27 / 04 / 2024

İBB'den Eyüpsultan'a 703 yeni konut geliyor! Dev projenin temeli atıldı!

İBB'den Eyüpsultan'a 703 yeni konut geliyor! Dev projenin temeli atıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), Eyüpsultan Akşemsettin Mahallesi'nde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı. Söz konusu projede 703 yeni konut yer alacak.



Kentteki çalışmalarını hız kesmeden sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), Eyüpsultan Akşemsettin Mahallesi'nde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı.

Gerçekleştirilen temel atma töreninde önemli açıklamalar yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mega kent İstanbul'un deprem gibi çok önemli bir sorunu olduğuna değinerek, gerçek bir kentsel dönüşüm projesine imza attıklarını dile getirdi.

Açıklamasında "Bizim yönetimimizde, yine değerli kurumumuz KİPTAŞ, ülkemizde sabit taksitli sosyal konut üreten bir kurum oldu. KİPTAŞ'ın vatandaşa sabit taksitle konut sağlamak diye bir dertleri hiç olmadı." ifadelerini kullanan İBB Başkanı İmamoğlu, görev süresince kimseyi mağdur etmeden, halkın dertlerini çözmek amacıyla var güçleriyle çalışmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önümüzdeki dönemde, son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm konusunda her zaman vatandaşların yanında olacaklarını kaydederek, "Dar gelirli vatandaşlara ait 50 bin riskli konutun, göreceksiniz inşaat maliyetinin yüzde 60'lık kısmını biz karşılayacağız. Yine bu konutlarda yaşamını sürdüren dar gelirli emeklilerin inşaat maliyetinin yüzde 65'lik kısmını da biz üstleneceğiz." dedi.

İBB den Eyüpsultan a 703 yeni konut geliyor! Dev projenin temeli atıldı!

YEREL SEÇİMLER İÇİN DESTEK İSTEDİ

Konuşmasında merakla beklenen 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde destek isteyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Tüm şeffaflığıyla size hesap verecek bir şekilde yetkiyi bize verin. Atom karıncanın üstüne bir tarif var mı bilmiyorum ama inşallah bulacağız. 'Ekrem gibi çalış.' denilebilir. 5 sene daha sizin için çalışmayı sürdüreceğiz.. Yetki istiyoruz. Beraber kazanmaya, beraber başarmaya, mega kent İstanbul'un 16 milyon insanımıza ait olduğu bir dönemi, hep beraber var etmeye talibiz." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalardan sonra, hak sahiplerinin de katılımıyla temele ilk harcı döken butonlara da basıldı.
İstanbul Eyüpsultan'da hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesi kapsamında, bölgedeki 2 parselde toplam 703 konut, 12 ticaret, kreş ve mahalle evi yapılacak. 

Doların 31 gün sonra geleceği seviye belli oldu! Analistler resmen rakam verdi!

TCMB az önce açıkladı: Tüketici kredilerinin 395.3 milyar TL'si konut!

Konut kredisi erken kapatma cezası nasıl hesaplanır? Konut kredisi erken ödeme nasıl yapılır 2024?


Geri Dön