27 / 04 / 2024

Fikret Orman: Vodafone Arena'nın yapımında Başbakanımızın çok büyük desteğini gördük!

Fikret Orman: Vodafone Arena'nın yapımında Başbakanımızın çok büyük desteğini gördük!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yeni statları Vodafone Arena'nın yapımında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ciddi katkıları olduğunu vurgulayarak, "Bu stadın yapılması aşamasında, Başbakanımızın çok büyük desteğini gördük." dedi...




Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yeni statları Vodafone Arena'nın yapımında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ciddi katkıları olduğunu vurgulayarak, "Bu stadın yapılması aşamasında, Başbakanımızın çok büyük desteğini gördük. Onun desteği olmasaydı, bu süreç mümkün değildi. Bu işin karşısında bakanlar duruyordu. Bakanlar bu işin olmaması için mücadele etti. Herkes Ertuğrul (Günay) Bey'in bunun karşısında olduğunu düşünüyordu. Başka bakanlar da karşısındaydı. Spordan sorumlu bakanla ilgili o kadar çok olay yaşadım ki... Biz Başbakanımızdan hep destek gördük. Bu stadın izni alındıysa, sayın Başbakanın çok iyiliğini gördük" diye konuştu. 


Yeni stadı yasal izinler çerçevesinde yaptıklarını anlatan Orman, şunları kaydetti:


"Oraya yapmış olduğumuz stat, yasal izinlerle yaptığımız bir yerdir. Aldığımız izinlerin haricinde, ruhsat harçları dahil olmak üzere devletin bir kuruşu yoktur. Bu stadı Türk gençliğine ve Türk sporuna bir tesis olarak yapıyoruz. Bu süreç içinde bunu yaptık. Bu takdir edilmesi gerekli olan bir şey. Beşiktaş'ın iç siyaseti var. Biz bu stadı bitirince, tarihe geçecekmişiz. Siz bitirseydiniz de tarihe siz geçseydiniz. Bunlarla karşı karşıya kaldık. Bunları yapanlar maalesef Beşiktaşlıydı. Beni en çok rahatsız eden yer burası olmuştur."


Siyah-beyazlı kulübün başkanı, Vodafone Arena inşaatının 30 Ağustos'ta biteceğini dile getirerek, "Bu stadı Allah'ın izniyle 30 Ağustos'a yetiştireceğiz. Nisan sonunda kapalı tribünün olduğu yer bitecek. Mayıs sonunda eski açık tarafının kaba inşaatı bitecek. Haziran sonunda da yeni açık tarafının kaba inşaatı bitmiş olur. Temmuz'un 10'u gibi çim sahayı sermeye başlayacağız. İnşallah 30 Ağustos'a yetişecek" ifadelerini kullandı.


 


AA


Geri Dön