09 / 05 / 2024

ukracity eylem

ukracity eylem

Ukracity'nin Özyurtlar'a devri için çalışmalar sürerken sessiz kalmayı seçen Ukra mağdurları sessizliklerini bozarak bugün Esenyurt Belediyesi önünde toplanma kararı aldı, mağdurlar Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'yla görüşmek istiyor...

Makrom mağdurları 17 Aralık'ta eylem yapacak!

Makromtek Esenyurt mağdurları yeni eylem için harekete geçti. Bütün mağdurların katılacağı dev bir eylem gerçekleştirmek isteyen mağdurlar protesto gösterisini Esenyurt Kaymakamlığı'ndan izin alarak yapacak...

Davut Çetin: 2016 Eylem Planı çıkarılacak!

Antalya ve ATSO olarak vizyonumuzu büyütmemiz, daha fazla ve daha hızlı çalışmamız gerekiyor diyen ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO Müşterek Toplantısı’nda öncelikli konuların belirlenip “2016 Eylem Planı”nın çıkarılacağını vurguladı.

İzmit Körfezi Havza Koruma Eylem Planı hazırlanıyor!

Körfez’in havza ölçeğinde bir bütün olarak değerlendirilerek “İzmit Körfezi Havzası Koruma Eylem Planı” hazırlık çalışmaları başlatıldı.

Ukracity'nin Özyurtlar'a devri için son 25 imza!

Ukracity'nin Özyurtlar'a devri için çalışmalar sürerken Ukra mağdurları kalan son 25 imzanın atılmasını bekliyor. UKOM (Ukra City Komşuları Derneği) yaptığı son açıklamada imza atmayan toprak sahiplerinin listesini yayınladı.

Ukracity mağdurlarından yeni eylem!

Ukracity'nin Özyurtlar'a devri için çalışmalar sürerken sessiz kalmayı seçen Ukra mağdurları sessizliklerini bozarak bugün Esenyurt Belediyesi önünde toplanma kararı aldı, mağdurlar Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'yla görüşmek istiyor...

Burdur Gölü eylem planı için imzalar atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Burdur Gölü Havzası ve Eylem Planının İlanı ve İmza Töreni’ne katıldı.

Ukra İnşaat'tan flaş Ukracity açıklaması!

Ukracity projesinde devir işlemleri devam ederken Ukra İnşaat'tan yeni bir açıklama geldi. Ukra İnşaat yaptığı açıklamada arsa sahiplerinin yüzde 92'si ile sözleşme imzalandığını, imza sayısının kısa sürede tamamlanacağını belirtti

Akdeniz Eylem Planı Odak Noktaları Toplantısı’nın açılışı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Türkiye İklim Değişikliği Başmüzakerecis Birpınar, Yunanistan Çevre Bakanı vekili Yiannis Tsironis ile “Akdeniz Eylem Planı Odak Noktaları Toplantısı”nın açılışını gerçekleştirdi.

Ukracity için özel teknik rapor hazırlatılacak!

Esenyurt'taki sıkıntılı projelerden olan ve inşaatı yarım kalan Ukracity projesinde imza sayısı 110'a ulaşmıştı. UKOM (Ukra City Komşuları Derneği) üyeleri yaptıkları açıklamada Ukracity projesi için özel teknik rapor hazırlatılacağını belirtti.

Makrom Yapı mağdurları Esenyurt'ta eylem yaptı!

MakromYapı mağdurları, Esenyurt'ta henüz tamamlanmamış evlerinin önünde eylem yaptı. 2012 yılında Esenyurt'ta Makromtek projesinden aldıkları evlerini henüz teslim alamadıklarını belirten mağdurlar, projenin önünde eylem yaptı.

Makrom mağdurlarından yeni eylem kararı!

Makrom mağdurları 13 Eylül 2015 tarihinde yeni bir eylem yapma kararı aldı. Makromtek Esenyurt projesi önünde saat 10:00'da gerçekleşecek olan protesto gösterisine makrom mağduru olan ünlü şarkıcı Petek Dinçöz de davet edildi...

Ukracity'nin devrinde sona yaklaşıldı!

Ukracity projesinin devir işlemlerinde sona yaklaşılırken Ukra City Komşuları Derneği mağdurların haklarını korumak için; dernek yönetimi olarak hukuk danışmanımızın yönlendirmesi ile uzman kişinin özel teknik rapor hazırlaması için bir anket başlattı.

Havza koruma eylem planı nasıl hazırlanır?

Su kaynakları potansiyelinin her türlü kullanım maksadıyla korunması, kullanımının sağlanması, kirlenmesinin önlenmesi için hazırlanan plana havza koruma eylem planı deniyor. Peki, havza koruma eylem planı nasıl hazırlanır?

ukracity eylem Haberi

ukracity eylem


Ukracity'nin Özyurtlar'a devri için çalışmalar sürerken sessiz kalmayı seçen Ukra mağdurları devir sürecinin yavaş ilerlemesi nedeniyle sessizliğini bozdu ve yeni bir eylem kararı aldı. Ukra mağdurları bugün Esenyurt Belediyesi önünde toplanıyor. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'yla görüşmek isteyen mağdurlar sürecin yavaş ilerlemesinden şikayetçi.


İşte dün yapılan o açıklama:

Yarın saat 9:00 Esenyurt Belediyesi önünde toplanıyoruz.Sayın Belediye başkanı ile görüşüp Özyurtları şikayet edeceğiz.5 yıl bekledik daha nekadar bekleyeceğiz.

Bu toplantı dernekten bağımsız oluyor.

Farklı yüzler olması çok önemli.

Katılacak komşular bana bildirirse sevinirim.



Ukracity'de neler olmuştu?

İlk eylemlerini 7 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştiren Ukra City mağdurları 27 Şubat'ta Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile görüşmüş ve sıkıntılarını dile getirmişti. Sürecin yavaş ilerlemesi üzerine açlık grevine başlayan mağdurlar, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak yaşadıkları mağduriyetleri...