27 / 04 / 2024

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Mayıs ayı tüketici fiyat endeksi raporu için gözler Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) çevrildi. Bilindiği üzere her ay enflasyon oranı, tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim ile hesaplanmaktadır. Peki Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?



Enflasyondaki hızlı artış, agresif bir şekilde faiz oranlarını yükseltmesine neden oluyor. Enflasyondaki artışın en önemli iki nedeni, pandemi ve tedarik zinciri sorunlarından kaynaklanan talep artışı oldu. Pandemi sürecinin gevşemiş olması ve vaka sayılarının düşmesi ile birlikte enflasyon oranlarında düşüş olması bekleniyor. Peki Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak, yükseliş mi düşüş mü yaşanacak, beklenti ne yönde?

Enflasyon oranının bu yılın geri kalanında daha da gevşemesi bekleniyor, ancak muhtemelen 2022'yi yaklaşık %6,3 gibi yüksek bir oranla kapatacak. 2023'te oranın daha hızlı düşmesi, yıl sonuna kadar %3,0'a düşmesi gerekiyor. Daha yüksek konut maliyeti, enflasyon oranlarını bir süre daha yüksek tutacak.

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

ENFLASYON ORANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Mayıs ayı enflasyon oranları TÜFE tahmini 3 Haziran 2022 tarihinde Cuma günü borsalar açılmadan önce açıklanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön