13 / 05 / 2024

Uçhisar Kalesi ziyaretçi sayısı

Uçhisar Kalesi ziyaretçi sayısı

Peribacaları, kayadan oyma evleri ve kiliseleriyle ünlü Kapadokya bölgesinde yer alan Uçhisar Kalesi'ne bu yıl 3 aylık dönemde gelen turist geçen seneye oranla yüzde 50 arttı.

Kahramanmaraş Uğur Böceği ve Kelebek Bahçesi'ndeki işletmeler 10 yıllığına kiralanıyor!

Kahramanmaraş İli Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Uğur Böceği ve Kelebek Bahçesi'ndeki işletmeleri 10 yıllığına kiraya verecek.

Turizmde 8 ayda ziyaretçi sayısı 36 milyonu geride bıraktı!

Türkiye 2023 yılının ilk 8 ayında toplam 36 milyon 754 bin 146 ziyaretçi ağırladı. Gelen ziyaretçilerin 33 milyon 426 bin 940’ı yabancılar, 3 milyon 327 bin 206’sı ise yurt dışındaki gurbetçi vatandaşlardan oluştu.

Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Salacak Mahallesi, Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. 

Galataport İstanbul’dan 25 milyon ziyaretçi hedefi!

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding’in hayata geçirdiği 1,7 milyar dolarlık yatırım tutarı olan Galataport İstanbul, gelecek ay 2’nci yılına giriyor. Dünyanın en önemli destinasyon projeleri arasında gösterilen Galataport İstanbul, ziyaretçi sayısını 25 milyona çıkarmayı amaçlıyor.

Nevşehir'deki Uçhisar Kaya Oteli 15 yıllığına kiraya verilecek!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Uçhisar Kaya Oteli'ni 15 yıllığına kiraya verecek. Kiralama ihalesi 4 Ağustos tarihinde yapılacak.

Uçan arabalar geliyor! İşte üretimine başlanacak olan ilk uçan araba...

Japon otomobil devi Suzuki, ile SkyDrive Inc arasında "uçan arabalar" yapmak için anlaşma imzalandı. Buna göre dikey kalkış ve iniş (eVTOL) tipinde bir uçak üretimine başlanacak ve aracın bir pilot ve iki yolcu taşıma kapasitesi bulunacak. İşte uçan arabanın detayları...

Nevşehir Uçhisar Kaya Oteli 10 yıllığına kiraya verilecek!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Nevşehir Uçhisar Kaya Oteli 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu ihale 12 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

TEKNOFEST’e ziyaretçi akını! 3 günde 1 milyona yaklaştı!

Atatürk Havalimanı’nda 27 Nisan Perşembe günü başlayan TEKNOFEST adeta ziyaretçi akınına uğradı. Teknoloji yarışmaları ve hava gösterileriyle devam eden TEKNOFEST’e 3 gün içinde her yaştan 925 bin 437 kişi geldi.

Boğaziçi Üniversitesi'nin Hisar Kampüsü için Bakanlıktan yeni imar planı! İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Boğaziçi’nin İstanbul Boğazı manzaralı Hisar Kampüsü için yeni imar planı hazırlandı. İşte detaylar...

Dolar bugün de gündemde! Dolar kuru şu anda kaç TL? İşte 27 Nisan 2022 dolar kuru...

Dolar kuru bugün de gündemde yerini aldı. Milyonlarca yatırımcı ve dolar almak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren dolar şu anda kaç lira? sorusunu araştırıyor. Peki dolar şu anda kaç TL? işte 27 Nisan 2022 dolar kuru...

Bodrum Kalesi'nde iş kazası: 2 işçi yaralandı!

Bodrum'da restorasyon çalışmaları devam eden Bodrum Kalesi'ndeki iş kazasında 2 işçi yaralandı.

Şu an konut almak için doğru zaman mı?

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını düşürmesi, konut talebini artırırken ev fiyatları da yükseldi. Peki şu an konut almak için doğru zaman mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için çalışıyoruz!

Türkiye-Senegal İş Forumu'nda konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa, "İstanbul Boğazı'na eş olacak son derece stratejik bir proje olan Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için çalışıyoruz" dedi...

Uçhisar Kalesi ziyaretçi sayısı Haberi

Uçhisar Kalesi ziyaretçi sayısı


Uçhisar Kalesi'nin, Kapadokya bölgesinde vadilerin yanı sıra peribacalarının oluşmasında etkili olan sönmüş volkanlar Hasan ve Erciyes dağlarının heybetli manzarasının izlenebildiği bir yer olması nedeniyle ziyaretçi sayısı artıyor.


Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yılın ilk üç ayında 12 bin 500 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kale'yi bu sene yüzde 50 artışla 18 bin 750 kişinin gezdiğini ifade etti. 


Uçhisar beldesinin Kapadokya'nın önemli merkezlerinden olduğunu belirten Karaaslan, "Coğrafi yapısı ve özellikleri ve butik otelleri, doğaya hakim bir noktada oluşu, burayı Kapadokya bölgesinin en nezih bölgesi yapıyor" diye konuştu.


- Vadi yolları düzenlenecek


Yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Kale'nin etrafında bulunan yapılaşmanın ıslahı için proje başlattıklarını aktaran Karaaslan şunları kaydetti:


"Uçhisar Kalesi ve etrafının güzelleştirilmesi için bazı projelerimiz var....