29 / 04 / 2024

ulaştırmada Enerji tüketimi

ulaştırmada Enerji tüketimi

Enerji tüketimi en çok ulaştırmada artacak. Türkiye'de 2030 itibariyle enerji tüketiminde payını en çok artıran sektör ulaştırma olacak. Sektörün nihai enerji tüketimindeki yüzde 20’lik payı yüzde 25’e çıkacak.

Daha az enerji tüketimi sağlayan Bosch ASX12XB30N klimanın fiyatı açıklandı!

Son yıllarının en sıcak günlerinin yaşandığı ve ülkenin her bölgesinin resmen sıcaklıktan kavrulduğu şu günlerde Bosch’tan iç ferahlatacak bir haber geldi. Bosch, daha az enerji tüketimi sağlayan ve mükemmel bir sessizliğe sahip olan Bosch ASX12XB30N klimayı tanıttı.

Sıcaklar arttı, elektrik tüketimi rekor üstüne rekor kırdı!

Türkiye'de elektrik tüketimi 1 milyon 27 bin 568 megavatsaatle günlük bazda yeni rekora ulaştı. İşte detaylar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Güneş enerjisinde 10 yılda 10 bin megavata ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Son dönemde güneş enerjisinde artan yatırım ile güneşte toplam kurulu gücümüz 10 bin megavatın üzerine çıktı. 10 sene içerisinde 10 bin megavata ulaştık. Bunun da büyük bir kısmı son birkaç yılda gerçekleşti" dedi. İşte detaylar...

Türkiye’de bina stoku, sanayi binaları hariç 9.4 milyona ulaştı!

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı TurSEFF Projesi’nin Direktörü Dr. Murat Sarıoğlu, Türkiye’de bugünkü bina stoku sanayi binaları hariç 9.4 milyon binaya ulaştığını söyledi.

Ulaştırmada yol haritası belli oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada ulaştırma yatırımlarında önceliğin demiryollarında olacağını söyledi.

Ulaştırmada deprem yönetmeliği hazır!

Türkiye’nin Ulusal Deprem Strateji ve Eylem Planı'na göre hazırlanan “Ulaşım ve Dağıtım Tesisleri İçin Deprem Yönetmeliği”nde hazırlıklar tamamlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın onaylamasının ardından yönetmeliğin bu yıl içerisinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Cahit Turhan: Ulaştırmada atağa geçtik!

Ulaştırma ve haberleşme yatırımlarının hayatın her alanına etki ettiğini söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan "Ulaştırmada atağa geçtik" dedi.

Türkiye Rusya İş Konseyi'nde gündem inşaat müteahhitlik, ulaştırma ve lojistik!

Antalya'da Türkiye-Rusya İş Konseyi Ortak Toplantısı yapıldı. Toplantıda, inşaat müteahhitlik, ulaştırma lojistik, enerji gündeme alındı.

Ulaştırmada aslan payı neden demir yollarının?

Ulaştırma yatırımlarında en yüksek pay demir yollarına ayrıldı. Siyasetçi ve uzmanlara göre, Türkiye son yıllarda, ekonomiye, ticarete, teknolojiye olan katkısı nedeniyle demir yollarına büyük önem verdi...

Ulaştırmada 'aslan payı' demir yollarının!

2019 Yılı Yatırım Programı kapsamında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yatırımları arasında bu yıl en yüksek pay 7 milyar 462 milyon 618 bin lira ile demiryolu aldı.

Vakit Türkiye'yi ulaştırmada lider yapma vakti!

"Vakit Türkiye'yi ulaştırmada lider yapma vakti" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "3. Havalimanı, Kanal İstanbul ve diğer büyük projelerimizle, vakit Türkiye'yi ulaştırmada dünya lideri yapma vakti"

Enerji Kimlik Belgesi alan bina sayısı 674 bine ulaştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca binaların enerji kullanımı, yalıtım özellikleri, ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimini içeren Enerji Kimlik Belgesi alan bina sayısı 674 bine ulaştı. 

Ulaştırmada dev projelere devam!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan “2017’de de dev yatırımlara devam edeceğiz” dedi. Arslan, bu projeler arasında 1915 Çanakkale Köprüsü, Kanal İstanbul ve 3 Katlı Tünel Projesi olduğunu söyledi.

ulaştırmada Enerji tüketimi Haberi

ulaştırmada Enerji tüketimi

Türkiye'de 2030 itibariyle enerji tüketiminde payını en çok artıran sektör ulaştırma olacak.  Sektörün nihai enerji tüketimindeki yüzde 20’lik payı yüzde 25’e çıkacak.


Akdeniz Ülkeleri Enerji Şirketleri Birliği, 2030'da Türkiye'de enerji sektörünü bekleyen gelişmelere ilişkin rapor hazırladı.


Raporda, 2030’a bakış, farklı varsayımlara dayalı iki olası enerji talep senaryosu çerçevesinde incelendi. Muhafazakar senaryoda geçmişteki eğilimler, mevcut politikalar ve devam eden projeler dikkate alındı ancak politika tedbirlerinin ve planlanan projelerin uygulanması ve zamanlaması ile ilgili tedbirli bir yaklaşım benimsendi. Proaktif senaryoda ise yerli kaynakların daha çok üretimine, daha güçlü verimlilik programlarına ve daha fazla yenilenebilir enerji içeren enerji temin karışımlarına vurgu yapılarak ithal yakıtlara bağımlılığın azaltılması esas alındı.


Rapora göre, tarıma dayalı ülke ekonomisinde sanayi ve hizmetler lehine olan yapısal dönüşüm, enerji tüketimine de yansıdı.


Geçen...