15 / 05 / 2024

tys

tys

İstanbul’da otelcilik yapan emlakçılara sıkı denetim geliyor. TYD Başkanı Turgut Gür, “İstanbul’da 20 bin yataklık bir kapasite emlakçılar tarafından, rezidans gibi yabancılara veriliyor. Ne otel ne pansiyon, bildiğiniz ev” dedi.

tys Haberi

tys


İstanbul turizmde rekordan rekora koşarken aksaklıkları gidermek için de dört koldan denetimlere başladı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun  hanutçulara ve taksicilere yönelik “Hanutçulara bu şehirde ebediyen müsaade edilmeyecektir” sözlerinin ardından Belediye Başkanı Kadir Topbaş da düğmeye basıyor.

Valilik Kültür ve Turizm Bakanlığı ile koordineli çalışmayı hedefleyen büyük şehir belediyesi işe, ruhsatı olmayan ancak otelcilik yapan emlakçılarla başlayacak. Taksiciler ve ramazan çadırları için de düzenleme gelecek.

Kaçak otellerin kapasitesi 20 bin yatak

Başkan Kadir Topbaş, geçtiğimiz gün Miniatürk’te turizm sektörünün önde gelen isimleriyle bir toplantı düzenledi. Toplantıda 2012 yılı değerlendirmesi ve 2013 hedefleri konuşuldu. Toplantıya katılan Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Turgut Gür, İstanbul’a gelen turist sayısını artırmak adına fikir alış verişinde bulunduklarını belirterek, “Geçtiğimiz günlerde Fatih’te zehirlenen Libyalılar’ın durumunda olduğu gibi,...