01 / 05 / 2024

tuzla metro hattı ne zaman açılacak

tuzla metro hattı ne zaman açılacak

Tuzla’da vatandaşlar ve esnafla buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tuzla’ya iki ayrı metro hattı yapılacağını söyledi. Birinci hat, Kadıköy-Kartal metrosuna ikinci hat ise Kaynarca metrosu ile Sabiha Gökçen'e bağlanacak...

Kaynarca-Tuzla Metro Hattı ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Bağlantı Hattı imar planı askıda!

Tuzla ilçesi, Kaynarca ( Tavşantepe ) Tuzla Metro Hattı ve Pendik ( Marmaray ) Sabiha Gökçen Metro Bağlantı Hattı'na ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 11.07.2019 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı'nda son durum!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı devam eden Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı inşaat alanında incelemede bulunarak görevlilerden inşaat hakkında bilgi aldı.

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı inşaatı yeniden başladı! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı durdurulan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı'nın inşaatına yeniden başlandığını açıkladı. İmamoğlu, "İhalenin güncellenmiş bedeli 2 milyar 340 milyona tekabül ediyor" dedi...

Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattının inşaatı başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada “Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattını 86 milyon Avroluk kredi sözleşmesiyle start veriyoruz." dedi.

Tavşantepe-Tuzla Metro Hattı'nın inşaatı devam ediyor!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tavşantepe-Tuzla Metro Hattı'nın yapımına devam ettiklerini söyledi..

Gebze Metro Hattı'nın ön yeterlilik ihalesi yapıldı!

Kocaeli'nin Gebze ilçesi ile İstanbul Tuzla arasını bağlayacak Gebze Metro Hattı projesinin ön yeterlilik ihalesi yapıldı.

Kaynarca-Tuzla Metro Hattı'nın inşaatı başladı!

Geçtiğimiz Mart ayında ihalesi gerçekleştirilen Kaynarca-Tuzla Metro Hattı'nın inşaat çalışmaları başladı.

Kaynarca-Tuzla Metro Hattı imar planı tadilatı askıda!

Kaynarca ( Tavşantepe ) Metro Hattı ve ( Marmaray ) Sabiha Gökçen Metro Bağlantı Hattı'na ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Kaynarca-Tuzla Metro Hattı'nın ihalesi yapıldı!

Daha önce ertelenen Kaynarca-Tuzla Metro Hattı'nın ihalesi 3 Mart’ta gerçekleşti. Kaynarca-Tuzla ve Pendik Merkez-Kaynarca Hatları olmak üzere iki ayrı güzergâhtan oluşan hat 12 kilometre uzunluğunda olacak.

Kaynarca - Tuzla Metro Hattı'nın ihalesi 20 Ocak'ta!

İBB tarafından inşa edilecek Kaynarca - Tuzla Metro Hattının ihalesi ise 20 Ocak’ta yapılacak. Toplam uzunluğu 12 kilometre olarak planlanan hatta 8 durak olacak.

Bahçelievler-Bağcılar-Esenler Metro Hattı ihalesi yarın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bahçelievler-Bağcılar-Esenler Raylı Sistem Projesi hizmet alımı işi yarın saat 10:30'da ihale ediliyor. Bahçelievler-Bağcılar-Esenler Metro Hattı 11.5 kilometre uzunlukta olacak...

Dudullu Bostancı Metro Hattı 13 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor!

Anadolu Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü, Dudullu Bostancı metro hattını ihaleye çıkardı. Dudullu Bostancı metro ihalesi 13 Ağustos 2015 tarihinde saat 14:00'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi İhale İşleri Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek...

Ahmet Davutoğlu: Beykoz'a metro hattı yapılacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin seçim çalışması kapsamında İstanbul Anadolu yakasındaki ilçeleri geziyor. Davutoğlu'nun bugünkü ilk durağı Beykoz'du. Davutoğlu Beykoz'da yeni metro hattı müjdesini de verdi. Ardından Ataşehir'de halka seslendi.

tuzla metro hattı ne zaman açılacak Haberi

tuzla metro hattı ne zaman açılacak


Tuzla’da vatandaşlar ve esnafla buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’a 10 yılda yapılan yatırım ve hizmetlerden bahsederek, “Birilerinin vizyonlarının bile yetmeyeceği bir İstanbul’u oluşturduk. İstanbul tesadüflere terk edilemez, maceralara sürüklenemez. İstanbul ne olursa olsun denilemez” diyen Topbaş, “Yerel yönetim vizyonumuzla ve tecrübelerimizle her ilçede oraya yönelik projelerimizi açıklıyoruz. Tuzla’ya iki hat birden metro çalışması başlattık” diye konuştu.


Tuzla’ya iki ayrı metro hattı


Birinci hattın Tuzla’yı Kadıköy-Kartal Metrosu’na bağlayacağını ifade eden Başkan Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu hat İçmeler ve Tersane Kavşağı yönünden Kadıköy-Kartal Metro Hattı’na bağlanıyor. Böylelikle İstanbul’un her tarafına raylı sistemle erişiminiz sağlanacak. Diğer metro projemiz de Tuzla’yı Kaynarca üzerinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na bağlayacak olan metro hattı. Bu hat üzerinde Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile etütler yaparak...