29 / 04 / 2024

Tarihi Rumeli Hisarı'nın ortasına 22 adet konak projesi duyanları şaşkına çevirdi! İBB'den açıklama

Tarihi Rumeli Hisarı'nın ortasına 22 adet konak projesi duyanları şaşkına çevirdi! İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AK Parti yönetiminde olduğu dönemde kentin sembol tarihi mekanlarından Rumeli Hisarı'na konut yapma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) önceki yönetiminin Rumeli Hisarı'na konut yapma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat “Eski İBB yönetimi Rumeli Hisarı'nın içerisinde yaklaşık 22 tane konak yapmak için proje hazırlamış. Projede belli bir aşamaya gelinmişti. Bu, bizim durdurduğumuz bir proje oldu" dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat söz konusu projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

22 TANE KONAK YAPILACAKTI

Tarihi belgelerden biliyoruz ki Rumeli Hisarı 18-19. yüzyılda bir mahalle kimliğine dönüşüyor. Burada evler ve bir yaşam var. Hatta biz geldiğimizde bütün bu evleri yeniden yapan bir proje vardı, biz onu durdurduk. Hisarın içerisinde yaklaşık 22 tane konak yapılacaktı, proje belirli bir aşamaya gelmişti. Varlığı bilinen cami ise tekrar inşa edildi. Bu rekonstrüksiyon bir camidir, bizim tescilli yapılar grubunda, korunması gereken yapılan grubunda tanımlanmış bir camimiz.

 Tarihi Rumeli Hisarı nın ortasına 22 adet konak projesi duyanları şaşkına çevirdi! İBB den açıklama


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön