27 / 04 / 2024

Konut alacaklara devlet desteğiyle ilgili tüm merak edilenler!

Konut alacaklara devlet desteğiyle ilgili tüm merak edilenler!

Konut hesabı" açarak asgari 3 yıl hesaba düzenli ödeme yapan vatandaşlara, konut alım tarihindeki birikimin yüzde 25'ine kadar devlet katkısı ödenecek. İşte konut hesabıyla ilgili tüm merak edilenler...



 

Evlenme planı yapan çiftler çeyiz desteğinden toplam 15 bin, konut hesabından ise toplam 40 bin devlet desteği alabiliyor. Yeni evlenenler nasıl devlet desteği alacak? Devlet desteği için yapılması gerekenler neler? 

"Konut hesabı" açarak asgari 3 yıl hesaba düzenli ödeme yapan vatandaşlara, konut alım tarihindeki birikimin yüzde 25'ine kadar devlet katkısı ödenecek. Star gazetesinde yer alan habere göre, devlet katkısında üst limit 20 bin TL'ye çıkacak. Zamlı tarife Mart itibarıyla hayata geçiyor. Söz konusu hesap, bankaların şubelerinde lira cinsinden mevduat veya katılım fonu (faizsiz) hesabı olarak açılacak. Ödemeler aylık veya üç aylık yapılabilecek.

Düzenli aylık ödemelere ilişkin alt sınır 250 TL, üst sınır 2 bin 500 TL. Hesapta biriken paradan yılda 2 kez çekim yapılacak. Ayrıca, bu kapsamda alınacak konutların tapu harcında indirim yapılması, daha düşük kredi faizi imkanı da sağlamış olacak.

Evlilik hazırlığı yapanlar bankalarda mevduat hesabı veya 'katılım fonu' (faizsiz) hesabı açtırabilecek. 18 yaşından küçükler adına veli ya da vasileri tarafından çeyiz hesabı da açılabilecek.

Her ay düzenli ödeme yapılacak hesabı açarken 15 bin TL'ye kadar toplu ödeme yapmak da mümkün. Parasını hesapta 3 yıl tutana 5 bin TL'ye kadar devlet desteği veriliyor.

Çeyiz desteğine devlet katkısı ise yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarılacak. Böylece 5 bin TL olan azami katkı tutarı yüzde 50 artışla 7 bin 500 TL'ye ulaşacak. Çiftler her iki destekten de ayrı ayrı yararlanıp toplamda 55 bin TL hibe alabilecek.

AYRI HESAP AÇILACAK

Çeyiz hesabına devlet katkısı 5 bin TL'ydi. Bu tutar yeni yasa ile yüzde 50 artırılarak 7 bin 500 TL'ye çıkacak. Konut hesabında devlet katkısı ise 15 bin TL. Yine bu tutar da en fazla 20 bin TL olarak artırılacak. Eşler, her iki destekten ayrı ayrı yararlanıp toplamda 55 bin TL hibe alabilecek.

250-2500 TL ARASI ÖDEME

‘Konut hesabı’ açıp asgari 3 yıl hesaba düzenli ödeme yapan vatandaşlara, konut alım tarihindeki birikimin yüzde 25’ine kadar devlet katkısı ödeniyor. Devlet katkısında üst limit 20 bin TL'ye çıkacak. Zamlı tarife Mart itibarıyla hayata geçirielecek. Söz konusu hesap, bankaların şubelerinde lira cinsinden mevduat veya katılım fonu (faizsiz) hesabı olarak açılabilecek. Ödemeler aylık veya üç aylık yapılabilecek.

İKİ KEZ ÇEKİM HAKKI

Düzenli aylık ödemelere ilişkin alt sınır 250 TL, üst sınır 2 bin 500 TL. Hesapta biriken paradan yılda 2 kez çekim yapılabilecek. Ayrıca, bu kapsamda alınacak konutların tapu harcında indirim yapılması, daha düşük kredi faizi imkanı da sağlıyor.

 


Geri Dön