18 / 05 / 2024

ücretsiz izin maaş desteği

ücretsiz izin maaş desteği

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak yaptığı açıklamada, "Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımıza 3 ay, aylık 1170 lira maaş desteği sağlanacak." diye konuştu.

Son kararla birlikte kıdem tazminatında değişiklik yapıldı: Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

Karşıyaka 2. İş Mahkemesi, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir kıdem tazminatı kararına imza attı. Mahkeme, Kovid-19 salgını sırasında ücretsiz izinde olan çalışanın işe iade davasını değerlendirerek ücretsiz izin süresinin kıdem tazminatı hesaplamalarına katılması gerektiğini belirtti.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 30 Haziran'da sona eriyor!

Milyonlarca çalışanı ve işvereni ilgilendiren ücretsiz izin süresinde son aya gelindi. İş Kanunu’nun geçici 10’uncu maddesine göre işletme sahiplerine tanınan çalışanlarını ücretsiz izne çıkarma hakkı 30 Haziran tarihinde sona erecek.

Milyonlara müjde! Ücretsiz izin desteği verilen sektörler genişletildi!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece ücretsiz izin ve prim desteği verilecek sektörlerin kapsamı genişletilmiş oldu.

Çalışanlara müjde! Ücretsiz izin desteğinde kapsam değişti!

Aylık bin 500 liralık ücretsiz izin desteğinin kapsamı bilardo, düğün, spor, güzellik salonları, kaplıcalar ile internet kafeleri de kapsayacak şekilde genişletildi.

Kısa çalışma ödeneği, ücretsiz izin ve işten çıkarma yasağı uzayacak mı?

Koronavirüs sürecinde başlatılan kısa çalışma ve ücretsiz izin desteği gibi ödemelerin normalleşme süreciyle beraber sona ereceği açıklanmıştı. Milyonlarca vatandaş ise destekleri devam etmesini bekliyor.

Son dakika haberi! Milyonlarca çalışanı ilgilendiren normalleşme kararı!

Kısa Çalışma Ödeneği Uygulaması Cumhurbaşkanı Kararı ile 31 Mart 2021 tarihine kadar son kez uzatıldı. Kısa Çalışma Ödeneği, işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin ile ilgili açıklamalarda bulunan Milliyet Gazetesi yazarı Cem Kılıç yeni desteklerle ilgili önemli bilgiler verdi...

Ücretsiz izin desteği 1420 lira oldu!

Asgari ücretin artmasının ardından net 1168 TL olarak uygulanan ücretsiz izin desteği de yüzde 21.56 artırılarak net 1420 TL oldu.

İşçiye izin desteği: 800 milyon lira!

Hükümet, sosyal reçetelerle toplumun tüm kesimlerine ulaşmaya devam ediyor. Covid-19 salgını nedeniyle ücretsiz izne çıkarılan 660 bin çalışan için yaklaşık 800 milyon liralık maaş desteği sağlandı.

Ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlara maaş desteği!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak yaptığı açıklamada, "Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımıza 3 ay, aylık 1170 lira maaş desteği sağlanacak." diye konuştu.

Engellilerin ücretsiz seyahati için kartlar yenilendi!

Daha önceki kartların, kişinin ağır engelli olup olmadığına dair bir ibare içermemesinden hareket geçen bakanlık, ağır engellilerin ve refakatçilerinin ücretsiz seyahat hakkından herhangi bir problemle karşılaşmadan faydalanması için kartları yeniledi

Mustafa Değirmenci: Büyükşehir Belediyesi projelerimi beğeniyor ama izin vermiyor!

Avcılar Belediye Başkanı Değirmenci SÖZCÜ'yü konuştu: İktidar, projelerimizin hepsine engel oluyor Avcılar'da 4'üncü dönem başkanlık için aday olan CHP'li Değirmenci "Büyükşehir Belediyesi projelerimi beğeniyor ama izin vermiyor" dedi.

16/9 projesi ile aynı bölgede yer alan gökdelene 23 kat izin verildi!

16/9 projesi ile aynı bölgede yer alan gökdelene 23 kat izin verildi. Tarihi Yarımada'nın siluetini bozduğu gerekçesiyle mahkemenin 'tıraşlayın' dediği 16/9 kulelerinin birkaç kilometre ilerisine 23 katlı gökdelen izni çıkması kafaları karıştırdı.

Kısmi yapı kullanma izin belgesi!

Yapının tamamlanan bağımsız bölümleri için kısmi yapı kullanma izin belgesi alınabiliyor. Kısmi yapı kullanma iznine bağlanan yapının bölümleri belirli hizmetlerden yararlanabiliyor. Peki kısmi yapı kullanma izin belgesi nedir?

ücretsiz izin maaş desteği Haberi

ücretsiz izin maaş desteği

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada "Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımıza 3 ay, aylık 1170 lira maaş desteği sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Bakan Albayrak, "Kısa çalışma ödeneğine bugüne kadar 200 binden fazla firma, 2 milyondan fazla çalışan kapsamında başvuruda bulundu. 700 bini onaylandı." dedi.

Kamu bankalarından bireysel ihtiyaç desteği...