06 / 05 / 2024

Ukrayna Büyük İnşa Projesi

Ukrayna Büyük İnşa Projesi

Ukrayna’da 10 milyar dolarlık Büyük İnşa Projesi başladı. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Büyük İnşa projesi kapsamında 5 yıl içerisinde toplam 24 bin kilometre yol inşaatı aynı zamanda köprü ve raylı sistemlerin yapılacağını belirtti.

1936'da dünyanın en büyük oteli! 1200 odalı otel yaklaşık 50 milyon rubleye mal olmuş!

1936 yılında Moskova'da şehrin yeni açılmış dünyanın ise en büyük otelinin açılış töreni yapılmış.

Euro için tehlike çanları çalıyor! Hatice Kolçak büyük krizi açıkladı! Hazır olun...

Dolar, altın yatırımı ile ilgili tahminleri ile yatırımcıya seslenen altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak euro kurunda başlayan tehlikeye ve petroldeki yükselişe dikkat çekerek büyük krizi açıkladı.

İslam Memiş altında büyük planı açıkladı! Gram altın için rekor rakam göründü! Olmaz olmaz deme, geliyor!

Altın piyasası analisti İslan Memiş altında büyük planı açıklayarak, gram altın için rekor rakamı paylaştı. Hazır olun, geliyor...

Altının geri vites yapacağı tarih resmen belli oldu! Altın Kahini İslam Memiş büyük felaketi açıkladı! Koşun hemen bakın

Altın fiyatları son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Yükselişe geçen altın için Altın Kahini İslam Memiş büyük felakati açıkladı. Altının geri vites yapacağı tarih resmen belli oldu! Koşun, hemen bakın...

Dev banka iflas mı ediyor? Çok büyük zarar açıkladı!

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan Credit Suisse için iflas iddiaları peş peşe geliyor… Banka yılın 3. çeyreğinde 4,04 milyar dolarlık zarar açıkladı.

Piyasa Kahini İslam Memiş bu kez akaryakıt fiyatlarına gelecek büyük zammı açıkladı! Araç sahipleri hazırlıklı olun

Altın ve Piyasalar Uzmanı İslam Memiş petrol fiyatlarına büyük bir zammın geleceğini söyleyerek tarih verdi.

2022'de kripto paraları bekleyen büyük tehdit ne?

Laykon Bilişim, 2022 senesinde kripto paraları bekleyen büyük tehditleri açıkladı. Laykon Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, bu tehditlere yönelik alınacak önlemleri açıkladı. 

Ukrayna’da 10 milyar dolarlık Büyük İnşa Projesi başladı!

Ukrayna’da 10 milyar dolarlık Büyük İnşa Projesi başladı. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Büyük İnşa projesi kapsamında 5 yıl içerisinde toplam 24 bin kilometre yol inşaatı aynı zamanda köprü ve raylı sistemlerin yapılacağını belirtti.

Cezayir'de 1.5 milyar dolara yapılan Büyük Cami açılışa hazırlanıyor!

Cezayir, Fransız sömürgesi olduğu dönemde katolik rahiplerin başkentte misyonerlik merkezi olarak kullandıkları noktaya 1,5 milyar dolar maliyetle yapılan ülkenin sembolü olmaya aday dünyanın en büyük üçüncü camisinin açılışı için hazırlanıyor. 

Kovid-19 hanehalkı borç yükünü ağırlaştıracak!

Küresel hanehalkı borcu 2007'den Eylül 2019'a kadar 12 trilyon dolar artarak 47 trilyon dolar ile rekor seviyeye ulaşırken, yeni tip koronavirüs krizi hanehalkı borç yükünü ağırlaştıracak.

Ukrayna’da Büyük İnşaat Projesi başladı!

Ukrayna’da, sosyal altyapı tesisi ve 4 bin kilometrelik yolların yapımını içeren Büyük İnşaat projesi kapsamında 300’den fazla tesisin eş zamanlı olarak inşaat çalışmalarına başlandı...

Büyükçekmece açıklarında fayın geçtiği bölgelerde kameralı takip!

Büyükçekmece Belediyesi ve DOHAD iş birliğiyle Kumburgaz, Celaliye ve Sinanoba mahallerinde kurulan "Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonları" aracılığıyla fay hattının geçtiği Marmara Denizi'ndeki değişimler kayıt altına alınıyor

Çeçenistan'da Avrupa'nın en büyük camisi açıldı!

Çeçenistan Cumhuriyeti'nde inşa edilen Avrupa'nın en büyük camisi hizmete açıldı.

Ukrayna Büyük İnşa Projesi Haberi

Ukrayna Büyük İnşa Projesi

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Büyük İnşa Projesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Ukrayna’da 10 milyar dolarlık “Büyük İnşa Projesi”nin başladığına dikkat çekerek, “Projeleri, deneyimli Türk ortaklarla hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Dünya'dan Hüseyin Gökçe'nin haberine göre; konuya ilişkin soruları cevaplayan Sybiha, tarımda da iki ülkenin tamamlayıcı olduğunu belirterek, “Ukrayna’da tahıl-hububat, Türkiye’de meyve-sebze üretiminde ortak projeler geliştirebilir” diye konuştu. 

Türk girişimcilerin tarım arazilerine ilgisi nasıl?

Bildiğiniz üzere geçen sene Ukrayna’da tarım arazileri reformu gerçekleşti. 1 Temmuz 2021 tarihi itibari ile Ukrayna vatandaşları 100 hektara kadar tarım arazisini satın alabilecek. Daha sonra söz konusu tarım arazilerinin aşama aşama nasıl satılacağı ve yabancılara ne zaman satılacağı ile ilgili bilgi vereceğim. Bunlar teşvik edici etkenler. Ama büyükelçi olarak şunu söyleyebilirim ki, Türk vatandaşlarından Ukrayna’daki söz konusu...