19 / 07 / 2024

THY'de yazılım krizi! THY bazı seferleri iptal etti!

THY'de yazılım krizi! THY bazı seferleri iptal etti!

Türk Hava Yolları (THY) küresel ölçekte yaşanan ve havacılık dahil pekçok sektörü etkileyen yazılım sorunu nedeni ile iptal edilen seferlere ilişkin bir açıklama yaptı.




Dünya yazılım hatası nedeni ile durma noktasına geldi. Havacılık dahil pek çok sektör iş yapamaz duruma geldi. Krizden etkilenen şirketler arasında yer alan THY'den açıklama yaptı. THY, bazı seferlerin iptal olduğunu açıkladı. THY seferi iptal olmayan yolcular için de ek hakların tanımlandığını duyurdu. Açıklamaya göre; değişiklik ve iade talepleri 25 Temmuz tarihine kadar ücretsiz yapılacağı kaydedildi. 

dunya.com'da yer alan habere göre; THY "küresel çapta hizmet veren bir tedarikçi kaynaklı teknik aksaklık nedeniyle" bazı seferlerin iptal olduğunu kaydederek, uçuş durumunun THY mobil uygulamasında yer alan "Uçuş Durumu" sekmesinden takip edilebileceğini belirtti.

THY'NİN AÇIKLAMASINA GÖRE; 

- Havacılık sektörü de dahil olmak üzere farklı sektörleri etkileyen ve küresel çapta hizmet veren bir tedarikçi kaynaklı teknik aksaklık meydana gelmiş olup, bu aksaklık neticesinde bazı seferleri iptal edilmiştir.

- Uçuşunuzun durumunu mobil uygulamamızda yer alan "Uçuş durumu" sekmesinden görüntüleyebilirsiniz. Seferi iptal olmayan yolcularımız için de yaşanılan aksaklık nedeniyle ek haklar tanımlanmıştır. Sistemsel aksaklık giderildikten sonra aşağıdaki şartları sağlayan yolcularımız satış kanallarımızdan işlem yapabilecekleri kaydedildi.

- 19 Temmuz 2024 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için 19 Temmuz 2024 tarihindeki seferlerimize kayıtlı tüm Türk Hava Yolları yolcularımızın, 25 Temmuz 2024 (dahil) tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla ilave haklar tanımlanmıştır.

THY de yazılım krizi! THY bazı seferleri iptal etti!

1) Rezervasyon değişiklikleri ücretsiz yapılacaktır. Uçuş saati geçmiş olmasına rağmen henüz işlem yaptırmayan ve uçuşlarına katılamayan yolcularımız hak kaybı yaşamayacaklardır.

2) İade talepleri:
a) Hiç kullanılmamış biletler için kesintisiz iade yapılacaktır.
b) Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde, biletin kullanılmayan uçuşlarına ait iade işlemi kesintisiz yapılacaktır.

3) İlgili uygulamalar sadece Türk Hava Yolları tarafından icra edilen seferlerde kayıtlı grup ve münferit yolcular için geçerli olacaktır.

KADEMELİ OLARAK NORMALE DÖNECEK 

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün de "Dünyada farklı sektörlerden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı problemin çözümü doğrultusunda operasyon yoğunluğumuzu düşürmek için çalışmalar yapmaktayız" derken bazı uçuşların iptal edileceğini açıkladı.

THY 1000 kabin memuru ve 900 pilot alımı yapacak!

THY'den yolcu salonlarına yüzde 50 zam geldi!

THY'den Kıbrıs'a gidecekler için ucuz bilet kampanyası!


Geri Dön