02 / 05 / 2024

Üçüncü Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi inşaatı

Üçüncü Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi inşaatı

Pininfarina ve Aecom tarafından tasarlanan İstanbul Üçüncü Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Üçüncü havalimanı'nda gözaltına alınan 3 işçi açlık grevine başlıyor!

Üçüncü havalimanı inşaatı protestosunda gözaltına alınan ve 2’si İnşaat İş Sendikası yöneticisi 3 kişi bugün açlık grevine başlıyor...

Almanlar Üçüncü Havalimanı'nı kıskanıyor!

Almanlar, bize sattıkları araçlar ile geçtiğimiz üçüncü köprümüzü, bize sattıkları uçaklar ile ineceğimiz üçüncü havalimanını kıskanıyorlar...

THY'ye 1 milyar dolar yeni havalimanı kredisi!

Türk Hava Yolları (THY), Üçüncü Havalimanı'na taşınması kapsamında yapacağı yatırımlarda kullanmak için 800 milyon dolar ile 1 milyar dolar arası kredi için bankalarla anlaşma sağladı.

THY Ekim'de 3. havalimanına taşınıyor!

Ekim 2018’de 3’üncü havalimanına taşınacaklarını dile getiren Türk Hava Yolları ( THY), Genel Müdürü Bilal Ekşi, " 2017 çok iyi geçti. 2018’e daha büyük ümitlerle giriyoruz. " dedi.

Üçüncü havalimanında son durum!

Türkiye’de havalimanı kulelerine mimari olarak gereken önem verilmedi. 3. havalimanı, bu konuda da ilke imza atıyor. İşte üçüncü havalimanında son durum...

3’üncü Havalimanı’nda iş sağlığına sıkı denetim!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak 3'üncü Havalimanı çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı. 

3. Havalimanı’nda inşaat tüm hızıyla sürüyor!

Uluslararası hava taşımacılığına yeni bir soluk getirecek İstanbul’un 3’üncü havalimanı, daha inşaat aşamasında farklı ülkelerden vatandaşların buluşma noktası oldu. İnşaatta halen 9 ülkeden toplam 466 yabancı işçi çalışıyor

Üçüncü Havalimanı THY'yi yukarı taşıyacak!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, İstanbul'da inşa edilen Üçüncü Havalimanı projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Aycı, "Üçüncü havalimanı hikayeyi tamamen değiştiriyor'' diye konuştu.

TU’M, Üçüncü havalimanının yeme-içmesine talip!

Cengiz Holding, Kalyon İnşaat ve Saat&Saat’in ortak olduğu TU’M, ilk projesini Water Garden’da Nostalji Sokağı ile hayata geçiriyor. TU’M, nostaljik lezzetleri üçüncü havalimanına da taşımaya talip. Üçüncü havalimanının 30 bin metrekarelik dev yeme-içme alanı ihalesi haftaya yapılacak

3. havalimanı hava trafik kontrol kulesinin temeli atıldı!

Pininfarina ve Aecom tarafından tasarlanan İstanbul Üçüncü Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Üçüncü havalimanı inşaatında korkunç cinayet!

Üçüncü havalimanı inşaatında çalışan işçilerden biri önceki gün kavga ettiği işçi arkadaşı Mehmet Aytaç'ı (36) yatakhaneye kilitledi ardından benzin dökerek ateşe verdi. Alevlerden kurtulamayan Aytaç feci şekilde can verdi.

Üçüncü havalimanı kar edecek mi?

Sözcü Gazetesi'nin köşe yazarlarından Murat Muratoğlu bugünkü yazısında üçüncü havalimanı projesini kaleme aldı. İşte Murat Muratoğlu'nun o yazısı...

İstanbul Yeni Havalimanı Hava Kontrol Kulesi'ne dev ödül!

Üçüncü Havalimanı'nın trafik kontrol kulesi, 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülü’nü kazandı. Kuleyi, Ferrari’nin tasarımcısı olan Pininfarina tasarladı.

Üçüncü Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi inşaatı Haberi

Üçüncü Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi inşaatı

laştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, coğrafyalarının hava trafiğini İstanbul Üçüncü Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesinden idare edeceklerini belirterek, "Sadece Türkiye'nin değil, Asya'nın, Afrika'nın, Orta Doğu'nun, Balkanların, Kafkasların ve Avrupa'nın hava trafiğini inşallah buradan yöneteceğiz." dedi.


Pininfarina ve Aecom tarafından tasarlanan İstanbul Üçüncü Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.


Bakan Arslan, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Hava Trafik Kontrol Kulesinin kağıt üzerindeyken bile dünyanın prestijli projeleri arasında yer aldığını ve ödüle layık görüldüğünü söyledi.


Kulenin bu ödülü alırken 370 proje ile yarıştığını belirterek, projenin daha bugünden dünya çapındaki yerini aldığını aktaran Arslan, 50 milyon liraya mal olacak kulenin temelini attıklarını belirterek, 35 milyar liralık havalimanının yanında 50 milyon liranın küçük kaldığını ancak kulenin İstanbul'a katacağı değer düşünüldüğünde temel...