08 / 05 / 2024

ülkesel ölçekte Mekansal Strateji Planı

ülkesel ölçekte Mekansal Strateji Planı

İller Bankası, ülkesel ölçekte en üst kademe plan olarak nitelendirilen Mekansal Strateji Planını hazırlıyor. Mekansal Strateji Planı, aynı zamanda Kalkınma Planıyla da uyumluluk gösteriyor.

Urcu Grup'tan Irak'ta 40 milyon dolarlık olimpik stadyum anlaşması!

Ulusal ve uluslararası ölçekte inşaattan enerjiye, sağlıktan havacılığa kadar çok sayıda sektörde faaliyet gösteren Urcu Grup, Irak’ta uzun 40 milyon dolarlık olimpik stadyum inşa edecek.

Türkiye’de 2022 yılında şirket iflasları bir önceki yıla göre yüzde 20 azaldı!

Dun & Bradstreet tarafından açıklanan Küresel İflas Raporu'nda 2022 yılında küresel ölçekte şirket iflaslarında artışların arttığı belirtilirken Türkiye’de ise 2022 yılında iflaslar bir önceki yıla göre yüzde 20 azaldı.

5G teknolojisi dünyaya hızla yayılıyor! Abone sayısı 1.5 milyara çıkacak!

5G mobil abonelikleri her bölgede artış gösterirken, 2023 yılının sonuna kadar küresel ölçekte 1,5 milyara ulaşması bekleniyor. En hızlı artış ise Hindistan’da yaşanıyor.

Teknoloji devi Microsoft'ta neler oluyor? Net kârı 7 yıldır ilk kez düşüşte!

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri olan Microsoft, global ölçekte resesyon beklentisiyle birlikte ekonomideki olumsuz etkiyi yeni yılın ilk günlerinden beri hissediyor. Dev şirketin maddi olarak sıkıntılı bir süreç yaşarken, bu kez de kâr oranının yüzde 12 düştüğü bilgisi geldi.  Geçen

2030 yılında 5 trilyon dolarlık patlayacak

Metaverse altyapıları, 2022’nin ilk 5 ayında toplamda 120 milyar dolardan fazla yatırım aldı. Metaverse’de Değer Yaratmak raporuna göre metaverse, 2030 yılına kadar ise küresel ölçekte 5 trilyon dolarlık bir yatırım alanı yaratacak.

Ayçiçekte hasat dönemi başladı! Ayçiçek fiyatları bugün kaç lira oldu? 23 Eylül 2022 fiyat listesi...

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde 14 bin dönüm araziye ekimi gerçekleştirilen yağlık ayçiçeğinin hasadı yapılıyor. Peki ayçiçek fiyatı bugün hangi borsada ne kadar? Ayçiçek fiyatları bugün kaç lira oldu? İşte borsa borsa ayçiçek 23 Eylül 2022 fiyat listesi...

Avrupa Merkez Bankası dolara karşı euronun gücünü artıracak 'bazukayı ateşledi' 11 yıl aradan sonra bir ilk

Küresel ölçekte artan enflasyon dalgasına karşı ABD Merkez Bankası FED'in peş peşe attığı faiz adımlarının ardından bir faiz adımı da Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) geldi. Banka 11 yıl aradan sonra ilk kez faiz artırdı. İşte detaylar...

Kiralık evlerde uygulanan yasak kalıcı hale getirildi! Airbnb yasağın gerekçesini açıkladı

Küresel ölçekte kiralık konut çözümleri sunan Amerikan şirketi Airbnb pandemi döneminde aldığı kiralık evlerde parti yasağını kalıcı hale getirdi. Şirket, yaklaşık 2 yıl önce uygulanan geçici yasağın ardından evlerde parti yapma oranının yüzde 44 düştüğünü söylüyor.

Tavuk fiyatlarını ucuzlatacak çalışma başladı! 80 liradan düşecek

Kırmızı etin aşırı pahalılandığı son günlerde beyaz et fiyatları da cepleri yakar oldu. Ulusal ölçekte tavuk satışı yapan firmaların piyasada oluşturduğu tekel fiyatlarını kıracak bir çalışma başlatıldı. Fiyatlar 80 liradan düşecek!

YÖK'ten NFT ve Blockchain adımı! Başkan Erol Özvar ilk kez açıkladı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerde başlayacak yeni projelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Özvar, "Yükseköğretim kurumlarında dijital dönüşüm sürecine uyum sağlayarak küresel ölçekte rekabet edebilme gücü kazanmak zorunluluk haline geldi" dedi.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul uluslararası ölçekte bir ulaşım projesidir!

Silivri Mimar Sinan Köprüsü'nün açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul, gündelik tartışmaların ötesinde, uluslararası ölçekte bir ulaşım projesidir." dedi.

Bilimsel ölçekte kent planları yapılmalı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, bir basın toplantısı gerçekleştirdi ve toplantıda Marmara Depreminin yıldönümü sebebiyle açıklamalar yaptı. 

Türk yapı malzemeleri sektörü yeni pazarlara açılıyor!

2020 yılını 21,8 milyar dolar ihracatla tamamlayan yapı malzemeleri sektörü bu sene global ölçekte bir basamağı daha çıkmayı ve dünyada ilk 10’da olmayı planlıyor. İDDMİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komite Başkanı Serdar Urfalılar, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

ülkesel ölçekte Mekansal Strateji Planı Haberi

ülkesel ölçekte Mekansal Strateji Planı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ile imzalanan Kurumsal İşbirliği Protokolüne göre mekansal strateji, çevre düzeni, kıyı alanları planları ile köylerde yöresel özellikler ve ihtiyaçlar dahilinde yapılaşma koşullarının belirlenmesi projeleri bundan böyle İller Bankasınca üretilecek.


Bakanlık ile imzalanan protokol doğrultusunda ülke kalkınma planı-politikaları ve bölgesel gelişme stratejileriyle uyumlu, bölge planlarının ekonomik ve sosyal potansiyel, hedef ve stratejilerini dikkate alan, yer altı ve yer üstü kaynaklarının ekonomiye kazandırılması, doğal, tarihi ve kültürel değerlerin korunması ve geliştirilmesi doğrultusunda projeler oluşturulması amaçlanıyor.


Ayrıca protokole göre ticaret, turizm, tarım, lojistik, sanayi gibi tüm sektörlerin yeniden yorumlanmasına dair mekânsal stratejileri belirleyen, ülke ve bölge düzeyinde afet tehlike ve risk analizlerini yapan, sektörlere ilişkin mekânsal politika ve stratejiler arasında ilişkiyi kuran, ülke düzeyi ile havza...