15 / 05 / 2024

ibb konut

ibb konut

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AK Parti yönetiminde olduğu dönemde kentin sembol tarihi mekanlarından Rumeli Hisarı'na konut yapma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? Tek tek hesaplandı!

AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul’da 650 bin konutun dönüştürülmesini vadediyor. Peki İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? İşte maliyet hesaplaması...

İBB'den Eyüpsultan'a 703 yeni konut geliyor! Dev projenin temeli atıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), Eyüpsultan Akşemsettin Mahallesi'nde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı. Söz konusu projede 703 yeni konut yer alacak.

Eyüpsultan'da konut imarlı arsa satılıyor! İBB tarihi açıkladı!

İBB, Eyüpsultan Alibeyköy'de yer alan konut imarlı arsayı satıyor. Peki Alibeyköy'deki arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar ve ihale tarihi...

İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na tepki: '140 bin konut' deyip 5 bin konut yapamayan bir irade!

İBB Başkan adayı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun '140 bin konut yapacağım' diyerek 5 bin konutu yapamadığını dile getirdi. Kurum, İstanbul ile ilgili planlarını açıkladı. İşte detaylar...

İBB, Pendik ve Eyüpsultan'daki konut imarlı 2 arsayı satıyor! İhalesi 27 Aralık'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pendik ve Eyüpsultan'da yer alan 2 adet konut imarlı arsayı satıyor. Peki megakentte satışa sunulan arsaların fiyatları ne kadar? 

İBB 5 yılda 100 bin konut dönüştürme sözü verirken, Üsküdar'a henüz uğramadı...

İstanbul'da her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğinin sözünü veren ancak bugüne kadar bir tane bile dönüştürmeyen İBB, Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hiç adım atmadı. İlçede vatandaşlar mağdur ve İBB'nin bu süreçte destek olmasını bekliyorlar. İşte konu ile ilgili detaylar...

İBB, Kağıthane'de konut imarlı arsa satıyor! Megakentte arsa sahibi olma fırsatı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kağıthane'de yer alan konut imarlı arsayı satıyor. Peki Kağıthane'de yer alan arsanın büyüklüğü kaç metrekare? Fiyatı ne kadar? 

İBB'nin 'Yabancıya konut satışı askıya alınsın' önerisine sektörden yanıt geldi!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce yaptığı açıklamada yabancılara konut satışının askıya alınmasının konut piyasasının dengelenmesi için olumlu olacağını söyledi. Söz konusu öneriye sektörden yanıt geldi...

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce’den öneri! ‘Yabancılara konut satışı bir süre ertelenmeli’

Son 3 senede yabancıların 197 bin 477 konut aldığını ifade eden İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, “Ülke çaptında bir süre yabancılara konut satışının ertelenmesi konut piyasasının dengelenmesi için olumlu olacaktır” dedi.

Fatih'te konut imarlı arsa fırsatı! İBB ihaleyi 6 Aralık'ta gerçekleştirecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Nev Bahar Mahallesi'nde yer alan konut imarlı arsayı satışa çıkardı. Peki Fatih Nev Bahar'da yer alan arsanın fiyatı ne kadar, büyüklüğü kaç metrekare? 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: ‘Konut sorunu, büyük bir krize dönüşmek üzere’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, X hesabından konut satışlarının düşmesine karşın fiyatların ve kredilerin artışına dikkat çekti. Gökce, "Yaşadığımız konut sorunu, büyük bir dönüşmek üzere" dedi.

İBB, Kağıthane'de konut imarlı arsa satacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Kağıthane Merkez'de yer alan konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 22 kasım 2023 tarihinde yapılacak.

İBB, Pendik'te konut imarlı arsa satacak! Megakentte arsa arayanlar dikkat!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Pendik'te yer alan konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın alanı 404,39 metrekare olarak belirtildi.

ibb konut Haberi

ibb konut

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) önceki yönetiminin Rumeli Hisarı'na konut yapma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat “Eski İBB yönetimi Rumeli Hisarı'nın içerisinde yaklaşık 22 tane konak yapmak için proje hazırlamış. Projede belli bir aşamaya gelinmişti. Bu, bizim durdurduğumuz bir proje oldu" dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat söz konusu projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

22 TANE KONAK YAPILACAKTI

Tarihi belgelerden biliyoruz ki Rumeli Hisarı 18-19. yüzyılda bir mahalle kimliğine dönüşüyor. Burada evler ve bir yaşam var. Hatta biz geldiğimizde bütün bu evleri yeniden yapan bir proje vardı, biz onu durdurduk. Hisarın içerisinde yaklaşık 22 tane konak yapılacaktı, proje belirli bir aşamaya gelmişti. Varlığı bilinen cami ise tekrar inşa edildi. Bu rekonstrüksiyon bir camidir, bizim tescilli yapılar grubunda, korunması...