27 / 04 / 2024

İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na tepki: '140 bin konut' deyip 5 bin konut yapamayan bir irade!

İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na tepki: '140 bin konut' deyip 5 bin konut yapamayan bir irade!

İBB Başkan adayı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun '140 bin konut yapacağım' diyerek 5 bin konutu yapamadığını dile getirdi. Kurum, İstanbul ile ilgili planlarını açıkladı. İşte detaylar...



Geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum olarak açıklanmıştı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı da olan Murat Kurum, yerel seçimler kapsamında ziyaretlerine başladı. Dün Bağcılar İSTOÇ Ticaret Merkezi'ni ziyaret eden Kurum, buradaki açıklamasında dün itibarıyla yerel seçim çalışmalarının başladığının altını çizdi.

İBB Başkan adayı Murat Kurum dan Ekrem İmamoğlu na tepki: 140 bin konut deyip 5 bin konut yapamayan bir irade!

SADECE İSTANBUL'A ODAKLANACAĞIZ

Murat Kurum, Bir gazetecinin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Kendi şansımı Sayın Kurum'dan önce veya sonra diye kategorize etmem" açıklamasına ilişkin sorusuna da yanıt verdi. 

"İstanbul'un sorunları var ve bu seçimde de özne İstanbul olmalı, İstanbul'da yaşayan 16 milyon insanımız olmalı. Biz rakibimizi belirttik. Rakibimiz İstanbul'a karşı olan ilgisizliktir, rakibimiz ihmalkarlıktır" diye konuşan Murat Kurum, rakiplerinin  16 milyon İstanbulluya söz verip de o sözleri tutmayan yönetim anlayışı olduğunu, 'Herkesi kucaklayacağız' deyip de o hizmetleri İstanbul'a sunmayanlar olduğunu belirtti. 

Kurum, bu nedenle yalnızca İstanbul'a, İstanbul'un meselelerine odaklanacaklarına dikkat çekerek, "Bizi İstanbullular polemik içinde görmeyecek. Yeniden söylüyorum, biz çalışacağız, sahada olacağız. Üreteceğiz, İstanbulluları dinleyeceğiz. Anlayacağız, çözüm üreteceğiz ve o çözüme ilişkin de gerekli projelerimizi hayata geçireceğiz" açıklamasında bulundu. 

İBB Başkan adayı Murat Kurum dan Ekrem İmamoğlu na tepki: 140 bin konut deyip 5 bin konut yapamayan bir irade!

5 BİN KONUTU YAPAMAYAN BİR İRADE

İBB Başkan adayı Murat Kurum, açıklamasında TOKİ, Emlak Konut ve bakanlıklarla birlikte yüz binlerce sosyal konutu İstanbul'a kazandırdıklarına vurgu yaptı ve toplam 800 bin konutun dönüşümünün tamamlandığının altını çizdi. 

Murat Kurum, millete verdikleri sözleri tuttuklarına dikkat çekerek, "O sözü tutmanın çabası içerisinde olduk. Bu eleştiride bulunan mevcut Büyükşehir Belediyesi aynaya dönüp kendisine bakması gerekir" ifadelerini kullandı. 

"'100 bin kentsel dönüşüm konutu, 40 bin sosyal konut inşa edeceğim' deyip, ikisini topladığınızda 140 bin yapıyor. '140 bin konut yapacağım' deyip 5 bin konutu inşa edemeyen bir iradaden bahsediyoruz" diyen Murat Kurum, "Şimdi bu irade mi bize akıl verecek, bu irade mi bizi eleştirecek? Bu şekilde bir şey olabilir mi? Dönüp aynaya bakın, iş bilenin, kılıç kuşanın" dedi ve kendi referanslarının yaptıkları işler olduğunu söyledi. 

İBB Başkan adayı Murat Kurum dan Ekrem İmamoğlu na tepki: 140 bin konut deyip 5 bin konut yapamayan bir irade!

İSTANBUL'UN BÜTÇESİ KENDİNE YETERLİ 

İBB Başkan adayı Kurum, "İstanbul'un bütçesi kendine yeter. Yeter de artar hatta başka şehirlerde bile biz deprem olduğunda, sel olduğunda, 2019 öncesi, her afette İBB'nnin ekipleriyle oraya gelip gücünü ortaya koyduğunu görürüz. Belki hepimizin şehrinede İBB'nin bir yatırımını görürsünüz, bir sosyal projesini görürsünüz" dedi ve İstanbul'un bu şekilde güçlü bir yer olduğunu, kendilerinin bu gücü kullanacağını aktardı. 

Tespitlerini yaptıklarının altını çizen Kurum, "Biz İstanbul'da mevcut bütçemizi en az iki katına çıkaracağız ve İstanbullularla birlikte İstanbul'un sorunlarını çözüme kavuşturacağız" diyerek açıklamasını sonlandırdı. 

Altın yatay seyrediyor! Altın alıp satmak isteyenler dikkat! 10 Ocak 2024 altın fiyatları

Yerli ve milli deprem erken uyarı sistemi resmen kullanılmaya başlandı!

İkinci, üçüncü konutta kademeli vergi artışı barınma sorununu çözer mi?


Geri Dön