21 / 05 / 2024

ülke ekonımisine inşaat ne kadar katkı sağlıyor

ülke ekonımisine inşaat ne kadar katkı sağlıyor

AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Mustafa Savaş,"Ülke ekonomisinin yarısını inşaat sektörü oluşturuyor" dedi. AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Mustafa Savaş, toplantı sonrası Söke esnafını ziyaret etti.

İnşaat sektöründeki büyüme çelik yapılardan geçiyor!

Türkiye’nin inşaat malzemesini değil, inşaatı ihraç eden lider bir ülke haline gelebilmesi için modüler çelik yapı yönteminin yaygınlaşması gerektiğine vurgu yapıldı. 

İŞKUR resmen açıkladı! İnşaat sektöründe çalışacak işçi bulunamıyor! İş çok işçi yok...

İŞKUR verilerine göre yılın ilk üç ayında ülke genelindeki işletmelerde toplam 330 bin 325 açık iş tespit edildi ve en fazla açık gayrimenkul sektörü ve inşaat olarak kayıtlara geçti.

İngiltere'de inşaat sektörü daralma yaşadı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi verilerine göre; ülke genelinde inşaat sektöründe yüzde 0,8 daralma meydana geldi. 

İnşaat malzemeleri sanayisi 2021'in ilk çeyreğinde yüzde 17,2 büyüdü!

Türkiye İMSAD, tarafından açıklanan ‘Türkiye İMSAD Mayıs 2021 Sektör Raporu’na göre, ülke genelinde inşaat malzemeleri sanayisi 2021'in ilk çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 17,2 büyüdü. 

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta yüzde 5,8 büyüdü!

İngiliz ekonomisi, 2020'nin ilk çeyreğinde yüzde 1,5 daraldı. Ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 80'ini temsil eden hizmet sektörü Mart 2021'de yüzde 1,9 artış kaydederken, imalat sanayi yüzde 2,1 ve inşaat sektörü yüzde 5,8 büyüdü.

Türkiye ile Azerbaycan arasında inşaat işbirliği!

Türkiye - Azerbaycan İş Forumu'nda iki ülke arasında tarım, inşaat, tekstil gibi alanlarda karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi için niyet anlaşması imzalandı.

Özbekistan'da en çok yatırım yapılan sektörlerden biri inşaat!

Geçen yıl Özbekistan’da en çok şirket kuran ülke Türkiye oldu. Ülkede, yabancı iş adamları en fazla sanayi, ticaret, inşaat ve tarım sektörlerine yatırım yaptı.

Mevlüt Çavuşoğlu: Türk inşaat sektörü Çin'den sonra ikinci sırada!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Endonezya düzenledikleri ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Türk şirketleri, pandemiye rağmen Endonezya'ya yatırım yapma ilgililer. İki ülke arasında özellikle inşaat alanında kamu-özel işbirliği modelini de konuştuk" dedi.

Kovid-19 tedbirleri inşaat sektörünü toparladı!

GABORAS tarafından hazırlanan raporda, inşaat sektörünün ülke genelinde sorunlu olduğu belirtildi. Ancak koronavirüs salgını sonrasında alınan tedbirler inşaat sektöründe toparlanmayı sağladı.

Türk yatırımcılardan Haiti'ye inşaat ve enerji yatırımı!

Haiti Dışişleri Bakanı Claude Joseph yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gelişmiş ve cömert bir ülke olduğuna değinerek, ülkesine inşaat ve enerji gibi birçok sektörde Türk yatırımcıların geldiğini söyledi.

Aras Ağalarov: Rusya inşaat sektörüyle kalkınıyor!

Azerbaycan asıllı ünlü Rus işadamı Aras Ağalarov, inşaat sektörünün ülke ekonomisinin kalkınmasında önemli bir paya sahip olduğunu söyledi.

İnşaat malzemeleri pazarı yüzde 2,6 büyüdü!

İnşaat malzemeleri sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle düzenlenen Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu 2019’u, yayımladı. Rapora göre, Türkiye, inşaat malzemeleri ihracatında 11’inci ülke...

İnşaat sektöründen 'Biz bize yeteriz Türkiyem' kampanyasına dev destek!

“Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyası için tüm ülke destek verdi. Ülkenin her bölgesinden kampanyaya yağmur gibi destek yağarken, inşaat sektörünün önde gelen isimleri de bağışlarda bulundu.

ülke ekonımisine inşaat ne kadar katkı sağlıyor Haberi

ülke ekonımisine inşaat ne kadar katkı sağlıyor

AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Mustafa Savaş,"Ülke ekonomisinin yarısını inşaat sektörü oluşturuyor" dedi.

AK Parti Milletvekili Adayı Mustafa Savaş, Kuşadası’nda müteahhitlerle bir araya geldi. Savaş, inşaat piyasasının ve müteahhitlerin sorunlarını dinledi. Ülke ekonomisinin yarısını inşaat sektörünün oluşturduğuna dikkat çeken Savaş, "İnşaat ve turizm sektörü bir bütün. Ülke ekonomisinin yarısını inşaat sektörü oluşturuyor. Kuşadası, turizmden iyi gelir elde edecek ki; elde edilen gelir inşaat sektöründe kullanılabilecek. Bunun için istikrar ve güven ortamı çok önemli" şeklinde konuştu.

AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Mustafa Savaş, toplantı sonrası Söke esnafını ziyaret...