28 / 04 / 2024

Turna

Turna

Mogan Gölü’nde önceki gün fark edilen turna balıklarının ölüm nedeniyle ilgili ‘sudaki kirlilik’ ve ‘oksijen yetersizliği’ ile ilgili araştırmalar sürerken, ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, gölde çalışma başlatacaklarını açıkladı.

Turna Grup Hafriyat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Turna Grup Hafriyat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Adem Çelik tarafından kuruldu.

İon Carbon Minerals İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

İon Carbon Minerals İnşaat Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Turna tarafından kuruldu.

Turna Solutıons Group Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Turna Solutıons Group Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Farzad Jalılzadeh tarafından kuruldu.

Karabacak Otelcilik İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karabacak Otelcilik İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Kahraman Karabacak ve İlker Turna ortaklığında kuruldu. 

Erzincan Çayırlı 1. Merhale projesi için kamulaştırma!

“Erzincan Çayırlı 1. Merhale Projesi” kapsamındaki Erzincan-Turnaçayırı Barajı'nın yapımı amacıyla bazı taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Amasya yeni Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü hizmete açıldı!

Vali İ. Halil Çomaktekin yeni binasında halkımıza hizmet vermeye başlayan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde incelemelerde bulundu. İncelemelere Hüseyin Güneş ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Alaattin Turna eşlik etti.

Hamit Turna: Plansız yapılmış binalar risk taşıyor!

Adana Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 17 Ağustos depremi ve diğer afetlerde yaşamını yitirenlere bir kez daha Allah'tan rahmet dileyerek, depremin değil, plansız yapılmış binaların insanı öldürdüğünü söyledi.

Resuloğulları Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Resuloğulları Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi, İsmet Çetin tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 7 Nisan'da Pendik Kurtköy Mahallesi'nde Turna Life Sitesi'nde kuruldu.

Bingöl'deki yüzen adalar yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor!

Bingöl'ün Solhan ilçesi yakınlarında bulunan Turna Gölü'ndeki yüzen adalar, sonbaharda ziyaretçilerine adeta görsel şölen sunuyor. Adalarım çevresi özellikle bahar ve yaz aylarında mesire yeri olarak öne çıkıyor...

ASKİ, Mogan’daki yosunların kökünü kazıyacak

Mogan Gölü’nde önceki gün fark edilen turna balıklarının ölüm nedeniyle ilgili ‘sudaki kirlilik’ ve ‘oksijen yetersizliği’ ile ilgili araştırmalar sürerken, ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, gölde çalışma başlatacaklarını açıkladı.

Seyfe Gölü kelebeklere de ev sahipliği yapıyor!

Kırşehir'deki Seyfe Gölü Kuş Cenneti, flamingo, turna, angut, ördek gibi kuş türlerinin yanı sıra bölgede daha önce hiç görülmeyen çok sayıda kelebek türüne de kucak açıyor.

Turna Life Evleri'nde satışlar tamamlandı!

Kurtköy Turna Life Evleri'nde son 3 konutun satışı tamamlandı, projedeki konutlar hemen teslim ediliyor

Bingöl Turna Gölü'ndeki yüzen adalar koruma altına alındı!

İnsanların güzel vakit geçirmesi ve adaları izlemesi için gölün etrafına seyir terasları, orman içinde dağ kulübeleri, piknik ve çocuk oyun alanları yapıldı...

Turna Haberi

Turna

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya şunları söyledi: 

“Kızılırmak suyu ilk etapta meyvesini verdi. 3 milyon metreküp su verdik, Mogan bataklık olmakta kurtuldu. Mogan’da yetkili olan 7-8 kurum var. Onların da katkısıyla nihai çözüm olabilir. Ancak biz beklemek yerine ilk etapta Kızılırmak suyunu vererek su seviyesini artırdık.


Kızılırmak suyundan önce suyun üstü yosun kaplanmış ve bataklık görüntüsü vardı. Onun önüne geçtik hatta fazla suyu Eymir Gölü’ne veriyoruz. Önümüzdeki yıl da yosunları kökünden kazıyacak iki araç alıp tertemiz yapacağız. Turna balıklarının ölümüyle ilgili henüz bilimsel bir veri ortada yok. Turna balığının, Mogan’daki diğer balıkları yemesi ve su seviyesinin düşmesi bu canlılığı neredeyse yok edecek seviyeye getirdi. Eğer aldığımız araçlarla yosunu temizlersek, bir de Turna balığı ile ilgili bir çalışma yapmamız gerekiyor. Suyun üzerinde...