticaretin hızlı artmasını sağlayacak.
Ülkenin milli gelirinin 300 milyar dolar civarında olduğunu göz önünde bulundurursak Çin-Pakistan Ekonomik koridoru kapsamında ülkeye giren 60 milyar dolarlık yatırımın ne anlama geldiğini daha kolay anlayabiliriz. Bu yatırımlar Pakistan'ın tarım ve sanayi sektöründeki kilidini kırmasını sağlayacak. Türk yatırımcıların bu fırsatı kaçırmaması gerekiyor."