15 / 05 / 2024

türsab 2013 müzeler raporu

türsab 2013 müzeler raporu

2013 yılında Türkiye’deki müzeler 29 milyon 533 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Topkapı Sarayı Harem’de ziyaretçi sayısı 2013 yılında ilk kez 1 milyon kişiyi aşarken, Topkapı Sarayı Müzesi’nin ziyaretçi sayısı da 3 milyon 397 bini geçti...

TÜRSAB'ın Beşiktaş genel merkez binası 100 milyon TL'ye icradan satışta!

İstanbul 10. İcra Dairesi Müdürlüğü, TÜRSAB'ın Beşiktaş'ta yer alan genel merkez binasını 100 milyon TL'ye icradan satışa çıkardı...

134 yıllık tarihi Casa Garibaldi Binası 10 yıllığına TÜRSAB'ın!

Beyoğlu'nda yer alan 134 yıllık Casa Garibaldi Binası'nın kullanım hakkı 10 yıllık süre ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) geçti. 

Türk Akımı siyasi belirsizlikten kurtuluyor!

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Türk Akımı projesinin siyasi belirsizlikten kurtulmaya başladığını belirtti.

2b arazileri ormanlaştırılamaz mı?

Orman vasfını yitirmiş kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyecek olan alanlara 2b arazi deniyor. Peki, 2b arazileri ormanlaştırılamaz mı?

Türk Akımı için pazarlık yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürpriz Rusya ziyaretinin ajandası netleşiyor. Rus heyetine enerji kurmayları da dahil edildi. Putin ile görüşmede Türk Akımı masaya yatırılacak.

Adıyaman El-Fakir Hacı Abuzer Baba Türbesi onarım bekliyor!

Musalla Mahallesi’nde bulunan El-Fakir Hacı Abuzer Baba Türbesi, bakım ve onarım istiyor. El-Fakir Hacı Abuzer Baba Türbesi’nin bulunduğu ev görüntüsüyle görenleri hayrete düşürüyor.

Rusya Türk Akımı'nda müzakere sürecinin yenilenmesini bekliyor!

Rusya'nın Türk Akımı projesinde müzakere sürecinin bir an önce yenilenmesini beklediği bildirildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türk Akımı projesinin iki ülke ilişkilerinin öncelikleri arasında olduğu belirtti.

Rus gazı anlaşmazlığı Türk Akımı'nı etkilememeli!

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği Başkanı Kumbaroğlu "Türkiye ile Rusya arasındaki gaz fiyatı ve indirim konusundaki anlaşmazlık, Türk Akımı projesini olumsuz etkilememeli" dedi.

Türk Akımı ertelenecek mi?

Gazprom CEO'su Alexander Medvedev, Türk Akımı'nın başlangıç tarihinin erteleneceğini söyledi. Medvedev, projenin ilk hattının 2016 yılı sonunda devreye girmesinin planlanmış olduğunu ancak bu tarihin erteleneceğini söyledi.

Türk Akımı'nın başlangıç tarihi ertelendi!

Gazprom CEO'su Medvedev Türk Akımı projesinin başlangıç tarihinin erteleneceğini açıkladı. Medvedev, toplantıda Türk Akımı'nın ilk hattının 2016 yılı sonunda devreye girmesinin planlandığını ancak bu tarihin erteleneceğini söyledi.

Türk Akımı projesi ertelendi!

Gazprom CEO'su Alexander Medvedev, bugün yapılan toplantıda Türk Akımı projesinin başlangıç tarihinin erteleneceğini açıkladı...

Türk Akımı projesi durdu mu?

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin, Türkiye ile Rusya’nın Türk Akımı Projesi’nde ilerleme sağlayamadığını ve görüşmelerin dondurulduğunu açıkladı.

Türk Akımı Projesi donduruldu!

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin, Türkiye ile Rusya’nın Türk Akımı Projesi’nde ilerleme sağlayamadığını ve görüşmelerin dondurulduğunu açıkladı.

türsab 2013 müzeler raporu Haberi

türsab 2013 müzeler raporu


2013 yılında Türkiye’deki müzeler 29 milyon 533 bin kişi tarafından ziyaret edilirken en yüksek artış Harem’in desteği ile Topkapı Sarayı’nda yaşandı.


Topkapı Sarayı Harem’de ziyaretçi sayısı 2013 yılında ilk kez 1 milyon kişiyi aşarken, Topkapı Sarayı Müzesi’nin ziyaretçi sayısı da 3 milyon 397 bini geçti.


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından hazırlanan ‘Türkiye Müzeleri 2013 Raporu’na göre,  2013 yılında Topkapı Sarayı Müzesi en çok ziyaret edilen müzeler sıralamasında Ayasofya Müzesi'ni geride bıraktı. 


2011 ve 2012'de Ayasofya Müzesi lehine sonuçlanan rekabette 2013'te Topkapı Sarayı müzesi 3 milyon 397 bin 907 ziyaretçiyle liderliği tekrar ele geçirdi. 


50 müzenin işletmeciliğini, 105 müze ve örenyeri modernizasyonun üstlenen TÜRSAB, bu dönemde müzelerden elde edilen geliri de iki katından fazla artırarak 263 milyon 333 bin TL'ye çıkardı.


Arkeloji Müzesi 78...