04 / 05 / 2024

Ücretsiz izin desteği 1420 lira oldu!

Ücretsiz izin desteği 1420 lira oldu!

Asgari ücretin artmasının ardından net 1168 TL olarak uygulanan ücretsiz izin desteği de yüzde 21.56 artırılarak net 1420 TL oldu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; 2021 yılında ücretsiz izne çıkarılan işçilere ödenen 'nakdi ücret desteği' tutarına, asgari ücrete yapılan zam oranında bir artış yapıldı. Buna göre 1168 lira olan ücretsiz izin ödeneği, 1420 lira oldu.

Ücretsiz izin desteği 1420 lira oldu!

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da, ücretsiz izin desteğinin yanı sıra İstihdama Dönüş Teşviki ve 1 Ocak 2019 ila 17 Nisan 2020 tarihleri arasındaki dönemde en az sigortalı çalıştırılan aydaki çalışan sayısına ilave olarak istihdam edilecek sigortalıların fiilen çalıştırılmaları halinde sağlanan Artı İstihdam Teşvikine de aynı şekilde artış sağlanacağını belirtti.

İşçiye izin desteği: 800 milyon lira!

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön