27 / 04 / 2024

tusaş Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi

tusaş Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi

Türkiye ’nin ilk uydu merkezi olacak ' TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi ' Ankara 'da düzenlenen törenle açıldı.

Türkiye'nin ilk uydu merkezi bu ay açılacak!

TUSAŞ bünyesinde kurulan Türkiye'nin tam kapsamlı ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi, bu ay açılacak.

Türkiye savunma sanayiinde küresel aktör oldu!

Türkiye; kara, deniz ve hava araçları, uzay sistemleri, ağır ve hafif silahlar, radar ve elektronik harp sistemleri gibi alanlarda ürettiği yüzlerce ürünü ile savunma sanayiinde artık dünyada adından söz ettiren bir ülke haline geldi.

ASELSAN ile TUSAŞ'dan Radar ve Elektronik Harp Sözleşmesi imzalandı! Proje Hava SOJ ile alakalı olacak!

ASELSAN-TUSAŞ ortaklığı ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında bir iş anlaşması gerçekleşti. Anlaşmanın içeriği Radar ve Elektronik Harp Sistemleri tedariki, aviyonik yazılım geliştirilmesi ve entegrasyonuna yönelik olarak tasarlandı.

Steelkon Projects Uzay Kafes Sistemleri Ve Çelik Yapılar İnşaat Müh.Mimarlık Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Steelkon Projects Uzay Kafes Sistemleri Ve Çelik Yapılar İnşaat Müh.Mimarlık Sanayi Limited Şirketi Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Aksungur tarafından kuruldu.

Ze Us Yazılım Bilgi ve Yönetim Sistemleri Limited Şirketi kuruldu!

Ze Us Yazılım Bilgi ve Yönetim Sistemleri Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli Uzay Sağna ve Zafer Erçoban ortaklığında kuruldu.

TUSAŞ Almanya'da havacılık şirketi satın aldı!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ/TAI) Almanya'da kurduğu TAI GmbH, Grunewald Stade GmbH şirketini satın aldı.

Türkiye’nin ilk uzay sistemleri merkezi açıldı!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) bünyesinde Göktürk-1 Uydu Programı kapsamında kurulan Türkiye’nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi hizmete girdi.

Türkiye’nin ilk uydu test merkezi açıldı!

Türkiye’nin ilk uydu test tesisi TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi’nin açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldı..

TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi açıldı!

Türkiye ’nin ilk uydu merkezi olacak ' TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi ' Ankara 'da düzenlenen törenle açıldı.

Türkiye'nin ilk uydu merkezi yarın açılıyor!

TUSAŞ bünyesinde Göktürk-1 Uydu Programı kapsamında kurulan Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nde, kütlesi 5 tona kadar olan birden fazla uydunun aynı anda montaj, entegrasyon ve test faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Test Merkezi bu ay açılacak!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ bünyesinde Göktürk-1 Uydu Programı kapsamında kurulan Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi bu ay Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak.

Türkiye'nin ilk uydu merkezi bu ay açılıyor!

Türkiye'nin tam kapsamlı ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi bu ay açılacak. Türkiye'nin ilk yerli uydusu Türksat 6A burada yapılacak..

Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi bu ay açılacak!

TUSAŞ bünyesinde kurulan Türkiye'nin tam kapsamlı ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi, bu ay açılacak. Türkiye'nin ilk yerli uydusu Türksat 6A'nın da yapımı bu merkezde gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin ilk uydu merkezi bu ay açılacak!

TUSAŞ bünyesinde kurulan Türkiye'nin tam kapsamlı ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi, bu ay açılacak.

tusaş Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi Haberi

tusaş Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi

Ankara Akıncılar'daki TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi bugün açıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin en büyük savunma sanayi atılımının 2003 yılından itibaren başladığını söyleyebiliriz. Artık biz bize yetmek zorundayız. Biz bize yetemediğimiz durumda bağımsız bir Türkiye'den bahsedemeyiz" dedi.


İşte Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan satır başları:


TUSAŞ son 12 yılda çok büyük yatırımlar gerçekleştirdi. Bugün havacılık alanında dünyanın en büyük 100 savunma şirketi arasına girmiştir. ATAK helikopterimiz üretildi. ATAK ile ilgili ilk adımları attığım zaman yetkilileriyle İtalya’da görüşmeleri yaptığım zaman doğrusu zaman zaman acaba sorusu aklıma geliyordu. Çünkü yıllar yılı küresel sermaye bizlerle ortak üretimlere girme noktasında hep kaçak dövüşmüştür. Gelmemiştir. Samimi olarak bir ortak üretimi ülkemizde yapmaya yanaşmamıştır.


HÜRKUŞ uçağımız Avrupa’da sertifika alma aşamasına geldi. ANKA insansız hava aracımız...