19 / 05 / 2024

ukrayna tur iptali

ukrayna tur iptali

Ukrayna’dan gelen rezervasyonlar 40 bini bulurken, bu yıl neredeyse sıfıra inen talep, turizmcilerde tedirgin bir bekleyiş yaratıyor. Pronto Tour Genel Müdürü Ali Onaran, henüz herhangi bir iptal almadıklarını belirtse de bekleyişte olduklarını kaydetti.

Muvazaalı işlemin iptali davası!

Mal sahibi kimi zaman eşinden, çocuklarından veya kurumlardan mal saklamak ya da kaçırmak için anlaşmalı bir muvazaalı satış gerçekleştiriyor. Peki, bu duruma üçüncü kişiler itiraz edebiliyor mu? Muvazaalı işlemin iptali davası nasıl açılır?

Çilek, Ukrayna'da yıl sonuna kadar 35 mağazaya ulaşmayı hedefliyor!

Ukrayna'da 32 mağazasıyla hizmet veren Çilek, Kiev Uluslararası Mobilya Fuarı'nda özgün tasarımlarıyla Ukraynalı katılımcılarla buluştu. Talha Çilek, 2014 yılı sonuna kadar Ukrayna'da toplam 35 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı

Aile konutu şerhi iptali!

Aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yere deniyor. Tapuya şerh edilebilen aile konutu şerhi iptali hangi durumlarda olur?

Emlakçı satış sözleşmesi iptali!

Emlakçı satış sözleşmesi bir gayrimenkulün satış sözleşmesinin yapılmasını isteme hakkını veren bir ön sözleşmeye deniyor. Emlakçı satış sözleşmesi iptal edilebilr mi? İşte, emlakçı satış sözleşmesi iptali!

Konut kredisi erken kapatma cezası iptali!

Vadesinden önce kredi kapatıldığında yapılan sözleşme tek taraflı bozulmuş sayılıyor ve tüketiciden erken kapatma cezası altında ücret talep ediliyor. Ancak yargıtay kararları gereğince, konut kredisi erken kapatma cezası iptali söz konusu..

Çin, Ukrayna'dan 50 yıllığına Belçika'nın yüzölçümü büyüklüğünde arazi istedi!

Afrika'dan ABD'ye birçok yerde toprak ve arazi satın alan ya da uzun süreli kiralayan Çin, Ukrayna' dan 50 yıllığına Belçika'nın yüz ölçümü büyüklüğünde arazi istedi.

Kentsel dönüşüm iptali!

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında, kentteki sorunlu alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getirilmesi amacı ile yeniden yapı inşa ediliyor. Peki kentsel dönüşüm iptali mümkün müdür?

İrtifak hakkı iptali!

Medeni Kanuna göre irtifak hakkı, gayrimenkul hukukunda hak sahibine, gayrimenkulün kullanım hakkını veriyor. Peki, irtifak hakkı iptali edilir mi? İşte irtifak hakkı iptali koşulları...

Ekspertiz raporunun iptali!

Konut kredisi kullanılarak satın almak istediğiniz ev için konut ekspertiz raporu banka tarafından isteniyor. Eksperler gayrimenkulü inceliyorlar ve ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki bu ekspertiz raporunun iptali mümkün mü?

Jolly Tur Trabzon ve Kayseri'den Kıbrıs'a direkt uçuş başlattı!

Jolly Tur, Kıbrıs'a düzenlediği turlarda uçuş noktalarını daha da genişletti. Bora Jet ile yapılan anlaşma çerçevesinde, Trabzon, Bursa ve Kayseri'de yaşayanlar Kıbrıs'a direkt uçabilecek.

Kira sözleşmesinin iptali!

Kiracı ve ev sahibi arasında yapılan anlaşmaya istinaden imzalanan kontrat olan kira sözleşmesinin iptali nasıl olur? Kira sözleşmesinin iptali nedenleri nelerdir? Kira sözleşmesi nasıl iptal edilir?

İmar planı iptali dava dilekçesi!

Bir yerleşim bölgesinde arazinin nasıl kullanılacağı imar planında belirleniyor. Planlarının ilan süresi boyunca vatandaşların bu planlara bir dilekçe ile itiraz etme hakları bulunuyor. İşte imar planı iptali dava dilekçesi..

İmar planı iptali davası!

Bir yerleşim bölgesinde arazinin nasıl kullanılacağı hazırlanan imar planı ile belirleniyor. İmar planlarının ilan süresi boyunca vatandaşlar bu planlara itiraz edebiliyor. Peki, imar planı iptali davası nasıl açılır?

ukrayna tur iptali Haberi

ukrayna tur iptali


Geçtiğimiz yılın ocak-şubat dönemiyle kıyaslandığında önemli ölçüde düşüşler yaşandığını belirten turizmciler, olayların devam etmesi halinde düşüşlerin yüzde 50’yi bulabileceğini belirtti. Geçtiğimiz yıl bu dönemde Ukrayna’dan gelen rezervasyonlar 40 bini bulurken, bu yıl neredeyse sıfıra inen talep, turizmcilerde tedirgin bir bekleyiş yaratıyor.


Yeni kayıt yapmadıklarını ve bir süredir kayıtların durduğunu söyleyen Pronto Tour Genel Müdürü Ali Onaran, henüz herhangi bir iptal almadıklarını belirtse de bekleyişte olduklarını kaydetti. “Ukrayna’dan buraya gelişlerde ise iptaller başladı. Oradan ciddi bir azalma olacak gibi görünüyor” bilgisini veren Onaran, şunları söyledi: “Olaylar büyürse yaz sezonu ciddi bir zarar göreceğiz. Bu şekilde devam ederse yüzde 50’nin üzerinde bir düşüş görebiliriz. Ne kadar uzun süreceğine bağlı. Kısa dönemde olursa da bir kaybımız olur ancak yüzde 5’lerle...