02 / 05 / 2024

Ukrayna’dan tur iptalleri başladı, yüzde 50 düşüş bekleniyor!

Ukrayna’dan tur iptalleri başladı, yüzde 50 düşüş bekleniyor!

Ukrayna’dan gelen rezervasyonlar 40 bini bulurken, bu yıl neredeyse sıfıra inen talep, turizmcilerde tedirgin bir bekleyiş yaratıyor. Pronto Tour Genel Müdürü Ali Onaran, henüz herhangi bir iptal almadıklarını belirtse de bekleyişte olduklarını kaydetti.




Geçtiğimiz yılın ocak-şubat dönemiyle kıyaslandığında önemli ölçüde düşüşler yaşandığını belirten turizmciler, olayların devam etmesi halinde düşüşlerin yüzde 50’yi bulabileceğini belirtti. Geçtiğimiz yıl bu dönemde Ukrayna’dan gelen rezervasyonlar 40 bini bulurken, bu yıl neredeyse sıfıra inen talep, turizmcilerde tedirgin bir bekleyiş yaratıyor.


Yeni kayıt yapmadıklarını ve bir süredir kayıtların durduğunu söyleyen Pronto Tour Genel Müdürü Ali Onaran, henüz herhangi bir iptal almadıklarını belirtse de bekleyişte olduklarını kaydetti. “Ukrayna’dan buraya gelişlerde ise iptaller başladı. Oradan ciddi bir azalma olacak gibi görünüyor” bilgisini veren Onaran, şunları söyledi: “Olaylar büyürse yaz sezonu ciddi bir zarar göreceğiz. Bu şekilde devam ederse yüzde 50’nin üzerinde bir düşüş görebiliriz. Ne kadar uzun süreceğine bağlı. Kısa dönemde olursa da bir kaybımız olur ancak yüzde 5’lerle atlatırız.”

Dünya



Geri Dön