28 / 04 / 2024

Türkiye kart geliyor! 81 ilde kullanılacak! Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Türkiye kart geliyor! 81 ilde kullanılacak! Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tüm ulaşım hizmetlerinden ve finansal sistemden faydalanma imkânı sunan Türkiye Kart ile ilgili bilgi verdi. Peki Türkiye kart nedir, nereden alınır?



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu 10 Eylül tarihinde açıkladığı, ulaşım hizmetleri ve finansal sistemde kullanılması hedeflenen Türkiye Kart Projesi'nin pilot uygulaması dün Konya'da tanıtıldı. Milyonlarca vatandaşın merak etttiği Türkiye Kart ile ilgili 'Türkiye Kart nedir, özellikleri neler? Türkiye Kart nerelerde kullanılır? Türkiye Kart nereden nasıl alınır? Türkiye Kart başvurusu nereden, nasıl yapılır? soruları araştırılıyor.

TÜRKİYE KART NEDİR, NERELERDE KULLANILIR?

Türkiye Kart ile, toplu ulaşımla beraber POS ve ATM cihazlarında, belediye harçları ve vergi ödemeleri, otopark ödemeleri, anlaşmalı iş yerleri, taksi ödemelerinde, yiyecek ve içecek otomatlarında kullanılabilecek. 

PTT Genel Müdürü Hakan Gültekin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 81 ilde ulaşım hizmetleri ve finansal sistemde kullanılması hedeflenen Türkiye Kart Projesi ile ilgili, PTT Genel Müdürü Hakan Gülten önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye kart geliyor! 81 ilde kullanılacak! Türkiye kart nedir, nereden alınır?

DÜNYADA TOPLU ULAŞIMDA ÖRNEĞİ YOK!

Gülten, Türkiye Kart ile ilgili dünyada toplu ulaşımda örneği olmayan bir sistem olduğunu belirtti. 

Bu sistemin bir takaslaşma, temassızlaşma merkezi olduğuna dikkat çeken Gülten, her bir Konyalı, İstanbul'a gittiğinde, yeni havalimanı hattına bindiğinde, buradan aldığı Türkiye Kart ile işlemlerini yapabileceğini açıkladı.

Aynı durumda İstanbul'daki Türkiye Kart sahibi bir vatandaşın da Konya'ya geldiğinde toplu ulaşımdan, gerekli indirimlerinden, aktarmalardan faydalanabilecek. 

KONYA'DA UYGULANMAYA BAŞLADI!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Konya modeli belediyecilik anlayışıyla her manada önde ve önder olmaya çalıştıklarını ve yerelde kullanılan Konya Kart ile herhangi bir değişim gerekmediğini belirtti. Temin edilen Türkiye Kartın bugün Konya'da ileride 81 ilde tüm toplu ulaşıma tek kartla kullanma imkanına kavuşturacağını söyledi. 

İBB'den 'öğrenci' hamlesi! Usulsüzlük yapanlar aboneliği bitti

Akbank’tan gençlere tam 400 lira hediye! Başvuran herkesin parası hesabına yatıyor!

Toplu taşımada artık kullanamayacaklar! 65 yaş ve öğrenci kartı kullananlar için peş peşe açıklandı!

Geri Dön