11 / 05 / 2024

tusaş motor sanayi

tusaş motor sanayi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin 2023 hedeflerinin altyapısını oluşturmak adına gelecek 10 yılda sadece enerji, ulaştırma ve bilgi teknolojileri alanlarında 250 milyar dolar yatırım yapılacağını belirtti...

Ersallar Motor Lojistik Oto Yedek Parça Kimya Elektronik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ersallar Motor Lojistik Oto Yedek Parça Kimya Elektronik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Bilal Çetkin tarafından kuruldu.

Smt Motor Ve Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Smt Motor Ve Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Samet Eraslan tarafından kuruldu.

V2 Otomotiv Motor İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

V2 Otomotiv Motor İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Oğuzcan Taş tarafından kuruldu.

Ares 1 Grup Motor Lojistik Oto Yedek Parça Kimya Elektronik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ares 1 Grup Motor Lojistik Oto Yedek Parça Kimya Elektronik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Muhsin Çakır tarafından kuruldu.

V2 Motor İnşaat Reklam Kimya Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

V2 Motor İnşaat Reklam Kimya Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Yusuf Avcı tarafından kuruldu.

Dayan İstanbul Gayrimenkul Motor Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dayan İstanbul Gayrimenkul Motor Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Güngören'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Jalıl Mojahed ve Mohammadalı Mojahed ortaklığında kuruldu. 

Motkonsis Otomasyon Ve Motor Kontrol Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi ŞİRKETİ kuruldu!

Motkonsis Otomasyon Ve Motor Kontrol Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi 30 bin TL sermaye ile bugün Cemile Aydın imzasıyla kuruldu.

Saf GYO, Fecir İş Merkezi'ni 26.5 milyon TL'ye sattı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Arnavutköy'de yer alan Fecir İş Merkezi'ni 26 milyon 500 bin TL'ye Bahçıvan Elektrik Motor Sanayi'ye sattı.

Milli elektrikli lokomotif raylarda!

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) ortaklığı ile tamamı yerli teknoloji ile geliştirilen E1000, 4 yıllık yoğun çalışmanın ardından raylardaki yerini aldı.

Milli elektrikli lokomotif bugün raylara iniyor!

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) ortaklığı ile tamamı yerli teknoloji ile geliştirilen E1000 bugün raylardaki yerini alacak.

TÜLOMSAŞ'tan milli tren projesi!

Türkiye'nin ulaşım sistemini hızlı ve modern ağlara dönüştüren Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) yerli imkânlarla üretilmesi için ilk adım atılıyor. Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) tarafından milli tren üretilecek...

Kale Pratt Whitney Uçak Motor Sanayi Tesisleri açıldı!

F-35 olarak bilinen Müşterek Taarruz Uçağı'nın motor parçalarının üretilmesinde faaliyet gösterecek olan ve Kale Grubu ile ABD'li Pratt&Whitney ortaklığı tarafından inşa edilen uçak motor sanayi fabrikası İzmir'de açıldı.

Ege Bölgesi Kale Pratt Whitney Uçak Motor Sanayi Tesisleri açıldı!

F16 savaş uçaklarının yerini alacak F35’lerin motor parçalarını üretecek Kale&Pratt Whitney Uçak Motor Sanayi Tesisleri açıldı. 75 milyon dolarlık yatırımla tamamlanan tesiste, 5 yıl içinde 700 kişilik istihdam sağlanması bekleniyor.

tusaş motor sanayi Haberi

tusaş motor sanayi


Bakan Çağlayan, General Electric (GE) ile TUSAŞ Motor Sanayi (TEI) arasında, CFM International'ın LEAP motorlarında kullanılan blisklerin TEI'nin Eskişehir'deki fabrikasında üretilmesini içeren anlaşmanın imza törenine katıldı. 


Çağlayan, GE'nin geçen yıl Türkiye'de 3 yıllık süreçte 900 milyon dolar yatırım yapacağı taahhüdünde bulunduğunu anımsatarak, "1,5 yıl içinde bu yatırımın 515 milyon dolarının gerçekleştiğini gözönünde bulundurursak, 900 milyon dolar yatırım GE'nin hedeflerinin altında kalır. Mutlaka 1 milyar doların üstüne çıkması lazım. Umuyorum ki gelecek yıl ilave projelerin duyurusunu yaparız" dedi. 1923-2002 yılları arasında Türkiye'ye gelen toplam uluslararası doğrudan yatırım miktarının 14,6 milyar dolar olduğuna işaret eden Çağlayan, "2002 yılından itibaren hükümetimizin iş başına gelmesiyle yaptığımız reformlar, yatırım ortamının kalitesinin sürekli iyileştirilmesi ve bilhassa hükümetimizin serbest piyasayı önde tutan bir kalkınma modeliyle hareket etmesi,...