17 / 05 / 2024

Üçgen Kulesi paris

Üçgen Kulesi paris

Fransa'nın başkenti Paris'e yapılması planlanan Üçgen Kulesi'ne (La Tour Triangle) belediye meclisinden onay çıkmadı. Belediye Başkanı Anne Hidalgo tarafından da desteklenen proje, 78 evet oyuna karşılık 83 oy ile reddedildi.

Eyfel Kulesi yeşillendiriliyor!

Paris Belediye Başkanı Anne Hidal-go, Eyfel Kulesi’nin etrafının yeniden yapılandırılması için harekete geçiyor. Fransa'nın simgelerinden Eyfel Kulesi’nin etrafındaki 100 dönümlük araziye devasa bir park inşa edilecek.

Eyfel Kulesi'nin merdivenin parçası 169 bin Euro'ya satıldı!

Artcurial Müzayede Evi, Paris'te yer alan Eyfel Kulesi'nin merdiveninin bir parçasını açık artırmada 169 bin Euro'ya sattı...

Çamlıca TV Radyo Kulesi antenini bekliyor!

Yapımı tamamlandığında Paris’in simgesi haline gelen Eyfel Kulesi’nden daha yüksek olacak olan Çamlıca Tv kulesinin tamamlanması için sadece anten kısmı kaldı.

Eyfel Kulesi'nin çevresine cam duvar projesi onaylandı!

Fransa'nın simgesi olan Eyfel Kulesi'nin çevresine kurşun geçirmez cam dikilmesi, Paris Belediye Konseyi tarafından onaylandı. Onayın terör saldırılarına karşı olduğu belirtildi.

Paris'teki Eyfel Kulesi'nin çevresine cam duvar dikilecek!

Fransa'nın Paris ilindeki Eyfel Kulesi'nin etrafına terör saldırılarını önleme amacıyla kurşun geçirmeyen cam bir duvar dikilecek.

Eyfel Kulesi 300 milyon avro ile yenilenecek!

Başkent Paris'in sembollerinden Eyfel Kulesi'nin güvenliği ve bakımı için 300 milyon avro ayrılacak.

Kıvanç Tatlıtuğ Eyfel Kulesi manzaralı ev arıyor!

Başak Dizer’le geçtiğimiz şubat ayında Paris’te nikah masasına oturan Kıvanç Tatlıtuğ’un, evliliklerinin yıl dönümünde eşine sürpriz yaparak Eyfel Kulesi manzaralı ev alacağı konuşuluyor

Paris Eyfel Kulesi otel olarak kullanılmaya başlandı!

Paris'in simgelerinden Eyfel Kulesi, Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında otel olarak kullanılmaya başlandı. Dairelerde kalmak için yapılan çekiliş sayesinde 4 futbol tutkunu Eyfel Kulesi'nde 4 gün 4 gece konaklayacak.

Eyfel Kulesi otel oluyor!

Paris'in simgelerinden Eyfel Kulesi, Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında otel olarak kullanılacak. Dairelerde kalmak için yapılacak çekiliş için başvurular dün açıldı.

Genç mimarlar Paris'te bir araya geldi!

Genç mimarların mesleğin ilk yıllarında yaşanan zorlukların karşılıklı olarak ele alındığı “Genç mimarlar buluşması”nın, ikincisi 27 Ekim’de, yine aynı katılımcılarla ERA Mimarlık tarafından Paris’te, Ecole Spéciale d’Architecture’de düzenlendi.

Berdan Mardini Paris'te market açtı!

Berdan Mardini, kazancını ticarete yatırıyor. Şarkıcı, “Gençken çalışıp, geleceğe yatırım yapmak lazım. Kayınpederimle Paris’in ortasında market açtım” dedi.

Paris'e Üçgen Kule yapılacak!

Fransa'nın başkenti Paris turizm cazibelerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. 2008'de planları açıklanan 180 metre uzunluğundaki 'Üçgen Kule'nin (Tour Triangle) inşaatına belediye meclisinden onay çıktı.

Paris'e yapılacak Üçgen Kulesi'ne onay çıkmadı!

Fransa'nın başkenti Paris'e yapılması planlanan Üçgen Kulesi'ne (La Tour Triangle) belediye meclisinden onay çıkmadı. Belediye Başkanı Anne Hidalgo tarafından da desteklenen proje, 78 evet oyuna karşılık 83 oy ile reddedildi.

Üçgen Kulesi paris Haberi

Üçgen Kulesi paris

2008 yılında dönemin Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoe tarafından tanıtılan, şimdiki Belediye Başkanı Anne Hidalgo tarafından da desteklenen proje, 78 evet oyuna karşılık 83 oy ile reddedildi.


Sonucu değerlendiren Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, seçimlerde yasaların çiğnendiğini iddia ederek oylamanın geçersiz olduğunu söyledi. Seçimde, muhalefet parti üyelerinin açık oy kullandığını savunan Belediye Başkanı, bunun da seçim kanununa aykırı olduğunu vurguladı.


Muhalefet partileri; Halk Hareket Birliği(UMP) ve Bağımsızlar ve Demokratlar Birliği(UDİ) arasında kule projesini destekleyen üyelerin de açık oy kullanılması sebebiyle karşı oy vermek zorunda kaldıklarını iddia etti. Anne Hidalgo, seçimlerin iptali için mahkemeye başvuruda bulunacağını duyurdu.


Paris'in 15'inci bölgesinde bulunan Versay Sergi Merkezi'ne inşaa edilmesi planlanan kulenin 40 kat ve 180 metre olması bekleniyordu.


TOKİ...