06 / 07 / 2024

uçmakdere restorasyon

uçmakdere restorasyon

Büyükşehir Belediyesi 'nin kent tarihini gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen Miras Atölyesi Projesi'nin ikinci etabı Şarköy'de hayata geçirilecek. Uçmakdere Mahallesi'nde tescilli 52 adet yapının restore edilecek.

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

Janus Mimarlık Mühendislik Restorasyon İnşaat Müşavirlik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Janus Mimarlık Mühendislik Restorasyon İnşaat Müşavirlik Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Eren Onur ve Uğur Kaan ortaklığında kuruldu.

Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas'ta restorasyon çalışmaları başlıyor!

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

Tekirdağ Uçmakdere'deki 52 yapı restore edilecek!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tekirfdağ Büyükşehir Belediyesi, Uçmakdere'deki 52 yapıyı restore edecek.

Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanlarına belge zorunluluğu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26 mesleğe daha belge zorunluluğu getirilildiğini duyurdu. Bahsi geçen meslekler arasında Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanları, Liman Forklift Operatörü, gibi meslek grupları yer alıyor...

Batı Şeria'daki Doğuş Kilisesi restorasyonu tam gaz! 

Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde Doğuş Kilisesi'ndeki restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.Restorasyon için komisyonun, bir kısmı Filistin hükümetinin, bir kısmı da yerli ve yabancı ülkelerdeki iş adamlarının ve kiliselerin finansmanıyla yaklaşık 15 milyon dolar tahsis edildi.

Bitlis'teki tarihi evlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor! 

Bitlis'te tarihi ve tescilli evlerin restorasyon çalışmalarına başlandı. 405 tescilli tarihi yapının bulunduğu kentte, ilk etapta 40 evde başlatılan restorasyon çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, 9 milyon 100 bin TL ödenek ayrıldı. 

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Tekirdağ Uçmakdere’deki 52 tescilli ev yenilenecek!

Tekirdağ Belediyesi tarafından Uçmakdere’de restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmalar kapsamında 52 tescilli ev yenilenip sahiplerine teslim edilecek.

Tekirdağ'da 52 tarihi ev restore edilecek!

Tekirdağ Miras Atölyesi projesi kapsmaında Uçmakdere, Gaziköy, Tepeköy, Güzelköy ve Eriklice mahallerindeki tescilli 52 ev restore edilecek...

Konya Mevlana Müzesi'ne kapsamlı restorasyon!

Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden beri en kapsamlı restorasyon çalışmaları başladı. 

Uşak Ulu Cami'ye 4 milyon TL'lik restorasyon!

Uşak'ta 1400'lü yılların başında yapılan tarihi Ulu Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında baştan aşağı yenilendi.

Vira İç Mimarlık Restorasyon İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vira İç Mimarlık Restorasyon İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi 30 bin TL sermaye ile Uğur Mürekepçi ve Muhammed Nur Yaşar ortaklığında bugün kuruldu. 

uçmakdere restorasyon Haberi

uçmakdere restorasyon

Tekirdağ kültürünü, yaşam tarzını, geçmişten günümüze, günümüzden de geleceğe aktaracak olan kültür varlıklarının korunması, rehabilite edilmesi, tarihi dokunun gelecek nesillere aktarılması ve turizme kazandırılması amacıyla oluşturulan 'Miras Atölyesi' projesi Süleymanpaşa'nın ardından Şarköy'de hayata geçirilecek. 


ŞARKÖYMİRAS ATÖLYESİ İÇİN TOPLANTİ YAPILDI 

üyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün yanı sıra ilçe belediyelerinden yetkililer, demeklerden temsilciler ve muhtarların katıldığı toplantıda, Şarköy'ün başta Uçmakdere olmak üzere Gaziköy, Güzelköy, Tepeköy ve Eriklice Mahalleleri'nde gerçekleştirilmesi planlanan Miras Atölyesi projesi kapsamında tarihi ve kültürel varlıkların korunması, rehabilite edilmesi, restorasyonu ve turizme kazandırılması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.


İLK ETAP SÜLEYMANPAŞA 'DA BAŞLAMIŞTI

Miras Atölyesi Projesi'nin ilk etabını Süleymanpaşa İlçesi 'nde gerçekleştirdiklerini ve çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Albayrak, şunları dedi: "Tarihin fışkırdığı Şarköy'ün mahallelerinde de bu projeyi hayata...