22 / 05 / 2024

Üç Kümbetler çevresi kentsel dönüşüm çalışması

Üç Kümbetler çevresi kentsel dönüşüm çalışması

Üç Kümbetler Çevresinin Yenilenmesi ve İyileştirilmesi Projesi'nin hayat bulması sonrası Üç Kümbetler'in, Çifte Minareli Medrese, Ulu Cami ve Erzurum Kalesi ile buluşacağını, böylelikle bölgenin cazibe merkezi olacağını ifade etti...

O şehir ve çevresi dün 5.6 büyüklüğünde sallanmıştı: Uzmanından 6.6'lık deprem uyarısı! 

Doç. Dr. Bülent Özmen, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve çevre şehirlerden de hissedilen depremle ilgili konuştu ve 6.6'lık deprem uyarısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika olası İstanbul depremi açıklaması! İstanbul ve yakın çevresi...

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler sonrasında beklenen büyük İstanbul depremi de tedirginliğe neden oldu. Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika olası İstanbul depremi açıklaması! İstanbul ve yakın çevresi...

Ataşehir Mustafa Kemal, Aşık Veysel, Yeni Sahra mahalleleri 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Mustafa Kemal, Aşık Veysel, Yeni Sahra, ve Yakın Çevresi Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin ( plan notu ilavesi ) 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Sedef Adası, Kaşık Adası ve Yıldız Parkı’nda yapılaşmaya izin çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin koruma durumunda değişiklik yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Parkı’nın çevresi ile Sedef ve Kaşık adalarının koruma ve kullanım durumlarını da değiştirdi. Parkın çevresi ve adaların bazı kısımlarında yapılaşmaya izin çıktı. 

Arsa ve arazi fiyatlarına 1915 Çanakkale Köprüsü dopingi!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün çevresi gayrimenkul yatırımcılarının radarında. Bölgede yer alan Lapseki’de Mecidiye, Şevketiye ve Çardak’ta arazi fiyatlarında yüzde 150 artış gerçekleşti.

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını katladı!

Koronavirüs salgını sürecinde arsa alımları yükselirken, Çanakkale Köprüsü’nün inşa edildiği Lapseki ve çevresi arsa yatırımında gözde oldu. Bölgede deniz manzaralı arazilerde hızla el değiştirilirken, fiyatlar metrekarede 100 TL'ye kadar yükseldi.

Açelya Apartmanı çevresindeki 10 bina için yıkım kararı!

Geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresi lazer tarayıcılarla izlenmişti. İzlemeler sonucunda çevrede yer alan 10 bina için yıkım kararı alındı. 

Ahi Evran Külliyesi'ne millet bahçesi geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kırşehir'deki Ahi Evran Külleyesi çevresi için yeni bir projeyi hayata geçireceklerini belirterek millet bahçesi için yer arayışında olduklarını dile getirdi. 

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Küçükçekmece 1/5000 ölçekli imar planı askıda! 

Küçükçekmece ilçesi, Sefaköy - Halkalı Caddesi ve Çevresi'ne ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 24.07.2020 tasdik tarihli plan askıya çıktı.

Beyrut Limanı'ndaki yıkım görüntülendi! Liman ve çevresi enkaz yığını oldu!

Lübnan'daki Beyrut Limanı'nda yer alan patlayıcı dolu bir depoda büyük bir patlama yaşandı. Patlamada 60 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi ise yaralandı. Olay sonrası liman ve çevresi enkaz yığını haline geldi.

Üç Kümbetler çevresi kentsel dönüşüm çalışması Haberi

Üç Kümbetler çevresi kentsel dönüşüm çalışması

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kültür Yolu Projesi kapsamında yer alan Erzurum Kalesi ve çevresinde gezi ve incelemede bulundu. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Büyükşehir Belediyesi Emlak Şube Müdürü Burhan Salın, Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Lokman Kemaloğlu ve diğer yetkililerin katıldığı gezide Başkan Sekmen, şehirde yürütülen kentsel dönüşüm projeleri hakkında da brifing aldı. Korkut, Sekmen'e "Üç Kümbetler Çevresinin Yenilenmesi ve İyileştirilmesi Projesi" ni anlattı. Korkut, projenin hayat bulması sonrası Üç Kümbetler'in, Çifte Minareli Medrese, Ulu Cami ve Erzurum Kalesi ile buluşacağını, böylelikle bölgenin cazibe merkezi olacağını ifade etti. Başkan Sekmen, kentsel dönüşümde Erzurum'un Doğu Anadolu Bölgesi'nde örnek bir vilayet olacağını söyledi.


Günboyu...