27 / 04 / 2024

üçüncü köprü ne zaman bitecek

üçüncü köprü ne zaman bitecek

Tamamlanmakta olan Yeni Havalimanı, Akkuyu Nükleer Santralı, 3. Köprü, İzmir-İstanbul Otoyolu, Avrasya Tüneli gibi mega projelerle yeni bir çağın başlangıcına doğru emin adımlarla koşuyoruz.

Üçüncü köprü bağlantı yolları durdurulmasının asıl sebepi nedir?

Üçüncü köprü projesinin ayakları dikilmişti, tamamlanması için çalışmalar devam ediyordu ancak Mimarlar Odası'nın açtığı dava sonucunda 8. idare Mahkemesi, 3. Köprü'nün bağlantı yollarının yapımını durdurdu.

3. Boğaz Köprüsü için eğik askı halatları şantiye sahasına getiriliyor!

Yapımı sırasında 121 bin kilometre yani dünya çevresinin 3 katı ana kablo ve askı kullanılacak olan 3. Boğaz Köprüsü projesi için eğik askı halatları şantiye sahasına getirilmeye başlandı.

Üçüncü köprü güzergahına yakın köyler dikkat!

Boğazın iki yakasında üçüncü köprünün ilk çıkış noktalarında yer alan Odayeri, Işıklar ve Paşaköy, arazi yatırımcılarına çok şey vaat ediyor. Üç köydeki araziler, köprü bağlantı yollarının inşa edilmesiyle birkaç yıl içinde yüksek oranlı prim yapabilir

3. Köprü 5 ay rötarlı!

Lütfi Elvan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 29 Ekim 2015’te açılacağını belirtti. Atatürk Havalimanı’ndaki genişletme çalışmaları kapsamında tamamlanan uçak park yeri ve taksi yollarını inceleyen Elvan, gündemi değerlendirdi.

Üçüncü köprünün kuleleri 300 metreyi aştı!

Üçüncü köprünün kuleleri 300 metreyi aştı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Asya ve Avrupa yakalarında 300 metreyi aşan kulelerinin yüzde 90'ı tamamlandı. Köprüde çalışmalar devam ediyor.

Türkiye’de 2013 yılında 15 kilometre boyunda 179 köprü yapıldı!

Türkiye’nin ve dünyanın en önemli projeleri arasında yer alan Nissibi Köprüsü ve İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün yapımında tercih edilen kalıp uzmanı Doka, diğer kalıp sistemlerinden farklı olarak ‘hızı’ vaad ediyor.

Üçüncü köprü lojistik sektörünü rahatlatacak!

Günde ortalama bin 500 aracın trafiğe çıktığı İstanbul'da, 3. Boğaz Köprüsü Projesi'nin de içinde bulunduğu Kuzey Marmara Otoyolu Projesi ile Odayeri-Paşaköy Kesimi Projesi'nin yapımı devam ediyor

Üçüncü köprünün yüzde 25'i tamamlandı!

İtalyan inşaat şirketi Astaldi İstanbul'da yapılan üçüncü Boğaz Köprüsü'nün inşaatı için Türk bankalarından 2.3 milyar dolar finansman sağladı. Astaldi yaptığı açıklamada köprünün inşasının dörtte bir oranında tamamlandığı ifade etti

Üçüncü Köprü'nün yıldızını parlatacağı 11 bölge!

2015'te açılması planlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de Kınalı, Ispartakule, Tayakadın, Uskumruköy, Riva, Polonezköy, Alemdağ, Sancaktepe, Kurtköy, Pelitli ve Kartepe'den oluşan 11 bölgeyi geliştirmesi bekleniyor...

Üçüncü Boğaz Köprüsü’nün ayakları 200 metreye ulaştı!

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olacak Üçüncü Boğaz Köprüsü’nün ayakları 200 metre yükseldi...

Üçüncü köprünün maliyeti 4.5 milyar lirayı bulacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım; üçüncü köprünün maliyetinin 4.5 milyar lirayı bulacağını ve 50 bin kişinin de istihdam edileceğini söyledi...

Çin, Huangmao Denizi’ni aşan üçüncü köprünün inşaatına başladı!

Çin, Huangmao Denizi üzerindeki üçüncü deniz otoyolu köprüsünün yapımına başlandı. Planlanan deniz üzerinde bulunan proje üçüncü deniz otoyolu unvanına sahip.

Garipçe-Poyrazköy hattına 3’üncü köprü dopingi!

3’üncü köprü ve otoyol projesi, 2010’dan bu yana bölgedeki arsa fiyatlarını uçurdu. Garipçe-Poyrazköy hattında metrekaresi 80 lira olan arsa bugün 700 liradan satılıyor.

3’üncü Köprü nakliye maliyetlerini düşürecek!

UND Başkanı Şener, yakıt maliyetini 5 kat artıran dur-kalkın 3’üncü Köprü’de yaşanmayacağını belirterek, “Kısa mesafede nakliye maliyeti düşecek” dedi.

Silifke'ye dördüncü köprü geliyor!

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Göksu Nehri üzerinde 4’üncü köprünün temeli törenle atıldı. Burhanettin Kocamaz 4'üncü köprünün Silifke’ye ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi.

Üçüncü köprünün geçiş garantisi 135 bin otomobil!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü köprü için günlük geçiş garantisi 135 bin araç olduğunu belirtti.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında son durum ne?

Açılmasına az bir zaman kaldığı için 3. köprü ne zaman açılacak sorusu vatandaşlar arasında sorulmaya başlandı. İşte 3. köprü geçiş ücreti, son durum ve son hali hakkında detaylı bilgiler...

Mustafa Ilıcalı: Üçüncü köprü ile yılda 3 milyar lira cepte kalacak!

Ağustos ayında açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü, ağır taşıtların da buraya yönelmesiyle trafiği büyük ölçüde rahatlatacak, zaman ve yakıttan tasarruf edilecek, iş gücü kaybının ve hava kirliliğinin önüne geçilecek.

3. köprünün teknik özellikleri neler?

İstanbul'da iki yakayı üçüncü kez bir araya getirecek olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü özellikleri ile öne çıkıyor. Üçüncü Köprü dünyada ilklere de imza atıyor. Peki Üçüncü Köprü'nün teknik özellikleri neler?

3'üncü köprü için teminat istendi mi?

Kredi teminatı konusunda bankaları eleştiren MÜSİAD Başkanı Nail Olpak,“3'üncü köprü için İbrahim Çeçen'den teminat istenmedi sanırım” dedi. Olpak, köprü projesinin başlı başına bir teminat olduğunu anlattı.

3'üncü Köprü depreme dayanıklı olarak inşa ediliyor!

2016 Kasım ayında açılması planlanan 3'üncü Köprü'de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yetkililer, "276 km rüzgâr hızına ve bin yılda bir gerçekleşecek depreme karşı dayanıklı olarak inşa ediliyor" dedi

3’üncü Köprü projesinin inşaatında son durum!

İstanbul Boğazı ve Belediyeler Birliği Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yapımı devam eden 3’üncü köprüde çalışmaları yerinde inceledi.

Ahmet Misbah Demircan üçüncü köprüyü inceledi!

Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Asya ve Avrupa yakasını üçüncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde yapılan çalışmaları inceledi.

3'üncü Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda son durum!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü' adı verilen üçüncü köprü ve bağlantılı Kuzey Marmara Otoyolu'nun hızla devam eden inşaat çalışmalarını havadan görüntülendi.

üçüncü köprü ne zaman bitecek Haberi

üçüncü köprü ne zaman bitecek

Söz konusu projelerin en büyük garantisi ise 1 Kasım'da sandıktan çıkan tarihi AK parti zaferi...


Yeni havalimanına yerli kredi tamam 


İnşaatı büyük bir hızla devam eden ve 10 milyar 247 milyon euro yatırımla hayata geçirilen İstanbul 3. Havalimanı’nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yıllık 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı olacak projenin temeli 7 Haziran 2014 tarihinde atılmıştı. Projenin finansmanı için de ilk imzalar geçtiğimiz günlerde atıldı.


Üçüncü Köprü için son viraj


3. Köprü, 59 metrelik genişliğiyle bittiğinde dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak. 8 şerit karayolu 2 şerit demiryolu olarak toplam 10 şeritli köprünün deniz üzerindeki uzunluğu 1408 metre olacak. Köprü bu özelliği ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Üçüncü Köprü, Mayıs 2016'da açılacak.


Çanakkale'ye en uzun...