05 / 05 / 2024

üfe tüfe 2014

üfe tüfe 2014

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. TÜFE oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte TÜFE oranları Ekim 2014 verileri..

ERA Türkiye'den MEB onaylı gayrimenkul danışmanlığı sertifikası!

Uluslararası gayrimenkul markaları arasında MEB Onaylı Gayrimenkul Danışmanlığı eğitimi veren tek marka ERA Gayrimenkul Türkiye, 2014 yılından bu yana gayrimenkul danışmanlığı eğitimi veriyor.

Karşıyaka Stadı için açılan iptal davası düştü!

Karşıyaka Yalı'ya inşa edilecek yeni 15 bin kişilik yeni stadyum için açılan iptal davası düştü. Ocak 2014'te ihalenin iptaliyle ilgili olarak açılan dava Ankara 3'üncü İdare Mahkemesi tarafından düşürüldü.

TİKA'dan Gazze'ye 320 konut!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) 2014 yılında İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda evleri yıkılan Filistinliler için 320 konut inşasını içeren projeye başladığı bildirildi.

İstanbul en çok konut ve kira harcaması yapıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı Hanehalkı Tüketim Harcaması' (Bölgesel) istatistiklerini açıkladı. Buna göre; konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge 28,9 oranıyla İstanbul oldu.

Ankaralıların konut tercihi değişti!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2014 gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarına göre, Ankara en yüksek gelir grubuna sahip il oldu.

Ankaralı yatırımcı büyük konutları tercih ediyor!

TÜİK 2014 gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarına göre, Ankara en yüksek gelir grubuna sahip il oldu. MFZ Grup'un ortaklarından Muhanver Gözüm, "Ankaralı konut alıcısı halen büyük konutları tercih ediyor" dedi.

Konut kredisi kullanma yaşı 18'e düştü!

Konut alımında araştırmalar özellikle son yıllarda markalı konut projelerine artan ilginin konut kredileri kullanma yaş aralığını 18’e kadar çektiğini gösteriyor. Türkiye 2014 Eylül itibariyle 41 milyar 904 milyon liralık konut ile tüketici kredisi kullan

Ankara'nın konut tercihi değişti!

TÜRKİYE İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2014 gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarına göre, Ankara en yüksek gelir grubuna sahip il oldu.

Hane halkı geliri araştırması 2014!

Aynı konutta ikamet eden, temel ihtiyaçlarını birlikte karşılayan kişilerin oluşturduğu topluluk hane halkı oluyor. Türkiye hane halkı geliri her sene TÜİK tarafından araştırılıyor. İşte hane halkı geliri araştırması 2014..

TÜİK 2014 yılı hanehalkı tüketim harcaması istatiklerini yayınladı!

TÜİK 2014 yılına ilişkin "Hanehalkı Tüketim Harcaması" istatistiklerini yayımladı.Türkiye genelinde hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 24,8 ile konut ve kira harcamaları aldı.

2014 yılında en çok konuta harcama yaptık!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılının “Hanehalkı Tüketim Harcaması” istatistiklerini yayımladı. Buna göre, hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 24,8 ile konut ve kira harcamaları aldı.

Grohe, son 3 yılda Türkiye'de yüzde 123 büyüdü!

Sıhhi tesisat üreticisi Grohe, Türkiye'de son 3 yılda yaklaşık yüzde 123 büyüme elde etti. Grohe Türkiye, 2014 yılında ise TL bazında yüzde 32 büyüdü.

Türkiye 2014'te 39,8 milyon turist ağırladı!

Türkiye, 2014'te ağırladığı 39,8 milyon turistle yabancı ziyaretçi sayısında dünya 6'ncılığını korudu. Turizm sektörü, dünyada en hızlı büyüyen alanlardan biri oldu.

üfe tüfe 2014 Haberi

üfe tüfe 2014

TÜFE oranları Ekim 2014!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. 2003 temel yıllı TÜFE'nin temel amacı; piyasada tüketime konu olan mal ve hizmetlerin fiyatlarındaki değişimi ölçerek enflasyon oranını hesaplıyor.


Bu amaca yönelik olarak hanehalklarının, yabancı ziyaretçilerin ve kurumsal nüfusun yurtiçinde yaptığı tüm nihai parasal tüketim harcamaları dikkate alınmıştır. Bu kavram, tüketim harcamalarından hanehalklarının kendi tüketimlerine yönelik üretimleri ve hanehalkları için geçerli izafi kiraları kapsam dışında bırakmıştır.


TÜFE oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşyerleri kira artış hesaplamalarında ÜFE zorunluluğu olmadığı için kimi işyerlerinde yıllık kira artış hesaplamalarında TÜFE kullanılıyor. Ekim ayına ait veriler 3 Kasım 2014 tarihinde açıklanmış olup; bülten şu şekilde sıralanıyor:


Tüketici Fiyat Endeksi, Ekim 2014


Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık...