29 / 04 / 2024

turkuaz kart nereden alınır

turkuaz kart nereden alınır

Turkuaz Kart Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayımlanması ile süresiz ikametgah izninin detayları belli oldu. Peki, bu hakkı veren Turkuaz Kart nasıl alınır? Turkuaz Kart nereden alınır?

Kredi kartlarında sınırlama nereden başlayacak? İlk işaret geldi...  

Kredi kartı harcamalarındaki yükseliş devam ederken gözler ekonomi yönetiminden gelecek kararlara çevrildi. Peki kartlarda hangi düzenlemeler bekleniyor, ilk sınırlama nereden başlayacak?

Türkiye kart geliyor! 81 ilde kullanılacak! Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tüm ulaşım hizmetlerinden ve finansal sistemden faydalanma imkânı sunan Türkiye Kart ile ilgili bilgi verdi. Peki Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Turkuaz kart kimlere verilir?

Turkuaz Kart, yabancıya, Türkiye’de süresiz çalışma ve ikamet hakkı veren, yakınına ise ikamet hakkı veren belge olarak tanımlanıyor. Peki, turkuaz kart kimlere verilir?

Turkuaz Kart uygulaması başladı!

Turkuaz Kart Yönetmeliği ile birlikte Turkuaz Kart uygulaması bugün resmen başladı. Turkuaz Kart başvurusu onaylanan yabancılar süresiz ikamet hakkına sahip olacak..

Turkuaz Kart başvurusu nasıl yapılır?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Turkuaz Kart Yönetmeliği kapsamında bu karta sahip olan yabancılar süresiz ikamet hakkına sahip olacak. Peki, Turkuaz Kart başvurusu nasıl yapılır?

10 soruda Turkuaz Kart!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Turkuaz Kart Yönetmeliği ile süresiz ikamet için gerekli olan Turkuaz Kartın detayları belli oldu. İşte 10 soruda Turkuaz Kart..

Turkuaz Kart nedir?

Yabancılara süresiz ikamet hakkı tanıyan Turkuaz Kart Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Turkuaz Kart nedir? Nasıl alınır? Kimler alabilir?

Turkuaz Kart nasıl alınır?

Turkuaz Kart Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayımlanması ile süresiz ikametgah izninin detayları belli oldu. Peki, bu hakkı veren Turkuaz Kart nasıl alınır? Turkuaz Kart nereden alınır?

Turkuaz Kart Yönetmeliği 2017!

Turkuaz Kart Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik ile Turkuaz Kart sahipleri, süresiz ikamet iznini alabilecek..

Turkuaz Kart alan yabancıya süresiz ikamet hakkı!

Başvurusu bakanlıkça uygun görülen yabancılara "Turkuaz Kart" verilmesine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yer aldı. Kart verilecek kişiye süresiz çalışma ve ikamet hakkı veriyor ve askerlikten muaf tutuluyor.

Yabancıya vatandaşlık hakkı, Turkuaz Kart ile tamamlanacak!

Türkiye’ye 2 milyon dolar yatırım yapan veya 1 milyon dolarlık ev alana, başka bir şart aranmaksızın vatandaşlık verilmesinin yolu açıldı. Yürürlüğe giren bu adımın tamamlayıcısı olarak önümüzdeki günlerde de nitelikli işgücü için turkuaz kart düzenlemesi yürürlüğe girecek.

Sinpaş Liva Turkuaz Konutları'nda 297 bin TL'ye 2+1! Yüzde 1 KDV!

Teslimlerin Kasım 2013'te gerçekleşeceği Liva Turkuaz projesinde konutların fiyatları 162 bin 300 TL'den başlayıp, 505 bin 500 TL'ye kadar yükseliyor...

Liva Turkuaz Sultanbeyli'de yüzde 1 KDV! 8 bin 115 TL peşinatla!

Yüzde 1 KDV oranının uygulandığı Sinpaş Liva Turkuaz projesinde yer alan konutlar 162 bin 300 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Projede teslimler 2014 yılında tamamlanacak...

turkuaz kart nereden alınır Haberi

turkuaz kart nereden alınır

Turkuaz Kart, yabancıya, Türkiye’de süresiz çalışma ve ikamet hakkı veren, yakınına ise ikamet hakkı veren belge oluyor. Bu karta sahip yabancılar süresiz ikametgah hakkına sahip olacak.


Peki, "Turkuaz Kart" nasıl alınır? Turkuaz Kart sahibi yakını ikamet izni başvurusu nasıl yapılır? İşte Turkuaz Kart Yönetmeliği'nde yer alan esaslar:


Turkuaz Kart başvurusu

-Turkuaz Kart başvurusu, yurt içinde doğrudan sistem üzerinden, yurt dışında yabancının vatandaşı olduğu veya yasal olarak bulunduğu ülkedeki Türk dış temsilciliği aracılığıyla yapılır.


-Yurt dışından yapılan başvuruya ilişkin bilgi ve belgeler Türk dış temsilciliğince elektronik ortamda Bakanlığa iletilir.


-Türkiye’de yasal olarak bulunan yabancı, yurt içinden yabancı kimlik numarası ile sistem üzerinden doğrudan kendisi başvuru yapabilir.


-Turkuaz Kart başvurusu, yurtiçi ve yurtdışından yabancı adına yetkili aracı kurum tarafından da yapılabilir.


-Turkuaz Kart başvurusu sırasında yabancı ve yakınına...