04 / 05 / 2024

TÜRSAK

TÜRSAK

Türk Sineması'nın 100. Yılı anısına hayata geçirilen "En İyi On'lar" ödül töreni Beyoğlu Belediyesi ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Mansur Yavaş: Ankapark'ı alırsak, mutlaka çalıştıracağız!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark'a ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Biz henüz teslim alamadık. Dava açılmış. Hakim tedbir kararı verdi. Ağustos ayında orayı incelettim. Biz orayı alırsak, mutlaka çalıştıracağız." diye konuştu.

Hasan Sözbilir: Balıkesir'deki binalar fay bölgesinden uzaklaştırılmalı!

29 Ağustos'ta Balıkesir'de aynı gün içinde yaşanan üç depreme vurgu yapan Prof. Hasan Sözbilir, "Balıkesir'de 7.2 büyüklüğüne kadar deprem üretme potansiyeline sahip faylar var. Binaları tehlikeli fay bölgesinden uzaklaştırırsak depremden göreceğimiz zararı azaltmış oluruz" diye konuştu.

Bombardier, Türkiye'ye 100 milyon euro yatırım yapmayı planlıyor!

Bombardier, Türkiye'ye yatırım yapmakta kararlı. Bölge Başkanı Dieter John, "Siyasi durum ne olursa olsun Türkiye'de yatırımı sürdüreceğiz. TCDD'nin ihalesini alırsak 100 milyon euro yatırım planlıyoruz" dedi.

Ayşen Gruda: Evimin borcunu ödeyemiyorum!

Türk Sineması'nın 100. Yılı anısına hayata geçirilen "En İyi On'lar" ödül töreni Beyoğlu Belediyesi ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Emek Sineması inşaatı ne zaman bitecek?

Beyoğlu Belediyesi ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ev sahipliğinde, Park Bosphorus Hotel'de Türk Filmi'nin 100. Yılı - En İyi 10'ları ödül töreni düzenlendi. Demircan törende Emek Sineması'ndan bahsetti..

İskansız ev alırsak ne olur?

İskan belgesi, bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edilip bitirildiğini; oturumun yasal olarak başlayabileceğini gösteren belgeye deniyor. Peki, "İskansız ev alırsak ne olur?" diyorsanız işte yanıtı..

İntifa hakkını muhafaza ile kuru mülkiyetin satışı nasıl olur

Herkes malından dilediği gibi tasarruf eder. işin aslı budur. Bu kuralı sizin olaya yansıtırsak, büyükanneniz dairesinin kuru mülkiyetini satışa çıkarmış siz de para verip almışsınız...

Türk mermercisi ABD'deki krizden doğru stratejiyle çıkar

ABD'de ekonomik pusula hergün daha kötüyü gösterirken bu krizden en büyük darbeyi alan sektörlerden biri de şüphesiz inşaat oldu.

Yabancılar, İmar'dan beter her türlü yardıma hazırız

BDDK Başkanı Bilgin, İmarbank skandalında Türkiye'ye `cahil' diyen yabancıların aynı duruma düştüğünü söyledi. Bilgin `Bizi yeren ülkelerin bankalarında İmar'dan daha büyük kriz yaşanıyor. Yardıma hazırız' dedi.

Kira artışı ve sanayi bastırdı, enflasyon 'mektup' sınırını aştı

Mart ayında beklentilerin üzerinde çıkan enflasyon, Merkez Bankası'nın yüzde 4'lük yıllık hedefle uyumlu 'patika' olarak gördüğü yüzde 9.1'lik sınırı aştı. Yıllık enflasyon mart ayı itibariyle yüzde 9.15'e yükseldi, son 21 ayın rekoru kırıldı. Merkez Bank

Avrupalı'nın 5'te 1'i kadar boya tüketiyoruz

Yıllık boya tüketiminin 250-300 bin ton olduğu Türkiye'de, kişi başına düşen boya tüketiminin 2-3 litre arasında değiştiği bunun da Avrupa'da tüketilen boya miktarının 5'te 1'ine denk geldiği açıklandı.

Tüketici kredileri 71 milyar 401.8 milyon YTL'ye çıktı

Tüketici kredileri, 28 Mart itibarıyla 678.5 milyon YTL artarak 71 milyar 401.8 milyon YTL'ye çıktı.

Türkiye'deki konutların % 80'i sigortasız

2007 yılında emlak sektörü yüzde 7 büyürken, bu büyümeye paralel olarak konut sigortasında da yüzde 10'luk bir artış yakalandı. Ancak buna rağmen Türkiye'deki toplam konut sayısı göz önüne alındığında, konut sigortası yaptırılma oranı hala yüzde 20'lerde.

TÜRSAK Haberi

TÜRSAK

Türk Sineması'nın 100. Yılı anısına hayata geçirilen "En İyi On'lar" ödül töreni Beyoğlu Belediyesi ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikle kutlandı.


Gecenin davetlileri arasında yer alana Ayşen Gruda 'En İyi 10 Komedi Kadın Oyuncu' ödülünün sahibi oldu. Tosun Paşa, Gırgıriye, Çiçek Abbas ve Hababam Sınıfı gibi Türk Sineması'nın unutulmaz filmlerinde rol alan usta sanatçı "Telif hakkımı istiyorum. Evimin borcunu ödeyemiyorum. Bunun dünyada çok örneği var ben de hakkım olan telifi istiyorum"...