28 / 04 / 2024

Dev banka iflas mı ediyor? Çok büyük zarar açıkladı!

Dev banka iflas mı ediyor? Çok büyük zarar açıkladı!

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan Credit Suisse için iflas iddiaları peş peşe geliyor… Banka yılın 3. çeyreğinde 4,04 milyar dolarlık zarar açıkladı.



Dünyanın en büyük bankalarından olan  Credit Suisse, yılın 3. çeyreğinde 4,04 milyar dolarlık zarar açıkladı. Dev banka, zararını telafi etmek için 4 milyar dolar değerinde hisse satmasının yanı sıra 2025'in sonuna kadar 9 bin kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.

Yıllardır çeşitli skandallarla gündeme gelen Credit Suisse, zararını telafi etmek için 4 milyar İsviçre frangı (4 milyar dolar) değerinde hisse satacağını açıkladıç

Credit Suisse ayrıca binlerce çalışanı işten çıkaracağını ve yatırım bankacılığı bölümünün ayrı bir birim haline getirileceği açıklandı.

Dev banka, yılın üçüncü çeyreğinde 4 milyar İsviçre frangı zarar ettiğini gösteren finansal bilançosunun ve son haftalarda yaşadığı zorlukların ardından Yönetim Kurulu Başkanı Acel Lehmann'ın "başarı haritası" olarak tanımladığı planı açıkladı.

Şirket tarafından açıklanan toparlanma planı kapsamında, binlerce çalışanı işten çıkarmak ve varlıklı müşterilere daha fazla bankacılık hizmeti sunma var.

 Dev banka iflas mı ediyor? Çok büyük zarar açıkladı!


Geri Dön