02 / 05 / 2024

Uçhisar Kalesi kapadokya

Uçhisar Kalesi kapadokya

Uçhisar Belde Belediye Başkanı Osman Süslü Uçhisar Kalesi'nde 2012 yılı kasım ayında başladıkları restorasyon ve aydınlatma çalışmalarının 2 hafta önce tamamlandığını belirterek, ziyaretçilerini ağırlayacaklarını söyledi...

Nevşehir'deki Uçhisar Kaya Oteli 15 yıllığına kiraya verilecek!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Uçhisar Kaya Oteli'ni 15 yıllığına kiraya verecek. Kiralama ihalesi 4 Ağustos tarihinde yapılacak.

Kapadokya'da balon fiyatları 100 Euro'dan başlıyor! Yabancılar akın akın gidiyor! 

Sıcak hava balonlarıyla bilinen Kapadokya'da en ucuz uçuş fiyatı 100 Euro olunca yerli turistler fiyatlara tepki gösterdi. Türkler, balonları yalnızca izlemekle kaldıklarını söyledi. 

Nevşehir Uçhisar Kaya Oteli 10 yıllığına kiraya verilecek!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Nevşehir Uçhisar Kaya Oteli 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu ihale 12 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

BİM'de Kütahya porselen yemek takımı 1.899 TL'ye, Hisar 30 parça çatal, kaşık, bıçak takımı 829 TL'ye düştü!

BİM 2 Haziran 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Katalogda Kütahya porselen yemek takımı 1.899 TL'ye, Hisar 30 parça çatal, kaşık, bıçak takımı 829 TL'ye satılacağı belirtildi. İşte yeni ay kataloğu fiyat listesi...

Belediyeden turistik yerde 25 yıllığına kiralık mağaza! Sakın kaçırmayın!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Nevşehir Merkez Uçhisar Kasabası'nda yer alan turistik amaçlı mağazayı 25 yıllığına kiraya verecek.

Tarihi Rumeli Hisarı'nın ortasına 22 adet konak projesi duyanları şaşkına çevirdi! İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AK Parti yönetiminde olduğu dönemde kentin sembol tarihi mekanlarından Rumeli Hisarı'na konut yapma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Marmara Üniversitesi'nin Anadolu Hisarı kampüsü Boğaziçi Üniversitesi'ne devredildi!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, Twitter aracılığıyla gerçekleştirdiği açıklamada, şu an Marmara Üniversitesi'nce kullanımı sürdürülen Anadolu Hisarı'nda bulunan kampüsün, üniversitelerine devredildiğini duyurdu.

Nevşehir'de konut yatırımları tam gaz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çeşitli programlara katılım sağlamak amacıyla Nevşehir'e gelen Bakan Kurum, Uçhisar beldesindeki bir otelin konferans salonunda ilçe ve belde belediye başkanları ile görüştü.

Güzelhisar Kalesi'nin varisleri davayı kazandı: Gerekirse kalede yaşayabiliriz!

Trabzon'da 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi'nin bulunduğu arazi için dava açıldı. Arazinin Üçüncüzade Ömer Paşa’ya ait olduğunu söyleyen torunlar arazinin tapusunu istedi.  Mahkeme torunları haklı buldu.

Hereke Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan ve Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi, turizme hizmet sunacak.

Kapadokya Lodge Otel değerleme raporu 2019!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Nevşehir İli, Merkez İlçesi, Uçhisar Mahallesi, Narderesi Mevkii, 122 ada, 2 ve 3 numaralı parsellerdeki Kapadokya Lodge Otel'e ilişkin değerleme raporu yayınladı...

Kapadokya’da sit sınırları yeniden çizildi!

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’da sit sınırları yeniden çizildi. Kapadokya’nın simgelerinden Üçgüzeller ve Aşk Vadisi’nin de bulunduğu yerlerde sit değişiklikleri tek bir alanda birleştirildi.

Murat Ünalmış Kapadokya'da restoran açtı! 

Murat Ünalmış Kapadokya’da Dream Spot adlı bir mekan açtı. Uçhisar Kalesi’nden Göreme, Kızıl Vadi ve Avanos’a kadar geniş bir panoramaya sahip olan mekanın açılışı önceki gün görkemli bir törenle yapıldı.

Uçhisar Kalesi kapadokya Haberi

Uçhisar Kalesi kapadokya

Uçhisar Belde Belediye Başkanı Osman Süslü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya'ya gelen turistlerin uğrak mekanlardan biri olan Uçhisar Kalesi'nde 2012 yılı kasım ayında başladıkları restorasyon ve aydınlatma çalışmalarının 2 hafta önce tamamlandığını belirterek, kalenin yeni haliyle ziyaretçilerini ağırlamaya başladığını söyledi.


Hazırladıkları projenin ilgili kurumlardan alınan izinlerin ardından hayata geçirildiğini, ilk aşamada kalenin içinde ve çevresinde iyileştirme çalışması yaptıklarını dile getiren Süslü, daha sonra kalenin zirvesine kadar çıkan merpenleri düzenlediklerini ve doğal dokuya uygun ahşap merpenler yaptıklarını kaydetti.


Merpenlerin çevresinde ve kalenin zirvesinde güvenlik şeritleri de oluşturduklarını ifade eden Süslü, son olarak kalenin merpenlerini ve diğer çıkış noktalarını aydınlattıklarını söyledi.


Uçhisar Kalesi'nin, Kapadokya bölgesinin en büyük peribacalarından biri olduğunu belirten Süslü, "Uçhisar Kalesi, bundan önceki süreçte yaz aylarında saat 20.00'ye kadar ziyaret edilebiliyordu....