27 / 04 / 2024

25 soru 25 cevap! TOKİ hakkında tüm merak edilenler!

25 soru 25 cevap! TOKİ hakkında tüm merak edilenler!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 25 soruda TOKİ hakkında merak edilenleri paylaştı. İşte 25 soruda TOKİ detayları…



Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak milyonlara duyurulan ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ isimli dev sosyal konut projesine yönelik vatandaşların yoğun başvuru süreci devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 25 soruda TOKİ ile ilgili merak edilenleri paylaştı. İşte detaylar...

1-BAŞVURU AŞAMASINDA KONUT TİPİ SEÇİLEBİLECEK Mİ?

TOKİ başvuruları, konut tipi (2+1 ve 3+1) ayrımı yapılmadan, proje bazında başvuru yapılacaktır. Hak sahibi vatandaşların konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan “Konut Belirleme Kurası” ile belirlenecektir.

2-50 BİN ve 100 BİN KONUT PROJESİNDE KURADA HAK SAHİBİ OLUP KONUT SATIŞ SÖZLEŞMESİ İMZALAMAYAN VATANDAŞLAR 250.000 KONUT PROJESİNE BAŞVURU YAPABİLİRLER Mİ?

Bankaya dilekçeyle başvurarak hak sahipliğinin iptal edilmesini talep eden ve yatırmış olduğu başvuru bedelini iade alan kişiler 250.000 konut projesine başvuru yapabilir.

3-250 BİN KONUT PROJESİNDE HANE HALKINDAN FARKLI KİŞİLER İKİ AYRI FARKLI PROJEYE BAŞVURU YAPABİLİR Mİ?

250 bin konut projesinde hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru gerçekleştirilebilir. Eşlerden her ikisinin de başvuru yapılması durumunda başvuruların tamamı geçersiz sayılacaktır.

25 soru 25 cevap! TOKİ hakkında tüm merak edilenler!


Geri Dön