25 / 07 / 2024

üçüncü havalimanına finansman

üçüncü havalimanına finansman

İstanbul'un üçüncü havalimanının geçen yılın mayıs ayında yapılan ihalesini 22 milyar 152 milyon Euro ile en yüksek teklifi veren Cengiz Kolin- Limak- Kalyon- Mapa OGG (Ortak Girişim Grubu) kazanmıştı...

İstanbul Havalimanı'na yakın ilçelere talep arttı!

Türkiye Taşınma Dosyası açıklandı. Yıl boyunca gelen taleplere göre, Türkiye’de taşınma talepleri bir önceki döneme göre yüzde 33 artış gösterdi. 3'üncü havalimanına yakın bölgeye talep yüzde 100 arttı.

İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşım nasıl sağlanacak?

Türkiye'nin dev projesi İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılmasına sayılı günler kaldı. 29 Ekim'de kapılarını açacak İstanbul'un 3'üncü havalimanına farklı ulaşım alternatifleri bulunuyor.

Yeni havalimanına yakın 12 konut projesi!

29 Ekim günü resmi açılışı yapılacak yeni havalimanında hazırlıklar devam ediyor. İstanbul'un Karadeniz olarak nitelendirilen bölgesine inşa edilen proje lokasyonuyla ön plana çıkıyor. Peki Yeni havalimanına yakın konut projeleri neler?

Sabiha Gökçen Havalimanı'na komşu konut projeleri!

Kurtköy, bölgede geliştirilen markalı konut projeleri ve lokasyon özelliği sayesinde ortalamanın üstünde bir değer kazanıyor. İşte Sabiha Gökçen Havalimanı'na komşu konut projeleri...

İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşım ücreti ne kadar olacak? 

İstanbul Yeni Havalimanı ulaşım ihalesini İBB'nin şirketi Otobüs AŞ kazandı. İhale sonucu ile birlikte ulaşım ücretleri de açıkladı. Peki İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşım ücreti ne kadar olacak? İşte ilçe ilçe ulaşım fiyatları...

Üçüncü havalimanı'nda gözaltına alınan 3 işçi açlık grevine başlıyor!

Üçüncü havalimanı inşaatı protestosunda gözaltına alınan ve 2’si İnşaat İş Sendikası yöneticisi 3 kişi bugün açlık grevine başlıyor...

İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma işlemleri başladı!

İstanbul Yeni Havalimanı'na büyük göç başlıyor. TEKNOFEST'te kullanılacak yer hizmetleri ekipmanları tırlara yüklendi.

İstanbul Yeni Havalimanı'na biletler internetten alınabilecek!

İlk etabı 29 Ekim'de açılacak İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşım rotası belirlendi. 18 hat üzerinden seyahat edecek yolcuların biletleri internet üzerinden alınabilecek.

İstanbul Yeni Havalimanı’na nasıl gidilecek?

29 Ekim'de açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı’na kolay ulaşım sağlanması için birçok otobüs sefer yapacak. Kentin 18 bölgesinden yapılacak bagajlı otobüs seferlerinin ücretleri belli oldu. 

THY'nin İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınması belgesel olacak!

THY'nin İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınması belgesel haline getirilecek. Dünyanın en büyük göçü için National Geographic ile görüşmelere başlandı.

Almanlar Üçüncü Havalimanı'nı kıskanıyor!

Almanlar, bize sattıkları araçlar ile geçtiğimiz üçüncü köprümüzü, bize sattıkları uçaklar ile ineceğimiz üçüncü havalimanını kıskanıyorlar...

Yeni havalimanına taşınma nasıl olacak?

Sabah gazetesi yazarı Şeref Oğuz, bugünkü yazısında Türk Hava Yolları'nın yeni havalimanına taşınmasını kaleme aldı.

THY'ye 1 milyar dolar yeni havalimanı kredisi!

Türk Hava Yolları (THY), Üçüncü Havalimanı'na taşınması kapsamında yapacağı yatırımlarda kullanmak için 800 milyon dolar ile 1 milyar dolar arası kredi için bankalarla anlaşma sağladı.

üçüncü havalimanına finansman Haberi

üçüncü havalimanına finansman

İstanbul'un üçüncü havalimanının geçen yılın mayıs ayında yapılan ihalesini 22 milyar 152 milyon Euro ile en yüksek teklifi veren Cengiz Kolin- Limak- Kalyon- Mapa OGG (Ortak Girişim Grubu) kazanmıştı.


İhale sonrası hızla temel atma hazırlıkları yapan konsorsiyum, geçtiğimiz haziran ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tesisin temelini atmıştı. Yıllık 150 milyonluk yol kapasitesine sahip olacak olan üçüncü havalimanı, yaklaşık olarak 10 milyar euro'ya mal olacak.


Üçüncü havalimanı birbirinden bağımsız altı uçak pistine sahip olacak. Üçüncü havalimanının yapımının dört yıl sürmesi bekleniyor. Projenin tamamının bitiş tarihi 2018 olarak belirtiyor.


Para Dergisi'nde yer alan habere göre, projenin bitişi ile üçüncü havalimanının, Atlanta Havalimanı'nı geçerek dünyanın en yüksek kapasiteli havalimanı olması bekleniyor. Tabii bu kadar büyük projenin bir de finansman ayağı var. Finansman için yapılan...