11 / 05 / 2024

Dev banka iflas mı ediyor? Çok büyük zarar açıkladı!

Dev banka iflas mı ediyor? Çok büyük zarar açıkladı!

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan Credit Suisse için iflas iddiaları peş peşe geliyor… Banka yılın 3. çeyreğinde 4,04 milyar dolarlık zarar açıkladı.



 Dev banka iflas mı ediyor? Çok büyük zarar açıkladı!

9 BİN KİŞİ İŞTEN ÇIKARTILACAK

Banka bu yılın sonuna kadar toplam iş gücünün yüzde 5'ine tekabül eden 2 bin 700 kişinin işine son verecek ve 2025'in sonuna kadar yaklaşık 9 bin kişiyi daha işten çıkartarak toplam çalışan sayısını 43 bin civarına indirecek.

Credit Suisse aynı zamanda yatırım bankacılığı bölümünü CS First Boston adıyla ayrı birim haline getirmeyi planlıyor. Danışmanlık ve sermaye piyasalarına odaklanacak iştirakin finansman fırsatlarını cezbetmesi ve yeni Credit Suisse ile ortaklık kurması planlanıyor.

Suudi Arabistan'ın en büyük bankası Saudi National Bank, 1,5 milyar İsviçre frangı değerinde Credit Suisse hissesi alarak hissedarlığını yüzde 9,9'a kadar çıkaracağını ve yeni kurulacak yatırım bankacılığı iştirakine yatırım yapabileceğini açıkladı.

Credit Suisse ayrıca stratejik olmayan, yüksek risklibirimlerini elden çıkartmak için sermaye serbestî birimi kuracağını ve menkul kıymetleştirilmiş ürün biriminin büyük bölümünü satacağını duyurdu.

TOKİ arsasına prefabrik ev yapılır mı?

İş Bankası duyurdu! Tam bir sene ücretsiz olacak!

25 soru 25 cevap! TOKİ hakkında tüm merak edilenler!


Geri Dön