06 / 05 / 2024

Üçüncü havalimanı inşaatını kim yapıyor

Üçüncü havalimanı inşaatını kim yapıyor

Nihat Özdemir, İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanının ilk etap yatırımı için gereken finansmanın bu ay içinde sonlandırılacağını söyledi. Özdemir, 2018'in ilk çeyreğinde üçüncü havalimanına uçakları indirip kaldırmaya başlayacaklarını açıkladı.

Çukurova Havalimanı inşaatının akıbeti meclis gündeminde!

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Çukurova Havalimanı inşaatının akıbetiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında son durum ne?

Mersin'de devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havalimanında ilk etap çalışmalarının 2022'de bitirilmesi planlanıyor.  

Çukurova Havalimanı altyapı inşaatının yüzde 92,3'ü tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, Çukurova Havalimanı altyapı inşaatının yüzde 92,3'ünün tamamlandığını söyledi.

Kocaeli'de inşaatın 4'üncü katından düşen işçi hayatını kaybetti!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde çalıştığı inşaatın 4.katından düşen 43 yaşındaki işçi İbrahim Koçoğlu hayatını kaybetti. 

Rize- Artvin Havalimanı inşaatı Aralık'ta tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı inşaatının Aralık ayında tamamlanacağını açıkladı. 

Elazığ'da inşaatın 4'üncü katından düşen işçi hayatını kaybetti!

Elazığ'da çalıştığı inşaatın 4'üncü katından düşerek ağır yaralanan işçi, yaşamını yitirdi...

Yusufeli Barajı gövde inşaatının yüzde 96'sı bitti!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. 

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında sona gelindi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 3 yıl önce temeli atılan Rize- Artvin Havalimanı inşaatının yüzde 80'i tamamlandı. 

Üçüncü ülkelerde inşaat sektörünün potansiyeli büyük!

DEİK Türkiye-Almanya İş Konseyi Başkanı ve Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı , "Üçüncü ülkelerde inşaat sektörünü büyük potansiyel olarak gördük" dedi...

Yusufeli Barajı inşaatının yüzde 76'sı tamamlandı!

Dünya'nın üçüncü en yüksek barajı olma adayı olan Yusufeli Barajı inşaatının çalışmaları tam gaz devam ediyor. Baraj inşaatının dörtte üçünün tamamlandığını dile getiren Artvin Valisi Yılmaz Doruk, "Çalışmalarda bugün itibarıyla yüzde 76 oranında fiziki gerçekleşme sağlandı" dedi...

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin yeni havalimanı inşaatını inceledi!

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, Türkistan kentine yaptığı iş ziyareti kapsamında yılda 3 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanı inşaatını inceledi...

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı durdu mu?

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının tamamen durdurulduğu iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin sorunları mecliste!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin üç aydır ücretlerini alamamalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Başarır, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Üçüncü havalimanı inşaatını kim yapıyor Haberi

Üçüncü havalimanı inşaatını kim yapıyor

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye'nin son 10-12 yıl içerisinde altyapı konusunda önemli mesafe katettiğini belirterek, bunun sebebinin 2023 hedefleri olduğunu, geçen yıla göre bu hedefleri tutturacaklarını düşündüğünü ancak 2015 yılının iyi geçmediğini söyledi.


Vodafone Türkiye'nin ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde düzenlenen CEO Club buluşmaları kapsamında düzenlenen "Altyapı Liderleri Zirvesi"nde konuşan Özdemir, "İnşallah 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde 'Bundan sonra ne olacak?' sorusunun cevabını alırız. Türkiye tekrar yoluna devam eder. Çünkü bu yılı 'durun bakalım ne olacak?' sorusu ile geçirdik" diye konuştu. Türkiye'nin son 12-13 yıldaki ekonomik büyümesine değinen Özdemir, bu süreçte başlayan bütün altyapı projelerinin hızla ilerlediğini anlattı. 


"Üçüncü havalimanı inşaatı hızla ilerliyor"

Özdemir, Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu tarafından, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle inşa edilen üçüncü havalimanının inşaatının yapımının...