26 / 07 / 2024

Tuzla değirmendere imar planı ne zaman askıdan iniyor

Tuzla değirmendere imar planı ne zaman askıdan iniyor

Tuzla Değirmendere ve Büyükgöl Deresi ile Yakın Çevresine ilişkin plan tadilatı askıdan 7 Mart 2014 Cuma günü indiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, planı 17 Ocak 2014 tarihinde onayladı. İşte o plan...

İzmir'deki kamu arazisine önce imar ve ruhsat sonra özelleştirme! Şehir Plancıları Odası dava açıyor!

Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası İzmir Şubeleri Özelleştirme İdaresi’nin Buca Tınaztepe’de önce imar plan değişikliği ile ticaret alanına çevirdiği sonra da satışını gerçekleştirdiği parselle ilgili olarak dava açacaklarını açıkladı.

Tuzla Marmados Sitesi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul Tuzla Cami Mahallesi Marmados Sitesi ve Yakın Çevresine İlişkin Askı İtirazları kapsamında hazırlanmış olan 1/5000 Ölçekli NİP Değişikliği ve İlave NİP ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği ve İlave UİP askıya çıkarıldı.

Tuzla Aydıntepe imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Aydıntepe Mahallesi 279 Ada 3 Parsel ile Bir Kısım Terkinli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İmar barışının binanın sağlamlığıyla ilgisi var mı? Affedilen binadan müteahhitler sorumlu mu?

Depremin ağır bilançosunda imar aflarının da etkili olup olmadığı tartışılıyor. 2018'de uygulanan imar affındaki 9'uncu maddenin müteahhitleri sorumluluktan kurtarmadığı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Tuzla Tepeören imar kararlarına yargıdan iptal kararı!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Tuzla Tepeören'de, 240 dönüm arazi için alınan yapılaşma kararı yargı tarafından iptal edildi.

İnegöl'de e-imar uygulamasını 1 ayda 12 bin kişi kullandı!

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından 2020 yılının Nisan ayında hizmete açtığı e-imar uygulaması, kısa süre içerisinde vatandaşlarca sıkça kullanılmaya başladı. Uygulamayı Mart ayında 12 bin ziyaretçinin kullandığı açıklandı.

İş GYO'nun Tuzla değerleme raporu! 

İş GYO, İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Merkez Mahallesi, 17 pafta, 6408 No'lu Parsel'e ilişkin değerleme raporunu yayınladı.

İzmir’de enkazdan imar barışı çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, İzmir depreminde yıkılan yapılardan 2’sinin acil yıkılacak yapılardan, 4’ünün, ağır hasarlı yapılardan, 36’sının, imar barışı sonrasında yapı kayıt belgesi alan yapılardan olduğunu söyledi. 

Milas OSB'de revizyon imar uygulaması ihalesi yapıldı!

Muğla'nın Milas ilçesi OSB'nin revizyon imar uygulaması için yapılan ilk ihaleye 9 haritacılık firması teklif verirken ikinci ihaleye 5 firma katıldı.

İmar planı değişecek, değer artışı tespit edilebilecek!

ÇEBİ Hukuk Danışmanlık Avukatı Taha Hüseyin ÇEBİ, İmar Planı Değişikliği ile Meydana Gelecek Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik Taslağı hakkında görüşlerini paylaştı. İşte 8 madde de yeni imar kanunu değişikliği...

Çiğli’de E-imar dönemi başladı!

Koronavirüs ile mücadele sürecinde gerekli tedbirlerin alınması ve uygulanmasına dair çalışmalar yapan Çiğli Belediyesi, yurttaşların imar işlemlerini belediyeye gelmeden yapabilecekleri elektronik sistemin müjdesini verdi.

Tuzla İstasyon Mahallesi imar planları askı ilan süreci durduruldu!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, İstasyon Mahallesi, 6291, 6292, 6294, 6295 ve 961 Parsellere İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Askı İlanı durduruldu.

Orhangazi’de yeni imar planı ve dönüşüm ihtiyacı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Hasan Bozbey, bugünkü yazısında Orhangazi’nin imar planı, kentsel dönüşüm ve TOKİ ihtiyacını anlattı. İşte o haber...

Tuzla değirmendere imar planı ne zaman askıdan iniyor Haberi

Tuzla değirmendere imar planı ne zaman askıdan iniyor


Tuzla İlçesi, 24.01.2013 tarihinde değişiklik yapılan İSKİ İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği Doğrultusunda hazırlanan Değirmendere ve Büyükgöl Deresi ile Yakın Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli 17.01.2014 tasdik tarihli plan tadilatı 07 Mart 2014 Cuma tarihinde askıdan iniyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 27619 dosya numaralı plan tadilatını 17 Ocak 2014 tarihinde onaylamıştı. 


Plan, 7 Şubat 2014 tarihinde askıya çıktı. 


Tuzla Değirmendere ve Büyükgöl Deresi imar planı için