19 / 05 / 2024

ukrayna tur iptalleri

ukrayna tur iptalleri

Ukrayna’dan gelen rezervasyonlar 40 bini bulurken, bu yıl neredeyse sıfıra inen talep, turizmcilerde tedirgin bir bekleyiş yaratıyor. Pronto Tour Genel Müdürü Ali Onaran, henüz herhangi bir iptal almadıklarını belirtse de bekleyişte olduklarını kaydetti.

Tur operatörlerine 100 milyon TL kredi desteği!

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı başta Rusya olmak üzere, 11 ülkeden Türkiye'ye turist getiren tur operatörlerine 100 milyon TL'lik kredi desteği sağlamak üzere çalışma başlatıldığını açıkladı.

Jolly Tur tatil ödüllü resim yarışması düzenliyor!

Jolly Tur'un Hayal Ediyorum Tatile Gidiyorum adlı resim yarışmasının altıncısı için başvurular başladı. Yarışma 7-8 yaş, 9-10 yaş ve 11-12 yaş kategorilerindeki ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenecek.

Elegance Tur Sağlık Turizm ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elegance Tur Sağlık Turizm ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi 6 Mart 2015'te, 150 bin TL sermaye bedeli ile Fatih'te, Gülşen Yalçınkaya, Ali Yaşar Bayram, Adem Yıldırım ortaklığında kuruldu.

AN-DE-TUR Anadolu Deniz Turizmi Anonim Şirketi Havalimanı Şubesi açıldı!

AN-DE Tur Anadolu Deniz Turizmi Anonim Şirketi Havalimanı Şubesi 3 Mart 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Bakırköy'de, Aslı Beyaz Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

Global tur operatörlüğü kurulmalı!

Devlet önderliğinde global bir tur operatörlüğü kurulması gerektiğini söyleyen Mika Tur Genel Müdürü Timuçin Kuş, "Bu işi profesyonelce yapanlar bir araya gelmeli. Bir kooperatif modeli uygulanabilir" dedi

Jolly Tur: Bu yıl yerli turist iki kez tatil yapabilir!

Erken rezervasyon sistemine Kasım ayında geçen Jolly Tur, ilk dönem sonuçlarını açıkladı. Toplantıda konuşan Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan bu yıl iç pazarda ciddi artış yakalandığını belirtti.

Kuştur Kuşadası Turizm ne kadar kâr payı dağıtacak?

Kuştur Kuşadası Turizm Endüstri A.Ş. dağıtılabilir karın %40 ını dağıtmaya ve dağıtım zamanının 20/04/2015 olması yönünde karar alındığını, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte açıklama...

BKM Tur yüzde 100 büyümeyi hedefliyor!

Turizmcilerin hedefinde global ekonominin yeni zenginleri var. Uzakdoğu'dan Türkiye'ye turist taşıyan BKM Tur, Çin ve Brezilya'yı radarına aldı. Hedefte yüzde 100 büyümek var..

Mehmet Ergün Turan: TOKİ vatandaşlarla barışık bir kuruluştur!

TOKİ Başkanı Turan: ''TOKİ'nin, belli projelerden kaynaklanan dava yükleri olmuş. Bunun üzerinden bir spekülasyon oluşturulmaya çalışılıyor. TOKİ vatandaşlarla barışık, onlar için dost eli bir kuruluştur''

Tur operatörlerinin indirimi Rusya'dan rezervasyon getirmedi!

Şubat'ın ortasına geldik. Rusya'dan tek bir rezervasyon yok. Batı ile çalışan tur operatörleri de bunu fırsat bilip indirim istedi. Mecburiyetten % 25 hatta % 40 indirim yapan tesisler var.

Anı Tur 25 yeni otel açacak!

Anı Tur'un Başkanı, 30 yıllık turizmci Veli Çilsal, Rusya ve krizdeki Avrupa'dan gelecek turist sayısının azalmasına karşı Gürcistan formülü önerdi: Ruslar pasaportsuz Türkiye'ye gelsin, Türkler tatili ülkesinde yapsın..

Mez Tur Enerji ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Mez Tur Enerji ve Turizm Anonim Şirketi, Mustafa Göçen Yönetim Kurulu Başkanlığı 'nda, 50 bin TL sermaye ile 2 Şubat 2015 'te Sarıyer'de kuruldu.

Boydak Holding Ukrayna'daki fabrikasını kapattı!

Boydak Holding Ukrayna 'daki fabrikasını ülkedeki karışıklıklar nedeniyle 2.5 ay önce sessiz sedasız kapattı. 250 yatak ve 250 kanepe üreten fabrikada 160 kişi çalışıyordu.

ukrayna tur iptalleri Haberi

ukrayna tur iptalleri


Geçtiğimiz yılın ocak-şubat dönemiyle kıyaslandığında önemli ölçüde düşüşler yaşandığını belirten turizmciler, olayların devam etmesi halinde düşüşlerin yüzde 50’yi bulabileceğini belirtti. Geçtiğimiz yıl bu dönemde Ukrayna’dan gelen rezervasyonlar 40 bini bulurken, bu yıl neredeyse sıfıra inen talep, turizmcilerde tedirgin bir bekleyiş yaratıyor.


Yeni kayıt yapmadıklarını ve bir süredir kayıtların durduğunu söyleyen Pronto Tour Genel Müdürü Ali Onaran, henüz herhangi bir iptal almadıklarını belirtse de bekleyişte olduklarını kaydetti. “Ukrayna’dan buraya gelişlerde ise iptaller başladı. Oradan ciddi bir azalma olacak gibi görünüyor” bilgisini veren Onaran, şunları söyledi: “Olaylar büyürse yaz sezonu ciddi bir zarar göreceğiz. Bu şekilde devam ederse yüzde 50’nin üzerinde bir düşüş görebiliriz. Ne kadar uzun süreceğine bağlı. Kısa dönemde olursa da bir kaybımız olur ancak yüzde 5’lerle...