08 / 07 / 2024

tusağa nedir

tusağa nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, birkaç saniye içinde uydudan istenilen yerin santimetre doğruluğunda harita ve konum bilgisine ulaşılabilmesini sağlayan TUSAGA Aktif sayesinde yıllık 80 milyon liranın üzerinde tasarruf edeceklerini söyledi..

Vatandaşlık maaşı nedir? Bakan Derya Yanık açıkladı: Bakın nasıl bağlanıyor!

Son dönemlerde en çok merak edilen konulardan olan vatandaşlık maaşı nedir? Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan maaş ile ilgili açıklamalar Bakan Yanık tarafından yapıldı.

İstanbul Yenileniyor nedir? İstanbul Yenileniyor'a nasıl ve nereden başvurulur?

İstanbul Yenileniyor nedir sorusunun yanıtı pek çok riskli yapı sahibi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki İstanbul Yenileniyor'a nasıl ve nereden başvurulur?

AFAD Acil Çağrı Uygulaması nedir, nasıl kullanılır?

AFAD’ın Acil Çağrı mobil uygulamasından acil durumlar ve afetler için yardım çağırılabiliyor. Peki, AFAD Acil Çağrı Uygulaması nedir, nasıl kullanılır? İşte ayrıntılar..

Ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır?

Ecrimisil, bir malın izin dışı kullanılması işlemidir. Ecrimisil, haksız işgal tazminatı olarak da tanımlanabiliyor. Peki, ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu iptal ve tescil davası nedir, nasıl açılır?

Tapu iptal ve tescil davası konusu itibariyle gayrimenkulün ayni hakkına ilişkin bir dava olarak biliniyor. Peki, Tapu iptal ve tescil davası nedir, nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır?

Anlaşma yapan kişilerin 3. kişileri aldatmak amacı ile, gerçek iradelerini yansıtmayan ve kendi aralarında geçersiz olması amacıyla yapılan danışıklı işlemlerine muvazaa deniyor. Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

Kira uyarlama davası nedir, ne zaman açılabilir?

Kira sözleşmelerinin kapsamı Türk Borçlar Kanunu'nda düzenlenmiştir. Kira sözleşmesinin en önemli unsurlarından biri kira bedelidir. Peki, Kira uyarlama davası nedir, ne zaman açılabilir?

Şufa Hakkı nedir, nasıl kullanılır? Şufa Hakkı davası nasıl açılır?

Şufa Hakkı başka bir ifade ile önamlım hakkı, bir taşınmaza ilişkin belirli bir kişiye öncelikli satın alma hakkı tanıyan bir hak olarak biliniyor. Peki, Şufa Hakkı nedir, nasıl kullanılır? Şufa Hakkı davası nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Ortaklığın Giderilmesi Davası, ülkemizde genellikle miras hukuku bağlamında mirasçılar arasında sıklıkla karşılaşılan bir dava türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Mayıs ayı tüketici fiyat endeksi raporu için gözler Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) çevrildi. Bilindiği üzere her ay enflasyon oranı, tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim ile hesaplanmaktadır. Peki Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

TOKİ açık satış yöntemi nedir? Nasıl başvurulur?

TOKİ kura çekilişleriyle dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapıyor. Aynı zamanda çeşitli sebeplerle elde kalan konutlar da açık satış yöntemi ile satışa sunuluyor. Peki açık satış yöntemi nedir? İşte detaylar...

TOKİ açık satış yöntemi nedir ve nasıl ev alınır?

TOKİ açık satış yöntemi nedir? Açık satış yöntemi ile nasıl ev alınır? İşte açık satış yöntemi ile ilgili tüm detaylar...

TOKİ açık satış yöntemi nedir?

Ucuz konut üretim çalışmalarına devam eden Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 3 bin 20 konutun açık satış yöntemiyle satılacağını açıkladı. Peki TOKİ açık satış yöntemi nedir?

tusağa nedir Haberi

tusağa nedir

Bakan Bayraktar ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ATO Congresium'da düzenlenen "Ulusal Sabit GPS (GNSS) İstasyonları Ağı-TUSAGA Aktif Açılış ve Kullanıcılar Sempozyumu"na katıldı.


Bakan Bayraktar, yaptığı konuşmada, bilgi ve teknolojinin, günlük hayatın ve kamu hizmetlerinin bir parçası olduğunu, aynı zamanda bu alanda uluslararası standart ve kuralların ağırlık kazandığını söyledi.


E-devletin temel felsefesi "e-dönüşüm"ün, yeniden yapılanma ihtiyacı ve teknolojik değişimin gerekliliğini ortaya koyduğunu dile getiren Bakan Bayraktar, bundan dolayı iş süreçlerindeki yeni biçimlenmeyle, daha kaliteli ve hızlı kamu hizmeti sunmanın hedeflendiğini belirtti.


E-dönüşümle, katılımcı, şeffaf ve etkin iş süreçlerine sahip olmanın ve kurumların birlikte çalışabildiği devlet yapısı oluşturacak koşulları hazırlamanın amaçlandığına işaret eden Bakan Bayraktar, hedeflenen bu yapıyla devletin, bireyin hayatında önemli yeri olan güvenlik, adalet, eğitim, sağlık, altyapı ve ulaştırma gibi kamusal...